Sparen of Spenden? Ik heb nog nooit zo’n goedkope maand gehad!

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans portemonnee? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ ben ik open over mijn financiën en deel ik maandelijks hoe ik mijn geld verdien, hoe ik het uitgeef en hoe ik het investeer. Deze maand heb ik een nieuw record gevestigd op het gebied van weinig uitgeven waar ik stiekem best wel trots op ben. Benieuwd hoeveel ik precies heb uitgegeven deze maand, wat mijn inkomsten waren, en of er nog wat geld overbleef om te beleggen of investeren? Lees dan snel verder!

Deel deze blog:

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans portemonnee? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ ben ik open over mijn financiën en deel ik maandelijks hoe ik mijn geld verdien, hoe ik het uitgeef en hoe ik het investeer. Deze maand heb ik een nieuw record gevestigd op het gebied van weinig uitgeven waar ik stiekem best wel trots op ben. Benieuwd hoeveel ik precies heb uitgegeven deze maand, wat mijn inkomsten waren, en of er nog wat geld overbleef om te beleggen of investeren? Lees dan snel verder!

Inkomsten

Ouderbijdrage: €750
Tweedehands verkopen: €425
Mout Media/Skere Student “salaris”: €195
Zorgtoeslag: €107
Totaal: €1.477

Uitgaven

Huur: €401
Verzorging & gezondheid: €107
Boodschappen: €95
Vervoer: €49
Uit eten & drinken: €18
Onderwijs: €10
Goede doelen: €10
Huishouden & elektronica: €3
Bankkosten: €3
Totaal: €696

Investeringen

DeGiro: €957 
Semmie: €245
ABN AMRO: €118
Peaks: €62 
BuxZero: €50
Sparen: -€957
Totaal: €475

Inkomsten

Deze maand waren mijn inkomsten heel netjes! Ik heb wat tweedehands spullen kunnen verkopen en mezelf weer een bescheiden uitkering gegeven vanuit Mout Media/Skere Student. Wel merk ik dat mijn motivatie om tweedehands spullen te verkopen een beetje is ingekakt na mijn #2ehandschallenge in augustus. Daarom wil ik in maart een tweede ronde van de #2ehandschallenge houden, super veel zin in! Om mezelf te motiveren (en jou hopelijk ook!) ga ik de hele maand maart in het teken zetten van tweedehands spullen verkopen. Iets wat niet zo chill is, is dat mijn werkgever weer vergeten was om op tijd mijn salaris over te maken! Dat gebeurde in november ook al eens. In plaats van op de 26e heb ik mijn salaris nu op de 1e ontvangen, dus die komt in het Sparen of Spenden blogje van volgende maand.

Lees ook: Sparen of Spenden van vorige maand

Uitgaven

Aangezien ik dit jaar geen zorgpremie meer hoef te betalen doordat ik in december mijn zorgverzekering voor het hele jaar heb vooruitbetaald, zijn mijn vaste lasten super laag dit jaar. Zo fijn! Dat ik deze maand maar €696 heb uitgegeven, inclusief een shopping spree bij Rituals (ja, ze hadden sale en nee, ik had het niet nodig haha) is een nieuw record waar ik super blij mee ben!

Boodschappen

Iets waar ik nog steeds heel regelmatig vragen over krijg, is hoe ik toch voor elkaar krijg om zo weinig geld uit te geven aan mijn boodschappen! Mijn 15 allerbeste tips om geld te besparen op je boodschappen heb ik al eens gedeeld, maar daarnaast is mijn grootste voordeel dat ik (al zeg ik het zelf) best wel goed kan koken. Ik heb jarenlang een foodblog onderhouden, That Healthy Kitchen, en ik ben daardoor heel creatief geworden in de keuken. Ook met wat random restjes en ingrediënten kan ik wat lekkers maken! Daarnaast heb ik ondertussen ook een repertoire met mijn favoriete recepten die snel, lekker en goedkoop zijn, dat helpt ook.

Investeringen

Het eerste wat je wellicht opvalt bij mijn investeringen, is dat ik geld van mijn spaarrekening heb gehaald (en flink wat ook!). Dat had ik al aangekondigd in de Sparen of Spenden van december, omdat ik toen mijn zorgverzekering vooruit heb betaald voor 2021. Ik was van plan om de premie vanaf mijn spaarrekening te betalen en gedurende het jaar de premie terug te storten op mijn spaarrekening, maar mijn inkomsten waren in december zo hoog dat ik het bedrag gemakkelijk kon cashflowen. Vandaar dat ik dit deze maand even heb ingehaald door datzelfde bedrag minus de premie van deze maand heb overgemaakt naar mijn beleggingsrekening bij DeGiro.

Semmie en Peaks

Verder heb ik weer een mooi bedrag ingelegd bij Semmie, namelijk €245. Verder heb ik deze maand €62 ingelegd bij Peaks, maar dat was voordat ik wist dat ze hun kosten gingen verhogen. De kosten van Peaks waren altijd al relatief hoog vergeleken met Semmie, maar ik vond het wel het geld waard vanwege de super goede app en het leuke concept. Nu niet meer! Om die reden heb ik dit weekend besloten om mijn Peaks rekening te sluiten, maar aangezien het nu alweer februari is, zal dat pas volgende maand te zien zijn in de Sparen of Spenden blog. Semmie houd ik wel aan en is wat mij betreft een hele goede vervanger voor Peaks als je je beleggingen wil uitbesteden en lekker laagdrempelig wil houden.

ABN AMRO & BuxZero

Een van de investeringen die ik deze maand heb gedaan, is bij ABN AMRO. Wellicht heb je het al op mijn stories voorbij zien komen? De komende drie maanden ga ik uittesten hoe het indexbeleggen bij hen mij bevalt en of ik wellicht met mijn hele DeGiro portefeuille wil overstappen. Ik ben namelijk al langer op zoek naar een alternatief, want ondanks dat DeGiro vaak genoemd wordt als de goedkoopste broker, hangt er ook een prijskaartje aan geen of lage transactiekosten betalen: slechte service en veel storingen. Vandaar dat ik deze maand €118 in de drie welbekende Northern Trust fondsen heb belegd. Ik wilde eerst de klassieke 78/12/10 verdeling aanhouden en €100 per maand inleggen, maar toen ik mijn aankopen deed, kwam ik erachter dat de minimale transactiewaarde €20 was. Oeps! Vanaf volgende maand ga ik dus €200 inleggen, zodat ik die verhouding wel mooi kan aanhouden. Ten slotte heb ik ook €50 overgemaakt naar mijn BuxZero portefeuille.

Maandelijkse doelen

Voor januari had ik twee grote doelen: een datum prikken voor de tweede ronde van de Skere Student cursus en hem helemaal doorlopen en verbeteren, en ik wilde een samenwerking met een grote naam te bezegelen. Ik heb goed nieuws, want allebei deze doelen heb ik behaald!!!! De tweede ronde van de Skere Student cursus begint op maandag 15 februari en de hele cursus heb ik ondertussen weer helemaal verbeterd en up-to-date gemaakt. De grote samenwerking waar ik het over had, was die met ABN AMRO en die is nu ook helemaal rond. Zo tof!!

Lees ook: Sparen of Spenden van volgende maand

Doelen voor volgende maand

Voor volgende maand is mijn doel om elk weekend een Skere Student nieuwsbrief te sturen die ook echt leuk en nuttig is, én goed gelezen wordt. Iemand tips toevallig? Verder wil ik graag in totaal 58 kaartjes verkopen voor de Skere Student cursus die 15 februari begint! We zitten nu op 27 deelnemers, dus daar is nog wel wat werk aan de winkel haha. Wish me luck!

Wat zijn jouw doelen voor volgende maand?

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met ABN AMRO. Beleggen kent risico’s. Je kan je inleg verliezen.

Deze blogpost kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken