Pick My Porto 2.0: Pick My Own Porto!

O-M-G mensen. Ik heb super leuk nieuws. Geweldig nieuws zelfs! Ik ga de komende maanden namelijk aan de slag als ambassadeur voor BUX Zero!!!!! Als je me al een tijdje volgt hier op mijn blog, op Instagram, of op TikTok, dan is het je vast niet ontgaan dat ik al lang met veel plezier beleg bij BUX Zero. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld de Pick My Porto challenge gedaan op hun platform (toen niet gesponsord). Qua rendement was dat experiment niet voor herhaling vatbaar, maar het was wel heel leerzaam! Dit jaar ga ik het dus iets anders aanpakken, en dat ook nog eens in samenwerking met BUX Zero zelf, joepie!

Deel deze blog:

Wat ga ik doen?

Het Pick My Porto experiment was niet bepaald voor herhaling vatbaar (uiteindelijk heb ik helaas een verlies van €73 gerealiseerd), maar het was wel een heel leuk én leerzaam experiment: het is me o.a. duidelijk geworden dat de gemiddelde Skere Student niet de beste stockpicker is haha! Nu ga ik het dus iets anders aanpakken: ik ga niet één portefeuille aanhouden bij BUX Zero, maar twee. In beide ga ik maandelijks €50 investeren. En in plaats van dat Jan en alleman bepaalt in welke bedrijven ik investeer, bepaal ik dat nu zelf. Wel kan je nog steeds elke maand aandelen tippen, en die zal ik dan ook meenemen in mijn analyses om te bepalen welk aandeel ik die maand zal toevoegen aan mijn portefeuille. 

Lees ook: BUX Zero review – Mijn ervaring na bijna 3 jaar gebruik van de app

Wat wordt het verschil tussen de twee portefeuilles?

De ene portefeuille wordt mijn stockpicking portefeuille. Bij deze portefeuille ben ik van plan om helemaal los te gaan met (fractionele) aandelen in bedrijven waarvan ik verwacht dat zij het beter zullen doen dan de rest van de markt. Wellicht dat ik in deze portefeuille ook crypto zal opnemen als ik een interessant koopmoment tegenkom – ja, je kan sinds kort ook crypto kopen en verkopen bij BUX Zero, hoe cool! De tweede portefeuille wordt een stuk “saaier”, want met deze portefeuille ga ik alleen investeren in ETF’s.

Beleggen als hobby of beleggen om vermogen op te bouwen?

Individuele bedrijven analyseren en er vervolgens in investeren is natuurlijk wat beleggen als hobby zo leuk maakt. Tegelijkertijd leert de geschiedenis ons dat het vrijwel niemand lukt om op de lange termijn de markt te verslaan. Daarom beleg ik zelf altijd het grootste gedeelte van mijn vermogen in ETF’s en indexfondsen, en maar een klein gedeelte van mijn vermogen in losse aandelen en crypto. Als ik de juiste beleggingskeuzes maak dan zal die kleine inleg me een mooi extra zakcentje opleveren, maar als het toch niet helemaal de juiste belegging bleek te zijn ben je ook geen groot gedeelte van je portefeuille kwijt. 

Zelf verwacht ik dat de portefeuille met de ETF’s uiteindelijk een hoger rendement op zal leveren, al hoop ik natuurlijk dat de portefeuille met mijn eigen stock picks het beter gaat doen. We gaan het zien! Ik houd jullie maandelijks op de hoogte van de tussenstand op TikTok en Reels, en ik zal om de maand ook een update hier op de website plaatsen. Van welke portefeuille verwacht jij het beste resultaat?

Deze blog is geschreven in samenwerking met BUX Zero.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken