Sparen of Spenden? Mijn inkomsten waren bijna €3000 deze maand!

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans portemonnee? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ ben ik open over mijn financiën en deel ik maandelijks hoe ik mijn geld verdien, hoe ik het uitgeef en hoe ik het investeer. Dit was by far mijn beste maand qua inkomsten in 2020! Benieuwd hoeveel ik precies heb uitgegeven deze maand, wat mijn inkomsten waren, en of er nog wat geld overbleef om te beleggen of investeren? Lees dan snel verder!

Deel deze blog:

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans portemonnee? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ ben ik open over mijn financiën en deel ik maandelijks hoe ik mijn geld verdien, hoe ik het uitgeef en hoe ik het investeer. Dit was by far mijn beste maand qua inkomsten in 2020! Benieuwd hoeveel ik precies heb uitgegeven deze maand, wat mijn inkomsten waren, en of er nog wat geld overbleef om te beleggen of investeren? Lees dan snel verder!

Inkomsten

Social media beheer en tekstschrijven: €1184
Ouderbijdrage: €750
Tweedehands verkopen: €650
Mout Media/Skere Student “salaris”: €165
Zorgtoeslag: €107
Totaal: €2856

Uitgaven

Zorgverzekering: €1191
Onderwijs: €429
Huur: €401
Cadeaus: €313
Skere Student: €135
Vervoer: €93
Boodschappen: €51
Kleding & sieraden: €36
Uit eten & drinken: €15
Goede doelen: €10
Hobby’s: €7
Huishouden & elektronica: €3
Bankkosten: €3
Totaal: €2687

Investeringen

Semmie: €215
Peaks: €98
DeGiro: €300
Totaal: €613

Inkomsten

Ik sluit 2020 af met een knal, want december was mijn beste maand qua inkomsten dit jaar! Dat mag ook wel, want vorige maand waren mijn inkomsten het slechtst van heel 2020. Al moet ik wel toegeven dat het een beetje smokkelen is, want één van de redenen dat ik deze maand meer geld op mijn rekening heb gekregen is dat ik dubbel salaris heb ontvangen van mijn social media beheer bijbaantje! Vorige maand had mijn werkgever namelijk een foutje gemaakt, waardoor ik die maand helemaal geen salaris ontving. 

Lees ook: Sparen of Spenden van vorige maand

Tweedehands verkopen

Daarnaast heb ik ook een mooi bedrag verdiend met tweedehands verkopen. Ik heb namelijk mijn oude MacBook Air verkocht (en zakelijk een nieuwe gekocht, dus die zie je niet terug in dit schema) en ik heb mijn Apple Watch van de hand gedaan. Die laatste wilde ik eigenlijk niet kwijt, maar ik heb gemerkt dat mijn polsen (vanwege mijn RSI) niet goed reageren op het dragen van armbanden, horloges, en kleding met strakke mouwen. Ik droeg mijn Apple Watch daardoor al een paar maanden niet meer, maar ik was er nu pas klaar voor om hem ook echt daadwerkelijk weg te doen. 

Uitgaven

Het eerste wat je wellicht opvalt aan mijn uitgaven is dat die véél hoger zijn dan normaal! Ik heb deze maand best veel geld uitgegeven aan sinterklaas-, kerst-, en verjaardagscadeaus, en daarnaast moest ik ook weer een deel van mijn collegegeld betalen deze maand. Ook deed ik een aankoop voor Skere Student die ik alleen met creditcard of PayPal kon betalen, en ik heb geen zakelijke creditcard of PayPal account. Heel onhandig!

Zorgverzekering

Daarnaast valt mijn zorgverzekering van €1191 wellicht nogal op! Van dat bedrag is €144 voor mijn premie van december en de rest is mijn jaarpremie voor 2021. Ik ben overgestapt naar een goedkopere zorgverzekering (Jaaah om precies te zijn) en ik heb mijn aanvullende zorgverzekering opgezegd. Het gaat namelijk veel beter met mijn RSI dan een jaar geleden, waardoor een aanvullende verzekering een stuk minder interessant voor mij is.

Cashflowen of extra beleggen?

Ik was van plan om die €1191 te betalen met mijn spaarrekening en dan gedurende het jaar elke maand mijn “premie” terug over te maken naar mijn spaarrekening, maar door mijn hoge inkomen deze maand kon ik het bedrag gewoon cashflowen vanaf mijn lopende rekening. Wel ben ik van plan om volgende maand €957,12 (€1046,64 – €89,52) over te maken van mijn spaarrekening naar mijn beleggingsrekeningen, want dat is wat ik eigenlijk wilde doen met dat geld!

Investeringen

Doordat ik mijn zorgverzekering heb betaald vanaf mijn lopende rekening, bleef er minder over om mee te beleggen dan ik op had gerekend, maar toch mag ik met €613 niet klagen! Van dat bedrag ging het grootste deel naar DeGiro (€300), gevolgd door Semmie met €215 en Peaks met €98.

Pick my portfolio!

Over investeringen gesproken, ik heb echt een heel leuk idee bedacht! Het is een beetje geïnspireerd op de aanpak van De Belegger met zijn BuxZero portefeuille, maar dan net wat anders: Ik wil elke maand €50 overmaken naar mijn BuxZero rekening om dit vervolgens te investeren in aandelen die jullie mogen kiezen! Ik ben heel benieuwd hoe die portefeuille het dit jaar gaat doen en het lijkt me eigenlijk ook gewoon heel interessant om te zien welke aandelen jullie zouden uitkiezen! Btw, mijn vriend had de naam Pick my porto/portfolio bedacht hiervoor, maar het liefst gebruik ik een Nederlandse naam. Iemand toevallig een leuk idee?

Maandelijkse doelen

Mijn doel voor deze maand was om €300 of minder uit te geven aan cadeaus. Dat is helaas niet gelukt, want ik heb €13 meer uitgegeven! Mijn andere doel was om deze maand de Skere Student cursus helemaal door te lopen, zodat ik hem kon verbeteren en dit voorjaar de cursus nog eens kon geven. Dat doel heb ik een beetje behaald: ik ben er wel mee begonnen, maar ben nog niet verder gekomen dan module 2 (van de 7 haha).

Lees ook: Sparen of Spenden van volgende maand

Doelen voor volgende maand

Mijn nummer 1 doel voor volgende maand is dus om de Skere Student cursus helemaal door te lopen en te verbeteren, om te beginnen met de promo voor de tweede ronde, en om een datum te kiezen voor de tweede ronde. Ik dacht zelf aan begin maart of half februari. Daarnaast wil ik deze maand een hele grote samenwerking voor Skere Student bezegelen. Ik ben al een tijdje met dit bedrijf in gesprek, maar het contract is nog niet getekend, omdat we het nog niet helemaal eens zijn over het intellectuele eigendom van de content die uit deze samenwerking zou voortkomen. Hopelijk kunnen we het hier dus snel over eens komen en kan ik deze maand het contract tekenen, de factuur versturen (en betaald krijgen natuurlijk), beginnen met content maken, en natuurlijk jullie vertellen over welk bedrijf dit is. Hint: het is een grote naam en ik ben echt super excited!

Wat zijn jouw doelen voor volgende maand?

Beleggen kent risico’s. Je kan je inleg verliezen.

Deze blogpost kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

8 reacties op “Sparen of Spenden? Mijn inkomsten waren bijna €3000 deze maand!”

 1. Even een late reactie nog, maar lekkere maand heb jij gehad zeg! hopen dat je je inkomen zo door kan zetten of zelfs kunt laten groeien.

  Trouwens ook een heel tof idee om je volgers je beleggingen te laten kiezen. je zou het ipv ‘pick my porto’ ook ‘beleg mij’, of gewoon lekker Nederlands ‘kies mijn aandeel’ of ‘kies mijn belegging’ gebruiken. nog een paar ideeen: beleg je stem, porto-vote, influence-beleggen, het volg-aandeel. moet ik nog door gaan? 😀

  1. Hahah jij zit vol goede ideeën, love it! Hoop ook dat ik zo door kan zetten, zou super zijn!! Fingers crossed en gaan met die banaan 🙂

 2. Wauw! Wat verdien je veel al. Heel erg chill. En ook fijn dat je weer wat dingen verkocht heb. Ik heb vorige week een Vinted account aangemaakt en ik heb al voor bijna €100,- euro verkocht. Heel erg fijn! Want hierdoor creëer ik rust in mijn hoofd, ben ik bezig met onspullen en verdien ik ook nog eens geld.

  Leuk om te zien waar je je geld aan uitgeeft. Wat voor een kosten maak je zoals voor Skere Student behalve hosting/domein? Ben wel benieuwd!

  1. Ja fijn he!! Ik ben er ook echt heel blij mee 🙂 De kosten van deze maand waren voor wat software, zoals een mailprogramma, een social media inplan programma en een transcribeer programma voor interviews. Ik kon die allemaal niet met iDeal betalen, dus dat was een beetje onhandig haha

 3. huh je hebt 2856 inkomsten
  2687 uitgaven
  2856 – 2687 = 169

  maar belegd/spaart er 613 ? dit snap ik even niet

  en vraag me af wat je eet aangezien je maar voor 51 euro aan boodschappen doet in een decembermaand

  en persoonlijk vind ik het erg dom om je aanvullende zorgverzekering weg te doen…. zeker als je gediagnoseerd bent met een ziekte… dat kan je uiteindelijk veel geld kosten als je iets hebt

  1. Dit is mijn kasboek, niet mijn budget. Het zijn dus mijn werkelijke uitgaven en inkomsten. Ik heb altijd geld op mijn lopende rekening staan. In sommige maanden zijn mijn uitgaven en investeringen hoger dan mijn inkomsten, en in sommige maanden lager. Dat ik weinig geld uitgeef aan boodschappen is juist in de decembermaand niet raar: ik ben veel bij anderen op bezoek geweest, heb kerst bij mijn (schoon)ouders gevierd etc. Je zegt dat het “erg dom” is om mijn aanvullende zorgverzekering weg te doen. Ik vind die opmerking juist dom. Wie weet er nou het meeste van mijn gezondheid? Dat ben ik toch echt zelf, en de zorgverleners die mij behandelen. Hopelijk beantwoordt dit je vragen en opmerkingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken