Sparen of Spenden? Ik gaf deze maand meer dan €200 uit aan mijn blog!

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans inkomsten en uitgaven? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ deel ik maandelijks mijn kasboek met mijn inkomsten, uitgaven en investeringen met jullie. Deze maand gaf ik meer dan €200 uit aan mijn blog, Skere Student! Benieuwd waar ik de rest van mijn inkomen deze maand aan heb besteed en hoeveel ik heb verdiend? Lees dan snel verder op SkereStudent.com

Deel deze blog:

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig naar andermans inkomsten en uitgaven? Ik wel! In de rubriek ‘Sparen of Spenden’ deel ik maandelijks mijn kasboek met mijn inkomsten, uitgaven en investeringen met jullie. Deze maand gaf ik meer dan €200 uit aan mijn blog, Skere Student! Benieuwd waar ik de rest van mijn inkomen deze maand aan heb besteed en hoeveel ik heb verdiend? Lees dan snel verder!

Inkomsten

Erfenis: €600
Ouderbijdrage: €505
Freelance tekstschrijven en Pinterest beheer: €440
Zorgtoeslag: €104
Peaks affiliate: €85
Schrijven voor Resource: €50
Semmie affiliate: €45
Robeco affiliate: €25
Marktplaats & United Wardrobe: €30
Totaal: €1940

Uitgaven

Huur: €397
Skere Student: €208
Zorgverzekering: €144
Kleding & sieraden: €108
Boodschappen: €76
Vervoer: €52
Uit eten & drinken: €31
Verzorging & gezondheid: €15
Huishouden & elektronica: €10
Goede doelen: €3
Bankkosten: €1
Totaal: €1045

Investeringen

Sparen: €0
Beleggen: €928
Totaal: €928

Inkomsten

Mijn inkomsten uit affiliate links zijn deze maand bijzonder hoog! Één van mijn TikTok filmpjes is namelijk viral gegaan en op dit moment al meer dan 112.000 keer bekeken! Aan de hand daarvan hebben veel mensen zich aangemeld voor Peaks en Semmie. Super leuk!! Daarnaast ontving ik in totaal €440 voor verschillende schrijfklussen en een Pinterest-beheer opdracht. Op dit moment probeer ik het Pinterest beheer uit voor drie maanden, maar als mijn opdrachtgever blij is met de resultaten wordt het een vaste opdracht! Fingers crossed dus 🙂 Verder ontving ik nog €30 voor een aantal verkopen via Marktplaats en United Wardrobe. Ondanks mijn plan om er dus even tijdelijk de rem op te zetten, heb ik er toch een klein beetje geld mee kunnen verdienen deze maand. Heel fijn!

Lees ook: Sparen of Spenden van vorige maand

#moneymindset

Mijn inkomsten zijn de laatste paar maanden best wel gegroeid, zeker als je het procentueel bekijkt. Super fijn! #moneymindset durf ik hier wel te zeggen! Één van de redenen voor mijn hogere inkomsten is namelijk dat ik mijn tarief voor teksten schrijven heb durven verhogen een tijdje geleden én doordat ik zelf iemand heb benaderd om hun Pinterest-beheer voor ze te doen. Dat laatste lag (en ligt nog steeds) een beetje buiten mijn comfort-zone, maar het heeft wel duidelijk nut gehad! Heel blij mee dus!

Uitgaven

Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt aan mijn uitgaven van deze maand is die hoge kostenpost genaamd Skere Student. Ja ja, een blog runnen kan wat opleveren, maar er een onderhouden kost ook zeker wat! En dan hebben we het nog niet over de tijd die er in gaat zitten haha. Die €208 is voor het grootste gedeelte opgegaan aan Tailwind, een Pinterest scheduling tool. Voor mijn andere blog, That Healthy Kitchen, gebruikte ik die vroeger ook al en haalde ik er super goede resultaten mee, dus hopelijk geldt dat ook voor Skere Student en komen er straks veel bezoekers naar Skere Student via Pinterest

Kleding

Daarnaast kocht ik voor €108 twee nieuwe sport leggings. Helaas was de kleur net wat anders dan op de foto dus heb ik ze beide weer teruggestuurd. Als het goed gaat met de verzending krijg ik dit volgende maand dus weer terug gestort op mijn rekening. Dat is trouwens wel een grote als. Ik gebruikte namelijk de DHL retoursticker die bij het pakket zat en normaal gesproken krijg je dan een sms nadat je het pakketje hebt afgegeven. Deze keer helaas niet! Nadat ik me dat een paar dagen later realiseerde belde ik het DHL punt waar ik het pakket had afgegeven, maar die hadden er geen boodschap aan… “gewoon afwachten mevrouw!” Zo irritant! Iemand toevallig een tip voor een situatie als deze?

Investeringen

Ten slotte heb ik deze maand weer een heel mooi bedrag kunnen investeren: €928! Daarvan is €10 naar Semmie gegaan, €10 naar Robeco, €108 naar Peaks en €800 naar De Giro. Toen ik een paar maanden geleden stopte met lenen bij DUO had ik niet verwacht dat ik zou kunnen doorgaan met het investeren van zulke grote bedragen. Maar ja, zoals ik onder het kopje #moneymindset ook al zei, zijn mijn inkomsten best wel omhoog gegaan de laatste paar maanden! Daardoor, en door mijn erfenis en ouderbijdrage, kan ik gewoon doorgaan met hele mooie, hoge bedragen te investeren elke maand. Heel erg fijn 🙂

Lees ook: Zo ziet mijn beleggingsportefeuille nu uit.

Financiële doelen

Voor afgelopen maand had ik natuurlijk ook een paar financiële doelen opgesteld: Zo wilde ik minder dan €70 uitgeven aan boodschappen, een vriezer challenge doen en minimaal €350 aan freelance werk verdienen. Mijn boodschappen doel heb ik helaas nét niet gehaald, ik gaf namelijk €76 uit aan boodschappen. De vriezer challenge heb ik wel gedaan, maar met een weekje was ik nog niet klaar. Op dit moment heb ik denk ik nog wel voor 2 weken eten in mijn vriezer, dus komende maand ga ik de vriezer challenge gewoon nog eens doen! 

Freelance en blog inkomen

Wat betreft mijn freelance inkomen doel à €350 heb ik het ruimschoots gehaald met €440. Ik had namelijk wat extra schrijfklussen en een Pinterest beheer klus, en die zijn ook nog eens allemaal op tijd uitbetaald! Super fijn. Voor komende maand wil ik graag weer meer dan €400 binnenhalen met mijn freelance klussen en wil ik €100 of meer verdienen met affiliates via Skere Student.

Lees ook: Sparen of Spenden van volgende maand.

Bijna jarig!!

Ten slotte heb ik ook nog een uitgaven doel: €350 of minder aan leuke dingen! Eind deze maand ben ik namelijk jarig en ik merk nu al dat mijn handen beginnen te jeuken wat betreft alle leuke dingen die ik al een tijd wil hebben, maar te duur vond om te kopen. Ik wilde dit jaar eigenlijk een heel groot feest geven omdat ik 25 word. Nu gooit corona natuurlijk roet in het eten en gaat het niet door. In plaats daarvan wil ik dus mezelf een beetje verwennen en de dingen die al een tijd op mijn verlanglijst staan voor mezelf kopen. Of ik dat ook echt ga doen moet ik maar even afwachten, omdat ik over het algemeen liever mijn geld investeer dan uitgeef, maar aan de andere kant gun ik mezelf nu ook wel een aantal leuke extra’s! 

Hoe doe jij dat met geld besteden aan jezelf met betrekking tot dingen die je niet echt nodig hebt?

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Deze blogpost kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: met beleggen kan je je inleg verliezen.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken