Sparen of Spenden? Ik ben even helemaal klaar met tweedehands verkopen!

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans inkomsten en uitgaven? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ deel ik maandelijks mijn inkomsten, uitgaven en investeringen met jullie! Ik kreeg deze maand een mooie meevaller à €100 van een tante en verder heb ik deze maand iets interessants gedaan qua investeringen. Lees je mee?

Deel deze blog:

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans inkomsten en uitgaven? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ deel ik maandelijks mijn inkomsten, uitgaven en investeringen met jullie! Ik kreeg deze maand een mooie meevaller à €100 van een tante en verder heb ik deze maand iets interessants gedaan qua investeringen. Lees je mee?

Inkomsten

Erfenis: €600
Ouderbijdrage: €505
Freelance tekstschrijven: €150
Schrijven voor Resource: €145
Zorgtoeslag: €104
Cadeau: €100
Marktplaats & United Wardrobe: €99
Semmie affiliate: €15
Peaks affiliate: €5
Totaal: €1718

Uitgaven

Collegegeld: €417
Huur: €389
Zorgverzekering: €144
Verzorging & gezondheid: €133
Boodschappen: €67
Vervoer: €18
Hobby’s & vrije tijd: €12
Uit eten & drinken: €6
Huishouden & elektronica: €6
Goede doelen: €3
Bankkosten: €1
Totaal: €1063

Investeringen

Sparen: €800
Beleggen: –€109
Totaal: €691

Inkomsten

Dit was weer een nette maand wat betreft inkomsten! Ik ontving een mooie meevaller à €100 van een tante (die zich twee maanden had vergist in mijn verjaardag haha) en iemand gebruikte mijn Peaks affiliate code (EMMAAV1JD) en Peaks affiliate link en mijn Semmie affiliate link, super bedankt! Verder verkocht ik weer voor een mooi bedrag tweedehands spullen op Marktplaats en United Wardrobe. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Tweedehands-moe

Wel merk ik dat ik een beetje burned out begin te raken door het verkopen van tweedehands spullen. Alle overbodige vragen die mensen stellen, het opsturen, het gedoe met dingen die niet goed aankomen, etc etc. Het maakt het even wat minder leuk voor mij om te doen. Voor de komende maand of twee ga ik mijn tweedehands verkopen side-hustle dus even op een lager pitje zetten en weinig tot geen nieuwe producten plaatsen. Dat komt later wel weer!

Lees ook: Sparen of Spenden van vorige maand.

Freelance werk

Maar, de boodschappen moeten toch betaald worden en mijn investeringen moeten ook gewoon gedaan worden, dus dan moet ik me deze maand ergens anders op gaan focussen om toch wat extra’s te verdienen! Zoals het er nu naar uitziet komt dat echter helemaal goed. Ik heb voor deze maand een extra schrijfklus op de plank liggen, maar ik heb daarnaast ook een hele leuke klus als Pinterest beheerder weten te bemachtigen! Super leuk om te doen en het betaalt ook redelijk. PS: Als jij toevallig nog iemand zoekt om (SEO) teksten te schrijven, of je Pinterest te beheren, laat het me vooral weten! Misschien kan ik wel iets voor je betekenen 🙂

Uitgaven

Mijn uitgaven deze maand waren best wel netjes, al zeg ik het zelf! Niet zo mooi als die van vorige maand, waarin ik maar €20 uitgaf aan non-essentials, maar toch keurig! Het meest opvallend is misschien wel mijn kostenpost “Verzorging & gezondheid”. Naast gewone dingen zoals make-up, shampoo en tandpasta zet ik ook mijn eigen risico van mijn ziektekostenverzekering hieronder. Vanwege een RSI behandeling een tijdje geleden kreeg ik daar deze maand weer eens een rekening van. Gelukkig is mijn eigen risico er nu zo goed als uit voor dit jaar, dus dat scheelt!

Investeringen

Tja, deze categorie ziet er misschien wat anders uit dan je van mij gewend bent. Voor het eerst sinds tijden heb ik namelijk weer geld op mijn spaarrekening gezet en heb ik zelfs geld van één van mijn beleggingsrekeningen afgehaald! Dat doe ik in principe nooit, maar dit was een uitzondering.

Beleggingen

Ik heb namelijk mijn Kendu account gesloten. Ik was er al langer ontevreden over, maar besloot toch om het nog een paar extra maandjes uit te proberen. Conclusie: Ik vind Kendu helemaal niks en hun klantenservice is ook niet zo goed. Van die rekening haalde ik in totaal €140 af, die eigenlijk direct doorging naar mijn spaarrekening. Maar, ik deed wel een paar kleine beleggingen: Zo legde ik €10 in op mijn Semmie account, ging er ~€11 naar mijn Peaks account en ging er €10 naar mijn Robeco rekening.

Lees ook: Zo ziet mijn beleggingsportefeuille er nu uit.

Financiële doelen

Mijn doelen voor deze maand waren als volgt: Ik wilde minder dan €75 uitgeven aan boodschappen (check! Ik gaf €67 uit), ik wilde €400 of meer gaan investeren (check! Ik investeerde €691) en ik wilde voor €150 of meer spullen verkopen (niet gelukt, ik verkocht maar voor €99). Toch ben ik best wel blij met mijn resultaten! 

Die betaaltermijn, argh

Zoals ik hierboven al zei ga ik mij komende maand niet focussen op meer verdienen via tweedehands spullen verkopen, maar ga ik mij focussen op mijn freelance schrijf en Pinterest werkzaamheden. Aangezien het uitbetalen daarvan soms wat vertraging heeft, is het een beetje moeilijk om daar een inkomsten doel aan te hangen, maar laten we zeggen dat ik deze maand voor minimaal €350 werk wil leveren. Natuurlijk zou ik dat het liefst zo snel mogelijk ontvangen, maarja.

Lees ook: Sparen of Spenden van volgende maand.

Vriezer challenge

Verder heb ik deze maand wéér een boodschappenbudget doel: €70 of minder uitgeven. Ja ik weet het, het houdt niet op haha. Ik heb best een grote vriezer en die moet binnenkort even ontdooien en schoongemaakt worden. Mijn doel voor deze maand is dan ook niet om een voorraad challenge te doen, maar een vriezer challenge! Zelfde concept, maar dan vooral gefocust op mijn vriezer leeg eten in plaats van mijn voorraadkast. 

Zouden jullie het leuk vinden als ik verslag zou doen van mijn vriezer challenge op Instagram stories zoals ik bij de voorraad challenge ook heb gedaan? En wat zijn jouw financiële doelen voor deze maand?

Deze blogpost kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

4 reacties op “Sparen of Spenden? Ik ben even helemaal klaar met tweedehands verkopen!”

  1. Knap resultaat! Zeer onder de indruk van je boodschappenbudget. Die kan hier nog wel flink naar beneden, haha! Ook heel herkenbaar van het tweedehands verkoopmoe zijn. Ik heb met periodes dat ik fanatiek aan het verkopen sla via Marktplaats, maar ben het al gauw ook weer beu. Heb nu in de berging een stellingkast waar ik spullen in verzamel voor MP. Als ik er weer zin in heb, kan ik ze er zo weer bij pakken. Ben benieuwd naar je vriezer challenge. Slim idee om de voorraad even aan te breken!

    1. Dankje!! Boodschappen blijven een dingetje he! Volgens mij is dat voor veel mensen zo, dus je bent in ieder geval niet de enige! 🙂 Ik heb nu inderdaad ook een hele grote Marktplaats doos gemaakt voor over een paar weken wanneer ik er weer zin in heb haha. Gelukkig staat ie niet in de weg, dus dat scheelt!

  2. Hey Emma!

    Heel interessant blog om te lezen! Ik ben zelf ook student en wellicht een beetje Bourgondisch, waardoor ik elke maand >200 euro uitgeef aan boodschappen. Wat voor soort maaltijden eet je? En ik ben erg benieuwd naar je vriezer challenge 🙂

    1. Hee Tineke! Leuk om te horen, dankje 🙂 Ik eet heel verschillend! Maar ik maak vooral heel veel “from scratch” om het zo maar te noemen. Dus zelf soep maken ipv te kopen. Maar met meer dan €200 zit je ook weer niet heel gek hoor, volgens het Nibud geven studenten gemiddeld €181 uit aan boodschappen elke maand! Al heb ik zelf het idee dat dat niet echt klopt. In mijn persoonlijke kring in ieder geval! Ohja, op mn insta heb ik ook nog een highlight met alles wat ik at tijdens de voorraadchallenge! Misschien heb je daar ook nog wat aan 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken