Mijn beleggingsportefeuille is nu al meer dan €20k waard!

Ondanks dat ik maandelijks mijn inkomsten, uitgaven en investeringen deel in de rubriek ‘Sparen of Spenden?’, doe ik dat niet met mijn beleggingen. In plaats daarvan deel ik mijn beleggingsportefeuille eens in de 3 maanden op mijn blog en post ik tussendoor regelmatig updates op Instagram Stories. In deze blog ga ik je precies vertellen welke posities ik allemaal heb, hoeveel geld ik beleg en bij welke brokers ik allemaal een account heb. Veel leesplezier!

De huidige waarde van mijn beleggingen

Op dit moment is mijn beleggingsportefeuille ruim €20.000 waard. Wauw! 3 maanden geleden was mijn beleggingsportefeuille nog maar ~€16.500 waard. Deels komt dat verschil door mijn eigen inleg en deels doordat de markt weer is aangetrokken na de corona crash. Toch zijn nog niet al mijn beleggingen weer op het niveau van voor de crash.

De brokers die ik gebruik

Momenteel gebruik ik de brokers DeGiro, Peaks, Semmie en Robeco. Ik heb ook nog een account bij een aantal andere brokers zoals o.a. Binck en BuxZero, maar die gebruik ik niet actief op dit moment. Vandaar dat je ze niet in dit overzicht zal zien!

Lees ook: Beleggingsportefeuille update lente 2020

Zo ziet mijn beleggingsportefeuille er op dit moment uit

Dan op naar de cijfertjes van mijn beleggingsportefeuille. Hoe is die €20k+ verdeeld over mijn 4 brokers? Wat is op dit moment mijn rendement bij mijn brokers? Welke posities heb ik? En hoe regel ik mijn inleg?

DeGiro

Beleggingsportefeuille waarde: €19.252,80
Rendement: €257,18
Huidige posities: €11.743,20 in Galapagos (GAK €185,07) en €7.397,72 in Vanguard FTSE AW (GAK €79,38)
Inleg: Handmatig, gemiddeld €950 per maand in 2020 (gemiddelde is exclusief €2.000 die ik tijdens de corona crash extra heb ingelegd)

Peaks

Beleggingsportefeuille waarde: €758,64
Rendement: €25,16
Huidige posities: €151,98 in iShares MSCI Europe SRI UCITS, €76,53 in iShares Sustainable MSCI Em Mkt, €368,36 in UBS ETF-MSCI USA Socially Responsible, €79,28 in UBS ETF-MSCI Pac Socially Responsible, €51,31 in iShares Euro Government Bond UCITS en €22,09 in Xtrackers II ESG EUR Corp Bond UCITS
Inleg: Automatisch, gemiddeld €3 per week

Robeco

Beleggingsportefeuille waarde: €270,84
Rendement: €15,84
Huidige posities: €270,84 in Robeco ONE Duurzaam
Inleg: Handmatig, €10 per maand. Het kan ook automatisch maar dan moet je €25 of meer inleggen.

Semmie

Beleggingsportefeuille waarde: €490,66
Rendement: €10,65
Huidige posities: €123,56 in UBS ETF MSCI EMU Socially Responsible, €48,62 in ACTIAM Duurzaam Index Aandelen Pacific, €160,03 in ACTIAM Duurzaam Index Aandelen Wereld, €24,12 in ACTIAM Verantwoord Index Vastgoed Europa, €48,03 in iShares EUR Corp Bond 0-3yr ESG UCITS, €50,21 in UBS MSCI Emerging Markets Socially Responsible en €33,77 in Xtrackers II ESG EUR Corporate Bond
Inleg: Automatisch, €10 per maand

Beleggingsportefeuille waarde alle vier samen: €20.772,94
Totaal rendement: €308,83

DeGiro

Zoals jullie kunnen zien heb ik een vrij groot deel van mijn vermogen bij DeGiro in het biotechnologiebedrijf Galapagos zitten. Ik studeer op dit moment molecular nutrition & toxicology in Wageningen en heb me van daaruit goed kunnen verdiepen in hun R&D. Naar mijn inzien is die namelijk zeer veelbelovend, maar de koers van Galapagos blijft momenteel een beetje achter. Voor de corona crash was de koers namelijk €250, en nu schommelt ie tussen de €180 en €200. Even afwachten dus!

Tip: Download gratis mijn ebook ‘Iedereen kan beleggen: In 5 stappen naar succes op de beurs’

Semmie, Peaks en Robeco

Ik ben zeer tevreden met de rendementen die ik heb gemaakt bij Semmie, Peaks en Robeco. Deels komt dat doordat ik op een goed moment tijdens de corona crash wat extra geld heb ingelegd, maar deels komt het ook gewoon door de brokers zelf, die hebben het erg goed gedaan de afgelopen paar maanden, al biedt dat natuurlijk geen garantie voor de toekomst. 

Plannen voor de toekomst

De komende maanden wil ik doorgaan met het inleggen van ~€3 per week bij Peaks, €10 per maand bij Semmie, €10 per maand bij Robeco en zo’n €950 per maand bij DeGiro. Ook wil ik me meer gaan verdiepen in de kosten van verschillende brokers zodat ik dat kan toevoegen aan de informatie in mijn ebook. Daarnaast wil ik mijn accounts bij o.a. Binck en BuxZero nieuw leven inblazen en een aantal nieuwe brokers uitproberen!

Welke broker zou ik volgens jou écht moeten testen?

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. Deze blogpost bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, kost dat jou niks extra’s, maar je helpt mij er wel enorm mee! Alvast bedankt dus! 🙂 Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere Student.

Vond jij dit een interessant artikel? Laat het weten in de comments!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

2 reacties op “Mijn beleggingsportefeuille is nu al meer dan €20k waard!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *