Zo rock je je eerste stagedag: 4 tips

Op je eerste dag is het best spannend om je stageplek binnen te lopen. Het gaat nu echt beginnen! Je gaat als stagiair een kijkje nemen in ‘de grote mensen wereld’. Maar no worries, met behulp van deze blog ga je jouw eerste stagedag rocken!

Deel deze blog:

Tip 1: Doe je research

Het is belangrijk dat je een en ander weet over het bedrijf waar je stage gaat lopen. Doe daarom van tevoren altijd even wat research. Check de social media kanalen van het bedrijf, lees je in over projecten die ze hebben afgerond, en bekijk alvast je collega’s – als deze op de website vermeld staan. Zo kom je over als leergierige student die oprecht geïnteresseerd is in het bedrijf en de mensen die er werken, oftewel pluspunten!

Tip 2: Wat doe je aan naar je stage?

Ga voor netjes en professioneel. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld een blazer met een nette broek en schone schoenen. Kom niet met je afgetrapte gympen of spijkerbroek met gaten aanzetten. Als je eenmaal stageloopt zie je vanzelf hoe iedereen daar rondloopt, maar voor een eerste indruk kan het geen kwaad om voor safe te gaan. Kleed je dus netjes en zakelijk. Beter overdressed dan underdressed ;). 

Tip 3: Wat neem je mee als je stage gaat lopen?

Kom niet met lege handen aanzetten op je eerste stagedag! In je tas neem je pen en papier mee. Hierop kun je aantekeningen schrijven, want geloof me, je krijgt veel informatie die je later nog even wilt doornemen. Soms krijg je een laptop van het bedrijf waar je stage loopt, maar voordat je deze hebt kan je zomaar een paar dagen verder zijn. Neem dus voor de zekerheid ook je eigen laptop mee de eerste dag. Tip: Zorg dat ‘ie opgeladen is. Je ID is ook belangrijk, die moet je sowieso altijd al bij je hebben. Dit is belangrijk voor de salarisadministratie. Zorg er wel echt voor dat het je ID-kaart of je paspoort is, want je BSN moet erop staan.

Tip 4: Hoe laat moet je er zijn?

Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat je op tijd bij je stage aankomt op de eerste dag. Ik raad aan om ervoor te zorgen dat je er sowieso een kwartier voor de afgesproken tijd bent. Je weet namelijk nooit wat het ov doet en zoals je weet kan dat soms helemaal anders gaan dan je hoopt. In dat kwartier wat je te vroeg bent kun je je nog even opfrissen of bijvoorbeeld aan de receptie vragen waar in het gebouw je precies moet zijn. 

Zo, nu ben je helemaal klaar voor je eerste stage dag. Laat vooral zien dat je er zin in hebt, en als je daarnaast ook nog de tips uit deze blog toepast, dan komt jouw eerste stagedag helemaal goed! 

PS: Kom jij bij ons je eerste stagedag rocken? Wij zijn namelijk nog op zoek naar een stagiaire vanaf september! Bekijk de volledige stagevacature op onze website!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Geldhacks voor Skere Studenten' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken