Sparen of Spenden? Mijn inkomsten, uitgaven en investeringen van februari 2020

Deel deze blog:

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans inkomsten en uitgaven? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ deel ik maandelijks mijn inkomsten, uitgaven en investeringen met jullie!

Ik had al eerder gezegd dat mijn uitgaven deze maand waarschijnlijk een stuk hoger zouden worden dan die van januari, omdat mijn collegegeld weer zou worden afgeschreven, en dat is ook duidelijk te zien. Verder sloeg het coronavirus, oftewel COVID-19, toe in alle hevigheid, en dat hebben we dan ook gevoeld op de beurs. Voor mij was dat een reden om extra geld te beleggen. Buckle up voor een dure maand dus!

Lees ook: Sparen of Spenden van vorige maand

Inkomsten

DUO lening: €964
Ouderbijdrage: €505
Marktplaats & United Wardrobe: €138
Zorgtoeslag: €104
Opleidingscommissie: €100
Schrijven voor Resource: €95
Peaks affiliate: €5
Totaal: €1911

Uitgaven

Collegegeld: €417
Huur: €389
Zorgverzekering: €149
Uit eten & drinken: €56
Huishouden & elektronica: €47
Boodschappen: €38
Kleding & sieraden: €28
Vervoer: €20
Goede doelen: €3
Bankkosten: €1
Totaal: €1148

Investeringen

Sparen: -€1000
Beleggen: €2178 
Totaal: €1178

Investingen

Ja ja, dat zie je goed. Ik heb deze maand welgeteld €2178 kunnen investeren! Een flink bedrag, of niet?! Van dit bedrag komt €758 van mijn inkomsten van deze maand, €1000 van mijn spaarrekening, en €420 van mijn betaalrekening. Dit laatste stond er nog op van voorgaande maanden. Eind februari barstte het COVID-19 virus helemaal los, en daar schrok de beurs ook erg van.

Lees ook: Zo ziet mijn beleggingsportefeuille er nu uit.

Extra inleggen

Omdat de koersen zo hard daalden, vond ik het een mooi moment om wat extra in te leggen deze maand. Dat is deze maand voornamelijk naar De Giro gegaan, maar ik heb ook bijna €10 aan wisselgeld belegd bij Peaks. Daarnaast ontving ik ook €5 van Peaks omdat één van jullie mijn affiliate link en code (EMMAAV1JD) heeft gebruikt bij het aanmaken van een nieuw account, joepie! Naast Peaks heb ik op dit moment ook investeringen lopen bij Semmie, Robeco en Kendu, maar daar heb ik deze maand niks bijgestort.

Timing the market?

Timing the market is nogal lastig, dat weten we allemaal. Kijkend naar de beurs op dit moment, heb ik mijn spaarrekening waarschijnlijk iets te vroeg geplunderd, maar dat kan gebeuren. Voor mij is dit de eerste ‘beurscrash’ (als ik het al zo mag noemen) die ik meemaak op het moment dat ik zelf beleg, dus mijn handen jeukten gewoon om wat extra in te leggen. Zeker ook een leermomentje voor mij dus! Maar nieuwe maand, nieuwe kansen, en in maart ga ik opnieuw lekker goedkoop inkopen doen. Ik kijk er nu al naar uit haha!

Inkomsten

Als je mij volgt op Instagram, dan weet je het waarschijnlijk al, maar ik heb ook een foodblog genaamd That Healthy Kitchen! Omdat ik nu heel veel bezig ben met Skere Student staat THK op een laag pitje, en komt er maandelijks ook niks (tot weinig) binnen, terwijl een blog wel degelijk geld kost. Ik was nogal jong toen ik THK begon, waardoor ik de website nauwelijk heb ge-monetized met ads en affiliate links, en dat is te voelen in de portemonnee!

Support Skere Student

Met Skere Student wil ik dat anders gaan doen, dus als je mij wil supporten, bekijk dan vooral deze pagina. Daar kan je allerlei affiliate codes en links vinden waarmee je korting krijgt en tegelijkertijd Skere Student kan supporten! Ik promoot natuurlijk alleen dingen die ik zelf ook gebruik en waar ik enthousiast over ben! Als je gebruik maakt van een affiliate link hoef jij niks extra’s te betalen, vaak krijg je juist iets extra’s! Alvast super bedankt dus als je er gebruik van maakt! 🙂

Lees ook: Sparen of Spenden van volgende maand.

Voorraad challenge

In de laatste week van februari deed ik mee aan de voorraad challenge van Iris Newman van de blog One Broke Girl. Zij postte op haar Instagram account dat ze de laatste week van februari deze challenge zou gaan doen, en ik was gelijk enthousiast! Het idee is simpel: Koop zo min mogelijk (nieuwe) boodschappen, en eet zo veel mogelijk je koelkast, diepvries en voorraadkast leeg. Omdat ik nog best veel in huis had, maakte ik de challenge nog wat moeilijker en stelde ik voor mezelf een boodschappenbudget vast van €0! En het is me nog gelukt ook!! In deze blog vertel ik wat meer over de voorraad challenge en hoe die mij is afgegaan 🙂

Mijn financiële doelen voor volgende maand

Mijn doelen voor volgende maand zijn vrij simpel, maar daardoor niet perse makkelijk om te behalen. Ik wil namelijk opnieuw minder dan €40 uitgeven aan de boodschappen! Door nog een weekje de voorraad challenge te doen, denk ik dat mij dit wel moet lukken. Daarnaast wil ik weer zo veel mogelijk investeren om maximaal gebruik te kunnen maken van de dalende koersen en de GAK van mijn beleggingen wat te verlagen. Wat zijn jouw financiële doelen voor volgende maand?

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans portemonnee? Op SkereStudent.com geef ik je een kijkje in mijn kasboekje, en vertel ik je wat mijn inkomsten, uitgaven en investeringen waren deze maand. Spoiler alert: Ik investeerde meer dan €2100 in aandelen en ETF's deze maand!
Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans portemonnee? Op SkereStudent.com geef ik je een kijkje in mijn kasboekje, en vertel ik je wat mijn inkomsten, uitgaven en investeringen waren deze maand. Spoiler alert: Ik investeerde meer dan €2100 in aandelen en ETF's deze maand!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

4 gedachten over “Sparen of Spenden? Mijn inkomsten, uitgaven en investeringen van februari 2020”

  1. Wat goed zeg, dat je zoveel hebt kunnen beleggen! Ik ga binnenkort beginnen met echt beleggen (ik doe mijn wisselgeld ook via Peaks, maar wil met deze aandelen in de uitverkoop toch ook de sprong gaan wagen). Ik ben heel benieuwd naar het belegplan uit jouw e-book van binnenkort. Die ga ik zeker toepassen! En bedankt voor de shout-out in het artikel natuurlijk 🙂

    1. Graag gedaan natuurlijk 🙂 Ik ben heel benieuwd wat je van het ebook vindt!! Al denk ik dat hij misschien nog wel iets té beginner is voor jou haha. Ik heb me namelijk echt gericht op mensen die nog helemaal niet beleggen. Hopelijk kan je er toch nog een paar dingen van leren!

  2. Ik bekijk je blog voor het eerst en kwam hiernaartoe door je artikel waarin je uitlegt hoe je aan die 70.000 euro studieschuld komt en klikte daarna lekker door. Heb zelf ook een studieschuld en ben altijd wel gefascineerd hoe het bij anderen zit. Maar als ik zo je uitgaven zie snap ik echt niet dat je bijna 1000 euro leent bij Duo en vervolgens bijna 800 euro investeert. Wat mij betreft is dit spelen met geld dat je niet hebt. Vervolgens vind ik ook dat iedereen zijn eigen keuzes moet maken en dit is een optie natuurlijk. Maar ik vraag me wel af waarom je daarvoor kiest en je niet gewoon minder leent en dus een minder hoge schuld opbouwt? Misschien speel ik alles te safe maar het lijkt mij riskant.

    1. Hee Lotte!
      Ik vertel wat meer over hoe ik mijn studieschuld wil gaan aflossen in deze post: Dit is hoe ik mijn enorme studieschuld van €70.000+ wil gaan aflossen. Misschien beantwoord dat wat van je vragen? Er zitten inderdaad risico’s aan beleggen, maar ik heb die geaccepteerd. Als je meer wil weten over beleggen kan je gratis mijn ebook over beleggen voor beginners downloaden. Daarin vertel ik ook wat meer over mijn eigen beleggingen en hoe ik het zelf allemaal aanpak 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken