Kom werken bij Skere Student / Mout Media!

Altijd al willen weten hoe je nou de allerbeste video’s maakt? Wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen website hebt? Of hoe je nu als content creator geld kunt verdienen? Momenteel staan er meerdere vacatures open bij Skere Student / Skere Starter / Mout Media waardoor je van dichtbij kunt zien hoe het er nou écht aan toe gaat in o.a. de influencerwereld.

Deel deze blog:

Wat is Mout Media?

Mout Media is het overkoepelende bedrijf waar o.a. Skere Student en Skere Starter onder vallen. Skere Student is het meest bekend van die drie: begin 2020 heb ik (Emma) dit opgezet naar aanleiding van mijn eigen ervaring. In 2018 zat ik namelijk ziek thuis, en realiseerde ik me dat mijn studieschuld de spuigaten uit liep. Ik ging aan de slag met mijn geldzaken en kwam er achter dat ik lang niet de enige student was die niet zo veel wist over geld. Daarom ben ik begin 2020 zelf in dat gat gesprongen door Skere Student op te richten. Financiële educatie is namelijk ontzettend belangrijk, en studenten daarbij helpen is een van de missies van Skere Student. Uit Skere Student is uiteindelijk ook Mout Media voortgekomen, en sinds najaar 2023 staat ook vervolgplatform Skere Starter online.

Wat doen we met Mout Media, Skere Student en Skere Starter?

Met Mout Media adviseren we bedrijven en organisaties over communicatievraagstukken zoals “Hoe bereik je de juiste doelgroep?” en “Hoe breng je een saaie boodschap tóch leuk over?”. Daarnaast werken we ook samen met en in opdracht van andere content creators om hen te helpen bij de business side daarvan. Onder Mout Media vallen ook de platformen Skere Student en het recentelijk gelanceerde Skere Starter. Op beide platformen worden geldtips gedeeld voor een specifieke doelgroep. In het geval van Skere Student zijn dat MBO-, HBO- en WO-studenten, bij Skere Starter zijn dat starters op de woning- en arbeidsmarkt. 

Wie worden je collega’s?

Momenteel werken er al meerdere mensen bij Mout Media in loondienst en op ZZP-basis. Je zult dus niet snel alleen op kantoor zitten! De twee mensen die je het meest op kantoor zal zien zijn ikzelf, en Nina, onze allround communicatie medewerker. Op dit moment bevindt het kantoor van Mout Media zich in Utrecht, maar vanaf begin 2024 zal deze verplaatst worden naar Den Bosch (vlakbij Centraal Station).

Welke vacatures staan open?

Ten eerste zijn we specifiek op zoek naar een studerende video content creators voor Skere Student (voorkeur voor ZZP). Hierbij is het jouw taak om interessante video’s te maken die relevant zijn voor studenten, goed aanslaan en daarnaast ook nog eens leerzaam/nuttig zijn. Qua onderwerpen kan je deze zelf aandragen, maar er zullen af en toe ook onderwerpen worden toegewezen. Het is dan aan jou om hier een leuk videoconcept bij te bedenken en dit uit te werken. Naast het maken van de video, is het ook jouw taak om een bijpassende caption voor Instagram en TikTok te maken, en om de omslag voor Instagram te verzorgen.

Daarnaast staat er een vacature open voor een studerende video content creator voor Skere Student slash allround communicatiemedewerker voor Mout Media (voorkeur voor loondienst). Hierbij doe je dezelfde dingen als video content creator. Daarnaast pak je ook andere taken op, zoals het editen van allerlei video’s, meedenken met bepaalde vraagstukken, het beheren van websites, en alles wat er verder nog moet gebeuren behind the scenes.

Ten slotte staat er ook een vacature open voor een stagiair in het voorjaar van 2024. Als stagiair kan je meelopen met mij (Emma) bij al mijn werkzaamheden voor Skere Student, Skere Starter én Mout Media. Afhankelijk van je stageopdracht en hoeveel tijd je daarmee bezig bent, is er ook ruimte om daadwerkelijk mee te werken tijdens je stage. Na succesvolle afronding van je stage is het mogelijk om bij ons te blijven werken.

What’s in it for you?

Naast een vaste vergoeding per video voor de ZZP’ers en een min/max contract of een contract met vaste uren voor de studenten in loondienst, krijg je ook: 

  • Een leuke bijbaan die je goed kunt combineren met het leven als student;
  • Uitnodigingen om mee te gaan naar de leukste evenementen, zoals persevents, boeklanceringen, en bijvoorbeeld lezingen over persoonlijke financiën;
  • Een kijkje in de keuken van de wereld van influencer marketing;
  • Een steentje bijdragen aan de financiële educatie van studenten (en starters) in Nederland;
  • En het is gewoon leuk – had ik dat al gezegd?

Vragen? Stuur een DM op Instagram naar @skere_student

Direct solliciteren? Stuur een korte motivatie naar [email protected]. Solliciteer je voor de vacature van stagiair? Stuur dan ook je CV mee, en informatie over de vereisten waar je stage aan moet voldoen vanuit je studie. Stuur ook wat video’s van jezelf op camera mee als je solliciteert voor de functie video content creator of video content creator slash allround communicatiemedewerker.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 20 en 30 november in Utrecht of Den Bosch. Let op: vanaf voorjaar 2024 zal het kantoor van Mout Media verhuizen van Utrecht naar Den Bosch.

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, ontvang ik commissie. Dat kost jou niks extra, in sommige gevallen krijg je zelfs iets extra. Je helpt mij er zo enorm mee om Skere Student draaiende te houden, alvast bedankt dus! Hier kan je meer lezen over affiliate links en het gebruik daarvan op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken