Pick my Porto: bepaal waar ik in beleg!

Als je me volgt op Instagram heb je de Pick my Porto challenge vast al wel eens voorbij zien komen op mijn stories. Elke zaterdag deel ik namelijk een update van de Pick my Porto beleggingsportefeuille! Toen ik begon met deze challenge in januari heb ik een TikTok en Reel gemaakt om uit te leggen hoe de challenge werkt, maar ik krijg nog steeds bijna elke zaterdag vragen, dus ik ga nog eens uitleggen hoe het werkt in deze blog!

Deel deze blog:

Hoe werkt de Pick my Porto challenge?

Aan het begin van elke maand maak ik €50 over naar mijn BUX Zero portefeuille. Daarna mag jij beslissen in welk aandeel ik dat geld moet investeren! Dat gaat in twee rondes: in de eerste ronde mag iedereen een aandeel nomineren en in de tweede ronde kan er worden gestemd op de vier meest genomineerde aandelen. Het aandeel waar in de tweede ronde het meest op wordt gestemd is het aandeel dat ik ook daadwerkelijk ga kopen voor de Pick my Porto portefeuille! 

Lees ook: Zo ziet mijn gehele beleggingsportefeuille er uit

De regels voor het nomineren & stemmen

Om te voorkomen dat iedereen het populairste hype-aandeel van dat moment nomineert zonder er echt over na te hebben gedacht heb ik een aantal regels opgesteld: zo telt een nominatie zonder onderbouwing nooit mee, er mag maar één aandeel per account genomineerd worden, moet het aandeel beschikbaar zijn bij BUX Zero en moet het aandeel minder dan €50 (plus eventueel het bedrag dat over is van de vorige maand) kosten. Voordat de tweede ronde begint en iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete aandeel deel ik altijd wat info over het bedrijf in kwestie, zodat stemmers in de tweede ronde ook een enigszins onderbouwde keuze kunnen maken op basis daarvan.

Tip: Download de BUX Zero app via deze link en ontvang een gratis aandeel!

Waarom doe ik deze challenge?

Ten eerste doe ik de Pick my Porto challenge vooral als experiment voor mezelf. Ik ben heel nieuwsgierig ingesteld en ben gewoon heel benieuwd hoe een gemeenschappelijke portefeuille zoals dit het doet gedurende een jaar! Zijn more minds inderdaad beter dan maar eentje? Of kan ik beter zelf beslissen waar ik in wil investeren als ik voor losse aandelen ga? Misschien is de conclusie wel dat indexbeleggen de all-time winnaar is! Om mijn nieuwsgierigheid te voeden geef ik dus graag elke maand <10% van mijn investeringsbudget uit aan dit experiment.

Het leren beoordelen van aandelen 

Daarnaast denk ik dat deze challenge een leuke, laagdrempelige en low-risk manier is voor beginnende beleggers om zich te verdiepen in het beoordelen van losse aandelen. Zonder onderbouwing telt een nominatie namelijk niet mee, en mocht het aandeel toch een slechte keuze te zijn dan loop je geen risico, aangezien ik het aandeel koop en het deelnemers niks kost om een aandeel te nomineren of op een aandeel te stemmen. 

Lees ook: Hoe zorg je voor een gediversificeerde beleggingsportefeuille?

Maak je zo geen spelletje van beleggen?

Nadat ik begon met deze challenge werd er hier en daar gezegd dat ik met deze challenge een spelletje maak van beleggen. Zelf ben ik het daar niet mee eens. De feedback die ik tot nu toe van deelnemers heb gekregen is juist dat deze challenge ze aan het denken zet en mensen zich gedurende de maand in bepaalde aandelen verdiepen zodat ze die aan het begin van de nieuwe maand kunnen nomineren.

Wat is het resultaat tot nu toe?

Op dit moment zijn we 7 maanden bezig en het resultaat tot nu toe is een winst van €57,37 op een portfoliowaarde van €499,17.

Die portfoliowaarde is meer dan je zou verwachten op basis van een inleg van €50 per maand, doordat ik nog wat winst, aandelen en cash op mijn BUX Zero account had staan toen ik begon met deze challenge in januari. Ook gebruiken er af en toe mensen mijn affiliate link om een account aan te maken voor BUX Zero. In ruil daarvoor kreeg ik in het begin een gratis aandeel dat ik zo snel mogelijk verkocht zodat ik dat bedrag ook kon gebruiken voor de Pick my Porto challenge. Ondertussen ben ik aangesloten bij het officiële affiliate programma van BUX Zero en krijg ik een vaste commissie wanneer iemand mijn link gebruikt om een account aan te maken.

PS: Dit weekend kan er weer genomineerd & gestemd worden op aandelen voor de Pick my Porto portefeuille, dus check zeker even mijn Instagram stories als je mee wil doen!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken