Investeren of Uitkeren? Dit is hoeveel ik in Q1 van 2021 verdiende met Skere Student

Deel deze blog:

Yess, daar is ie dan, de tweede Investeren of Uitkeren blog, oftewel de zakelijke tegenhanger van mijn maandelijkse Sparen of Spenden blogs! Ik heb lang getwijfeld of ik mijn zakelijke financiën online wilde zetten, maar ik heb besloten het gewoon te doen! In deze blog vertel ik je hoe het Skere Student gedeelte van mijn zakelijke financiën er in het eerste kwartaal van 2021 uit zag. Dit is dus exclusief mijn freelance schrijfklussen! Fair warning: de bedragen vertellen niet het hele verhaal, dus lees ook zeker de rest van de blog nadat je de getallen hebt gezien.

Omzet (gemiddeld per maand)

Gesponsorde content: €1.126
de Skere Student shop: €327
Affiliate inkomsten: €163
Sprekersklussen: €125
Overig: €33
Totaal: €1.774

Kosten (gemiddeld per maand)

Administratiekosten: €130
Software en website: €69
Blogbenodigdheden: €58
de Skere Student shop: €40
Gastbloggers: €7
Bankkosten: €5
Transactiekosten: €3
Algemene kosten: €2
Totaal: €314

Investeringen (gemiddeld per maand)

iPhone: €261

Uitkeringen (gemiddeld per maand)

Salaris aan mezelf: €300

Omzet

Die omzet van het eerste kwartaal van gemiddeld €1.774 per maand lijkt natuurlijk absoluut geweldig, maar als je wat dieper de cijfertjes in duikt is mijn omzet eigenlijk helemaal niet zo geweldig als ik heel eerlijk ben. Zo zijn mijn inkomsten zonder gesponsorde content bijvoorbeeld maar €648 per maand. Dat is mooi meegenomen op zich, maar als je dat dan vergelijkt met mijn kosten is dat niet zo top. Daarnaast zijn mijn inkomsten uit affiliate marketing ook nog eens met €100 per maand afgenomen ten opzichte van mijn vorige Investeren of Uitkeren update. Beetje jammer. Gelukkig heb ik wel een beetje een idee waar het aan ligt, dus ik weet waar ik de komende tijd aan moet werken, al zijn tips altijd welkom!

Gesponsorde content

Met gemiddeld €1.126 per maand was gesponsorde content mijn grootste inkomstenbron van het eerste kwartaal. Super fijn natuurlijk om zo’n groot bedrag daarvoor te krijgen, maar ik was alweer vergeten hoeveel gedoe gesponsorde content soms kan zijn met 48392 die het moeten checken en hoe lang dat soms kan duren (voor mijn vorige blog, That Healthy Kitchen, werkte ik ook wel eens met gesponsorde content). Toch is gesponsorde content op dit moment een super belangrijke inkomstenbron voor Skere Student, want laten we eerlijk zijn – zonder had ik zakelijk niet rond kunnen komen deze drie maanden! Waar ik wel super blij mee ben, is dat het door deze gesponsorde content voor mij mogelijk was om gastbloggers in te huren! De eerste gastblog verscheen in maart en daar zijn al heel veel positieve reacties op gekomen, super leuk!

Lees ook: Investeren of Uitkeren van vorig kwartaal

Kosten

Mijn kosten lijken nu vrij hoog, maar gelukkig valt het in de realiteit nog wel mee. Ik heb dit kwartaal wat vooruitbetalingen gedaan voor administratie- en softwareabonnementen voor de rest van het jaar, en ik heb een nieuw mailprogramma geïnstalleerd waardoor mijn maandelijkse vaste kosten voortaan €50 lager zijn – jeej! Die €50 die ik daarmee bespaard heb gaat niet mijn eigen zak in, maar richting Surfer SEO, een tool waarmee je je teksten kan optimaliseren zodat ze (hopelijk) beter worden gevonden op Google. Op dit moment komen er naar mijn idee namelijk veel te weinig bezoekers via zoekmachines naar Skere Student. Wellicht dat dat aan het SEO gedeelte van de content ligt, dus hopelijk kan ik daar de komende maanden het een en ander aan verbeteren!

Overige uitgaven

Twee andere soorten uitgaven die ik in het eerste kwartaal deed, waren een investering in een nieuwe telefoon en natuurlijk mezelf een klein salaris uitkeren. Die nieuwe telefoon was – na jarenlang een iPhone uit 2016 gebruikt te hebben – wel echt nodig, maar in tegenstelling tot mijn investering in een nieuwe laptop heb ik dit niet gedeeld op mijn Instagram. Nadat ik deelde dat ik een nieuwe laptop had gekocht, kreeg ik namelijk behoorlijk wat opmerkingen, zoals dat ik “geen echte skere student” zou kunnen zijn met een MacBook als ik ook een Lenovo, ThinkPad of Dell laptop had kunnen kopen. Ook was er iemand die beweerde dat ik alleen een MacBook gekocht had, omdat dat “cooler” is. Echt zo’n onzin! 

Verantwoording afleggen?

Ik hoef mijn uitgaven natuurlijk in principe aan niemand te verantwoorden, maar ik merk wel dat ik het best lastig vind om door te gaan met het maandelijks delen van mijn persoonlijke financiën en het driemaandelijks delen van mijn zakelijke financiën. Ik krijg best wel vaak negatieve reacties en soms zelfs bedreigingen, en zeker dat laatste gaat je toch niet in de koude kleren zitten. Voor nu ga ik er toch gewoon mee door, omdat ik denk dat al dat gedoe juist ook weer laat zien waarom we vaker over geld moeten praten. Anyway, je bent dus nog niet af van de (drie)maandelijkse inkijkjes in mijn persoonlijke en zakelijke financiën, maar dan weet je wel een beetje wat er speelt behind the scenes.

De realiteit van ondernemen: Ups & downs

Oke, deze update was een beetje negatief nu ik hem een paar dagen later teruglees, maar dat is ook wel een beetje de realiteit van ondernemen natuurlijk! Je hebt goede en slechte periodes, en ondanks dat je je werk nog zo leuk vindt, kan het soms gewoon even tegenzitten. Geen probleem natuurlijk, ik ga gewoon lekker door met mijn bezigheden en over een maandje of drie hoor je of ik daar de vruchten van heb kunnen plukken 🙂

Deze blogpost kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

8 reacties op “Investeren of Uitkeren? Dit is hoeveel ik in Q1 van 2021 verdiende met Skere Student”

  1. Jezus, bedreigingen. Mensen moeten echt gewoon naar het terras nu het weer kan en een lekker pilsje of wijntje drinken. Worden ze relaxter van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken