Sparen of Spenden? Ik heb last van lifestyle inflatie!

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans portemonnee? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ deel ik maandelijks mijn inkomsten, uitgaven en investeringen met jullie. Deze maand heb ik opgemerkt dat ik last heb van lifestyle inflatie! Desondanks heb ik wel een heel mooi bedrag kunnen investeren via Semmie en Peaks. Benieuwd hoeveel ik precies heb belegd deze maand, wat mijn uitgaven waren en hoe ik dat allemaal kan betalen? Lees dan snel verder!
Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans portemonnee? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ deel ik maandelijks mijn inkomsten, uitgaven en investeringen met jullie. Deze maand heb ik opgemerkt dat ik last heb van lifestyle inflatie! Desondanks heb ik wel een heel mooi bedrag kunnen investeren via Semmie en Peaks. Benieuwd hoeveel ik precies heb belegd deze maand, wat mijn uitgaven waren en hoe ik dat allemaal kan betalen? Lees dan snel verder!

Deel deze blog:

Inkomsten

Skere Student: €429
Tweedehands verkopen: €350
Social media beheer: €298
Zorgtoeslag: €104
Oppassen: €190
Totaal: €1371

Uitgaven

Huur: €401
Zorgverzekering: €144
Kleding & sieraden: €134
Boodschappen: €106
Verzorging & gezondheid: €79
Huishouden & elektronica: €33
Cadeaus: €33
Uit eten & drinken: €30
Skere Student: €16
Goede doelen: €3
Bankkosten: €3
Totaal: €982

Investeringen

Semmie: €265
Peaks: €150
Totaal: €415

Inkomsten

Mijn inkomsten waren deze maand wat aan de lage kant, want in de zomermaanden juli en augustus krijg ik vanwege de vakantie geen ouderbijdrage! Wel heb ik deze maand een hele succesvolle #2ehandschallenge gedaan op Instagram waarbij ik elke dag een item online te koop heb aangeboden op verkoop platformen zoals Marktplaats, United Wardrobe, Vinted, bol.com, Tweakers en Facebook Marketplace. Eigenlijk heb ik zelfs ~€450 verdiend, maar bij sommige verkoopplatformen duurt het uitbetalingsproces nogal lang, dus dat is een mooie extra inkomstenbron voor volgende maand!

Lees ook: Zo verdien je het meeste met je kleding verkopen op Vinted!

Oppassen

Verder heb ik afgelopen maand voor het eerst sinds lange tijd ook weer veel opgepast. Voor COVID-19 had ik op elke dinsdagmiddag/avond een vast oppasadres en daarnaast nog af en toe een extra dag of avond, maar door corona is dat eigenlijk helemaal stil komen te liggen, tot nu! Echter neemt oppassen veel tijd en energie in beslag en vind ik mijn uurprijs van €10 daar niet helemaal mee in verhouding staan, zeker omdat ik ontzettend veel oppaservaring heb, vaak 3, 4 of zelfs 5 kinderen onder mijn hoede heb en ook regelmatig kook en opruim voor de gezinnen waar ik oppas. Ik denk dus niet dat ik nog veel zal gaan oppassen de komende paar maanden, maar zeg nooit nooit! Ik vind het namelijk wel heel erg leuk om te doen 🙂

Uitgaven

Ondanks dat het niet helemaal mijn plan was, heb ik voor mijn doen best veel geld uitgegeven deze maand. Zo heb ik een nieuwe spijkerbroek gekocht en een digitaal portret laten maken door Anne-Charlotte. Daarnaast moest ik ook wat geld aftikken voor een tandartsafspraak, maar dat krijg ik volgens mij deels terug van mijn zorgverzekering als ik dat declareer, dus dat scheelt.

Boodschappen

Ook heb ik weer wat meer geld uitgegeven aan boodschappen dan ik in voorgaande maanden heb gedaan. Ik ga wat vaker voor de makkelijke kant-en-klaar salades of een luxere/lekkerdere variant van mijn staples zoals granola en yoghurt. Die dingen zijn allebei makkelijk zelf te maken, maar daar heb ik de laatste tijd geen zin in en dat is prima! Met mijn blog ben ik in korte tijd best wel een mooi extra zakcentje gaan verdienen zonder dat ik daar van tevoren op had gerekend, dus een piepklein beetje lifestyle inflation op het gebied van boodschappen doen vind ik prima. Het gemiddelde wat studenten uitgeven aan boodschappen is volgens Nibud trouwens €181 per maand (en dat was in 2017), dus zolang ik daar onder blijf vind ik het top!

Investeringen

Ondanks dat de zomermaanden voor mij dus altijd de magere maanden zijn, heb ik toch nog een heel aardig bedrag weten te investeren: €415 in totaal. Daarvan is €265 naar Semmie gegaan en €150 naar Peaks.

Financiële doelen

Voor deze maand waren mijn doelen om €500 te verdienen met freelance klussen, €300 te verdienen met mijn #2ehandschallenge en €300 te verdienen met Skere Student. Die laatste twee heb ik gehaald, maar mijn doel om €500 of meer te verdienen met freelance klussen helaas niet. Het was natuurlijk vakantie en daardoor extra rustig bij de bedrijven waar ik normaal gesproken stukken voor schrijf.

Lees ook: Sparen of Spenden van volgende maand!

Mijn doelen voor volgende maand zijn om €400 of meer te verdienen met Skere Student en om €150 of meer te verdienen met tweedehands verkopen. Aangezien daarvan al ~€100 binnen is (maar nog betaald moet worden), lijkt me dat goed te doen! Daarnaast wil ik me vooral weer gaan focussen op mijn studie, want op 31 augustus ben ik met een nieuwe master gestart! Studeren neemt natuurlijk ook veel tijd in beslag, dus oppassen en mijn freelance klussen zullen de komende paar maanden waarschijnlijk ook op een wat lager pitje staan.

Wat zijn jouw doelen voor aankomende maand?

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

6 gedachten over “Sparen of Spenden? Ik heb last van lifestyle inflatie!”

  1. Leuk weer om te lezen en netjes resultaat van je challenge! Kun je je oppastarief niet verhogen? Of per 2021? €10 per uur met zoveel kids is echt weinig naar mijn mening.

    1. Dankje! Ik heb het overwogen om mn prijzen te verhogen idd, maar in Wageningen vinden ze €10 pu al veel voor een oppas. Verder leer ik ook niet echt meer nieuwe dingen van oppassen dus het is ook geen prioriteit. Ik besteed dan liever nog wat extra uurtjes aan Skere Student, ook al krijg ik daar veel slechter voor betaald per uur haha

      1. Is het oppassen zwart of wit? Ik pas ook op, 2 kinderen die ook gedeeltelijk dan op school zitten, 10 euro per uur. Een middag komt er ook een buurjongetje, dan krijg ik 5 euro extra. Ik hoef niets in het hh te doen, eet wel met ze. Maar strijk daar ook wel eens voor anderen, daar reken ik ook 10 euro per uur voor. Dus soms is het verdienen in verdienen. Ik ben wel heel flexibel en kan altijd oppassen als ze het vragen. Als ze tien euro al veel vinden, zal ik idd blij zijn met wat je hebt. Anders heb je straks niets ☺️

  2. Succes met het volgen van je nieuwe master! In je vorige overzichten stond steeds bij inkomsten €600 erfenis, die zie ik bij dit overzicht niet staan, dat scheelt wel een boel als je dat ineens moet missen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken