Sparen of spenden? Ik heb deze maand maar €20 uitgegeven aan non-essentials!

Ik gaf deze maand maar €20 uit aan non-essentials! Waar ik dan wel geld aan heb uitgegeven? Dat lees je in deze blog post op SkereStudent.com!

Deel deze blog:

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans inkomsten en uitgaven? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ deel ik maandelijks mijn inkomsten, uitgaven en investeringen met jullie! Sinds maart zijn mijn inkomsten wat veranderd. Ik leen namelijk tijdelijk geen geld meer bij DUO! Benieuwd hoe ik dan toch rond kom? Lees dan verder.

Inkomsten

Erfenis: €600
Ouderbijdrage: €505
Freelance tekstschrijven: €279
Terugbetaling kleding: €261
Zorgtoeslag: €104
Marktplaats & United Wardrobe: €93
Semmie affiliate: €15
Totaal: €1857

Uitgaven

Huur: €389
Verzorging & gezondheid: €189
Zorgverzekering: €144
Huishouden & elektronica: €112
Boodschappen: €105
Uit eten & drinken: €4
Goede doelen: €3
Bankkosten: €1
Totaal: €947

Investeringen

Sparen: -€1000
Beleggen: €2072
Totaal: €1072

Inkomsten

Zoals jullie kunnen zien zijn mijn inkomsten flink veranderd ten opzichte van vorige maand. Zo leen ik geen geld meer van DUO en krijg ik sinds deze maand een kleine erfenis. Daarnaast heb ik €261 teruggekregen. In december had ik wat nieuwe kleren besteld die toch niet helemaal mijn ding waren en ik stuurde ze terug. Echter ging er wat mis met de terugbetaling, waardoor ik die deze maand pas heb ontvangen. Mijn inkomsten zijn daardoor dus best wel wat hoger dan ik van tevoren had verwacht!

Lees ook: Sparen of Spenden van vorige maand.

Uitgaven

Mijn uitgaven zijn deze maand echter ook wat hoger dan normaal. Zo heb ik onder andere €189 uit moeten geven aan het dekken van het eigen risico van mijn zorgverzekering en ging aan het begin van de maand mijn oven kapot, waardoor ik een nieuwe moest kopen. Die heb ik uiteindelijk voor €100 via Marktplaats op de kop kunnen tikken, terwijl de nieuwprijs van dat model op €500-€600 ligt. Erg blij mee! Echter heb ik ook flink wat meer uitgegeven aan de boodschappen, terwijl ik dat niet van plan was. Mijn doel was zelfs om onder de €40 te blijven deze maand! Dat is dus duidelijk niet gelukt. Oeps.

Kleine succesjes

Naast de uitgaven die ik heb gedaan voor een nieuwe oven, mijn eigen risico en de boodschappen, ben ik wel echt heel trots op mezelf. Ik heb namelijk nog nooit zo weinig aan non-essentials besteed (precies €20), zelfs als mijn totale uitgaven van een maand lager waren. Kleine succesjes moet je ook vieren vind ik!

Investeringen

Ben je benieuwd waar ik afgelopen maand die €2072 precies in heb geïnvesteerd? De dalende koersen van de afgelopen paar maanden hebben er voor gezorgd dat ik deze maand graag extra wilde investeren om mijn verliezen wat te drukken. Lang leve dollar cost averaging (DCA)! €2071 is natuurlijk een super mooi bedrag, maar mijn spaarrekening begint het nu ook wel echt te voelen. Afhankelijk van wat de koersen volgende maand gaan doen, ga ik het geld dat ik voor investeringen over heb wellicht op mijn spaarrekening zetten, in plaats van in mijn beleggingen. Ben je benieuwd hoe mijn totale beleggingsportefeuille er op dit moment uit ziet? Lees dan deze blog. Daarin vertel ik je precies wat mijn huidige posities zijn, welke brokers ik gebruik en hoe veel mijn beleggingen nu in totaal waard zijn.

De Giro

Zoals bijna elke maand, is ook nu weer het grootste gedeelte van mijn investeringen naar mijn rekening bij De Giro gegaan. In totaal precies €2000! Dit heb ik bijna allemaal in het biotechnologiebedrijf Galapagos geïnvesteerd.

Robeco

Sinds een tijdje beleg ik ook bij Robeco. Ik zit met mijn Robeco potje 100% in hun Robeco ONE Duurzaam fonds en ben er erg tevreden over! Deze maand legde ik €50 in.

Semmie

Bij mijn Semmie potje heb ik een automatische incasso ingesteld zodat ik er niet naar om hoef te kijken. Op dit moment is dat €10 per maand, maar ik zit er over na te denken om dat bedrag te verhogen! Ook gebruikte een lezer deze maand mijn Semmie affiliate link om een account aan te maken. Super bedankt daar voor! Deze blog onderhouden kost heel erg veel tijd, dus alle kleine beetjes zijn heel erg welkom 🙂

Peaks

Ook ging er deze maand weer een klein bedrag naar mijn Peaks rekening. Ik heb ingesteld dat Peaks elke week automatisch mijn wisselgeld incasseert en belegd. Deze maand was dat in totaal ~€12. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Lees ook: Zo ziet mijn beleggingsportefeuille er nu uit.

Mijn financiële doelen 

Mijn financiële doelen voor maart waren om onder de €40 uitgeven aan boodschappen en om zo veel mogelijk geld investeren. Dat eerste is overduidelijk niet gelukt, en dat tweede is natuurlijk een beetje subjectief. Maar omdat ik zo weinig geld aan non-essentials heb besteed, vind ik dat ik het tweede doel toch gehaald heb. Al ga ik vanaf nu wel met cijfertjes werken bij mijn financiële doelen. Dan is het toch wat makkelijker om te beoordelen of ik het nou wel of niet heb gehaald 😉

Boodschappen

Voor volgende maand heb ik natuurlijk ook een aantal financiële doelen opgesteld. Zo wil ik graag minder dan €75 uitgeven aan boodschappen. Door COVID-19 ben ik deze maand een beetje los gegaan met de boodschappen, terwijl ik eigenlijk gewoon meer dan genoeg eten in huis had. Gelukkig heb ik niks hoeven weggooien, maar mijn vriezer en voorraadkast zijn wel weer helemaal tot de nok gevuld, terwijl ik dat met de voorraad challenge die ik laatst deed juist wilde vermijden. 

Investeren

Daarnaast wil ik volgende maand €400 of meer investeren. Doordat ik sinds deze maand geen geld meer leen bij DUO zal ik minder kunnen gaan investeren. Daarnaast moet ik volgende maand opnieuw collegegeld betalen, maar €400 investeren is alsnog haalbaar denk ik. 

Lees ook: Sparen of Spenden van volgende maand.

Side-hustle

Ook wil ik voor minimaal €150 spullen verkopen op Marktplaats en United Wardrobe. Deze maand heb ik bijna geen nieuwe spullen er op gezet, en dat merkte ik ook meteen in mijn inkomsten daaruit. Volgende maand ga ik dus opnieuw mijn spullen uitzoeken en mijn ongebruikte kleren, boeken, etc online zetten! Online spullen verkopen is trouwens één van de makkelijkste manieren om vanuit huis geld te verdienen, ook nu tijdens de corona pandemie!

Wat zijn jouw financiële doelen voor april?

Ik gaf deze maand maar €20 uit aan non-essentials! Waar ik dan wel geld aan heb uitgegeven? Dat lees je in deze blog post op SkereStudent.com!
Ik gaf deze maand maar €20 uit aan non-essentials! Waar ik dan wel geld aan heb uitgegeven? Dat lees je in deze blog post op SkereStudent.com!

Deze blogpost kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

2 reacties op “Sparen of spenden? Ik heb deze maand maar €20 uitgegeven aan non-essentials!”

  1. Als tip zou ik meegeven dat je inkomsten oneindig kunnen zijn en je uitgaven beperkt. Probeer inderdaad vooral op je inkomsten te focussen.

    En DUO heeft volgens mij een rente van 0,1%? En bijvoorbeeld indexbeleggen of ETF’s een gemiddeld rendement van 6-7% over de lange termijn. Maar dat is natuurlijk geen advies 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken