Emma Skerestudent

Klaar om je geldzaken op orde te brengen?

Met de Skere Student cursus ga ik je daarbij helpen!

De cursus die jou op een laagdrempelige manier leert om beter met je geld om te gaan!

"Inzicht krijgen in mijn geld kost echt veel moeite ...toch?"

De meeste studenten houden er van om hun geld uit te geven. Maar serieus in kaart brengen wat je elke maand uitgeeft? Of berekenen hoe hoog je studieschuld gaat zijn als je klaar bent met studeren? Oei… liever niet!

Je krijgt elke maand geld gestort op je rekening van je bijbaan, van DUO en wellicht ook nog van je ouders. Met dat geld doe je het elke maand, en als je eens een keer niet uitkomt haal je geld van je spaarrekening of leen je wat van vrienden.

Je werkt hard voor je bijbaan zonder dat daar een fijn loon tegenover staat en daarnaast loopt je studieschuld waarschijnlijk ook op. Geld uitgeven wordt steeds minder leuk, omdat je je zorgen maakt over je financiën. Hoe ziet je toekomst er straks uit met een enorme studieschuld als je bent afgestudeerd?

Tijd om te beginnen met besparen dan maar? Moet je gaan beleggen? Of kan je beter vragen om loonsverhoging? 

Herkenbaar?

  • Je weet niet precies hoe hoog je inkomsten zijn elke maand
  • Je probeert te sparen, maar toch boek je aan het eind van de maand weer geld van je spaarrekening terug naar je betaalrekening
  • Je hebt een hekel aan inloggen bij DUO, omdat je elke keer weer schrikt van je studieschuld
  • Je weet dat er dingen bestaan als huurtoeslag en zorgtoeslag, maar hebt geen idee of je daar aanspraak op kan maken
  • Alleen al denken aan geld geeft je buikpijn, omdat er zo veel verschillende dingen bij komen kijken en je geen overzicht hebt

Gelukkig kan het ook anders!

In de ideale situatie zou jij precies weten hoeveel geld er elke maand binnenkomt en weer uit gaat. Je geeft je geld met plezier uit aan de dingen die jij als student belangrijk vindt, zonder dat je daarbij je financiële toekomst en studieschuld uit het oog verliest. Maar het allerbelangrijkste: bezig zijn met je geldzaken doe je met plezier en niet meer met tegenzin!

In deze cursus gaan we zorgen dat jij inzicht krijgt in je geldzaken, zodat geld weer leuk wordt in plaats van stressvol!

Ik vertel je precies welke stappen ik heb doorlopen om van een overwhelmde student naar een financieel gezonde student te gaan. Ik laat je zien hoe jij je financiële situatie ook 180 graden kan omdraaien én welke financiële fouten ik heb gemaakt zodat jij ze kan vermijden! Als je weet hoe en waar je moet beginnen wordt bezig zijn met je geld leuk!

Dit zeggen anderen over de Skere Student cursus:

Ik heb met veel plezier de eerste ronde van de cursus gevolgd. Ik dacht dat ik mijn financiën prima op orde had, maar door de cursus te volgen bleek dit toch een beetje anders te zijn. Gelukkig kan ik nu wel zeggen dat mijn financiën goed zijn en vind ik het nog veel leuker om er mee bezig te zijn. Deze cursus is zeker een aanrader voor studenten die meer grip willen hebben op hun financiën!

Dag 1 was een succes! Ben erachter gekomen dat ik toch nog een hoop inzicht kon verkrijgen in mijn financiën. Met dit inzicht weer beter plannen en verhoogde doelen stellen! Daarnaast ook echt toffe manier van cursus volgen, moet zeggen dat ik helemaal niet zo van het online ‘lessen’ ben. Maar qua content en informatie die je deelt doe je gaaf, ben blij dat ik mee doe!

Een super fijne cursus voor als je wat meer inzicht en grip op je financiën wilt krijgen. Ik ben me sinds de cursus veel bewuster van alles wat ik op financieel vlak doe, en dat is echt super fijn. Daarnaast is Emma ontzettend behulpzaam en attent. Deze open houding zorgt ervoor dat je nog meer uit de cursus kan halen. Aanrader!

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Tijdens mijn studententijd heb ik behoorlijk wat financiële fouten gemaakt. De grootste is dat ik jarenlang maximaal geld heb geleend van DUO, zonder dat ik me bewust was van het effect wat dat op mijn latere leven en financiën zou hebben.

Toen ik eenmaal wakker geschud werd, realiseerde ik me dat als ik meer kennis zou hebben gehad, zou ik veel betere keuzes hebben gemaakt! Daarom heb ik alle kennis die ik graag had willen hebben in deze cursus verwerkt.

Naast dat ik je in deze cursus vertel welke fouten ik precies heb gemaakt op financieel gebied, leer ik je ook wat ik heb gedaan om die fouten weer op te lossen – en hoe jij dat ook voor elkaar gaat krijgen! Iedereen maakt immers fouten, maar niet iedereen lost ze op. Zorg er voor dat jij wel zo iemand bent die zijn of haar verantwoordelijkheid pakt en je problemen oplost!

Ten slotte heb ik er expres voor gekozen om de cursus op een laagdrempelig platform zoals Instagram te geven, zodat deelnemers elke dag worden aangespoord om actief mee te doen. Van een cursus kopen en er vervolgens niks mee doen is niemand beter geworden!

de Skere Student cursus

De cursus voor studenten die je inzicht geeft in je geld en je handvatten geeft om je financiële situatie te verbeteren. Na afloop heb jij geen financiële stress meer! Bezig zijn met je geld hoeft namelijk niet stom en stressvol te zijn, het kan ook leuk en motiverend zijn!

Nu: €48,90

Hoe is de cursus opgebouwd?

Module 1: Inzicht krijgen

Beter met je geld omgaan begint bij in kaart brengen wat er maandelijks binnenkomt en er weer uit gaat. Je leert om op een makkelijke manier je inkomsten en uitgaven van de afgelopen paar maanden te categoriseren en ik laat je zien hoe je dat vanaf nu netjes kan bijhouden.

Module 2: Money mindset

Om écht stappen te kunnen zetten en je financiën aan te pakken, heb je een goede money mindset nodig. In deze module laat ik je zien hoe je een positieve money mindset kweekt en hoe je die welbekende stemmetjes vóór je kan laten werken, in plaats van tegen je.

Module 3: Besparen

Tijd om te gaan besparen! Één van de oefeningen uit module 1 laat je namelijk heel goed zien waar jij ongemerkt (te) veel geld aan uitgeeft. Ook ga je wat oefeningen doen om voor jezelf te bepalen waar je op wil besparen en geef ik wat algemene bespaartips.

Module 4: Inkomsten verhogen

Je kan maar tot op zekere hoogte besparen op bepaalde dingen en leuk is het ook niet altijd. Daarom is het zo super belangrijk (en leuk!) om ook met de andere kant van je geld bezig te zijn: Je inkomsten! In deze module leer ik je allerlei makkelijke manieren om je inkomsten wat op te krikken, zonder dat je meteen erg veel tijd daaraan kwijt bent.

Module 5: De basis van beleggen

Op de lange termijn is beleggen ook een hele mooie manier om je inkomsten te verhogen. Zelfs als je maandelijks maar een klein bedrag over hebt om mee te beleggen, is het toch ontzettend leerzaam om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen. De fouten die je maakt en de ervaring die je opdoet kan je goed gebruiken wanneer je eenmaal meer wil of kan gaan beleggen!

Module 6: Studiefinanciering

Een module over DUO en je studieschuld kan in de Skere Student cursus natuurlijk niet ontbreken. We maken je studieschuld bespreekbaar en gaan de voors en tegens van geld lenen van DUO behandelen. Aan de hand van allerlei verschillende aspecten kan jij uiteindelijk voor jezelf bepalen of je wel of geen geld wil lenen van DUO én weet je van tevoren wat de impact van die keuze op je financiële toekomst zal zijn.

Module 7: Doelen bepalen en plannen maken

De laatste module draait helemaal om doelen bepalen en plannen maken. In deze module combineer je alle kennis die je in modules één tot en met zes hebt geleerd. Je stelt enkele haalbare financiële doelen op en maakt een stappenplan zodat je die doelen ook daadwerkelijk gaat bereiken. Ook vertel ik wat over mijn financiële doelen en komt FIRE (financiële onafhankelijkheid) aan bod.

Extra: Live Q&A, werkboek en spreadsheet

Naast deze zeven waardevolle modules zit er ook een live Q&A’s van 60 minuten bij de cursus. Deze vindt plaats op zondag 7 maart om 20:00u en is later terug te kijken. Als afronding van de cursus zal ik vragen beantwoorden en dieper op bepaalde dingen ingaan. Daarnaast zit er een super uitgebreid digitaal werkboek bij de cursus met opdrachten, en krijg je toegang tot een spreadsheet om al je inkomsten, uitgaven en investeringen in bij te houden.

Hoe werkt de Instagram cursus?

De cursus wordt gegeven op een besloten account op Instagram. Bij het kopen van een kaartje vul je het Instagram accountnaam in waarmee je de cursus wil volgen. Met dat account kan je een volgverzoek indienen bij het account @skere_student_cursus. Enkele dagen voor we beginnen word je toegelaten tot het besloten account.

De eerste module zal op maandag 15 februari op het Instagram account verschijnen in de vorm van een stories highlight, begeleid door vaste ‘gewone’ posts, opdrachten in het werkboek en IGTV’s. Vervolgens zal er tot en met zondag 28 februari om de dag een nieuwe module online komen. 

Een week later, op zondag 7 maart om 20:00 is de live Q&A waarin je al je vragen kan stellen. De cursus duurt dus precies drie weken, maar mocht je niet alles afkrijgen, dan is dat geen probleem. Je kan de hele cursus nog tot zondag 4 april 23:59 terugkijken. Daarna sluit ik het account!

Na de Skere Student cursus:

✅  Heb je inzicht in je maandelijkse geldstromen en het je lange termijn financiën
✅  Weet je hoe je studieschuld er nu uit ziet én hoe die er uit ziet als je bent afgestudeerd
✅  Is je money mindset positief en werkt je money mindset vóór je in plaats van tegen je
✅  Weet je wat je financiële doelen zijn en hoe je die kan bereiken

Na de Skere Student cursus:

✅  Heb je inzicht in je maandelijkse geldstromen en het je lange termijn financiën
✅  Weet je hoe je studieschuld er nu uit ziet én hoe die er uit ziet als je bent afgestudeerd
✅  Is je money mindset positief en werkt je money mindset vóór je in plaats van tegen je
✅  Weet je wat je financiële doelen zijn en hoe je die kan bereiken

Mijn verhaal: Van een uitzichtloze situatie met een mega studieschuld naar een positieve mindset en dito bankrekening

Er zijn allerlei blogs, cursussen, boeken, video’s en websites over de meest uiteenlopende financiële onderwerpen te vinden, maar informatie over je financiën speciaal voor studenten? Dat moet je toch echt zelf uitvogelen, kwam ik een paar jaar geleden achter.

Ik had toentertijd net ingelogd bij DUO en zag dat mijn studieschuld op dat moment ongemerkt opgelopen was tot ruim €60.000. Schrikken! Ik raakte totaal in paniek en ik had geen idee hoe ik dit nou het beste aan kon pakken. Google maakte me helaas ook niet heel veel wijzer. Engelstalige informatie over geldzaken voor studenten kon ik nog wel vinden, maar dat was dan vrijwel altijd op het Amerikaanse systeem gericht. Aangezien ik een flinke studieschuld had, wilde ik juist informatie die toepasbaar was op de Nederlandse situatie!

Ik stopte met lenen bij DUO, begon met besparen en beleggen en wist uiteindelijk zelfs mijn inkomen bijna te verdubbelen. Mijn studieschuld heb ik nog steeds, maar mijn money mindset is nu positief, net als mijn bank- en beleggingsrekeningen (nu samen meer dan €30.000 waard).

Uit gesprekken met vriendinnen wist ik dat ik niet de enige was die graag informatie wilde over geldzaken voor studenten, dus uiteindelijk ben ik Skere Student gestart. Naast dat ik heel veel informatie gratis deel, deel ik mijn allerbeste tips en plan van aanpak in deze betaalde cursus.

De cursus kost €48,90. Dat klinkt misschien als veel geld, maar waarschijnlijk zou je makkelijk datzelfde bedrag betalen voor een trui, terwijl je daar veel minder lang plezier van zal hebben en het je geen geld of inzicht in je financiën oplevert. Deze cursus wel!

Daarnaast durf ik te beloven dat je die €48,90 binnen een week hebt terugverdiend: ofwel in de vorm van keiharde knaken, dan wel in de vorm van rust en inzicht in je financiën – want dat is ook wat waard, toch?

Er zijn allerlei blogs, cursussen, boeken, video’s en websites over de meest uiteenlopende financiële onderwerpen te vinden, maar informatie over je financiën speciaal voor studenten? Dat moet je toch echt zelf uitvogelen, kwam ik een paar jaar geleden achter.

Ik had toentertijd net ingelogd bij DUO en zag dat mijn studieschuld op dat moment ongemerkt opgelopen was tot ruim €60.000. Schrikken! Ik raakte totaal in paniek en ik had geen idee hoe ik dit nou het beste aan kon pakken. Google maakte me helaas ook niet heel veel wijzer. Engelstalige informatie over geldzaken voor studenten kon ik nog wel vinden, maar dat was dan vrijwel altijd op het Amerikaanse systeem gericht. Aangezien ik een flinke studieschuld had, wilde ik juist informatie die toepasbaar was op de Nederlandse situatie!

Ik stopte met lenen bij DUO, begon met besparen en beleggen en wist uiteindelijk zelfs mijn inkomen bijna te verdubbelen. Mijn studieschuld heb ik nog steeds, maar mijn money mindset is nu positief, net als mijn bank- en beleggingsrekeningen (nu samen meer dan €30.000 waard).

Uit gesprekken met vriendinnen wist ik dat ik niet de enige was die graag informatie wilde over geldzaken voor studenten, dus uiteindelijk ben ik Skere Student gestart. Naast dat ik heel veel informatie gratis deel, deel ik mijn allerbeste tips en plan van aanpak in deze betaalde cursus.

De cursus kost €48,90. Dat klinkt misschien als veel geld, maar waarschijnlijk zou je makkelijk datzelfde bedrag betalen voor een trui, terwijl je daar veel minder lang plezier van zal hebben en het je geen geld of inzicht in je financiën oplevert. Deze cursus wel!

Daarnaast durf ik te beloven dat je die €48,90 binnen een week hebt terugverdiend: ofwel in de vorm van keiharde knaken, dan wel in de vorm van rust en inzicht in je financiën – want dat is ook wat waard, toch?

Veelgestelde vragen

Jazeker! Het taalgebruik en bepaalde voorbeelden zijn wel gericht op studenten, maar de methode om inzicht te krijgen in je financiën en vervolgens je geldzaken te optimaliseren is voor iedereen relevant en toepasbaar.

De cursus bestaat uit 7 modules uitgespreid over twee weken. Om de dag komt er een nieuwe module online. Het kijken van een module en het maken van de bijbehorende opdrachten in het werkboek kost ongeveer 30 minuten per module. Daarnaast is er extra content in de vorm van IGTV’s, grid posts, extra stories en een live Q&A. Dit zal ongeveer 10 minuten per module in beslag nemen. De live Q&A duurt 60 minuten. In totaal is de tijdsinvestering ongeveer 6 uur.

Je kan de cursus terugkijken tot en met zondag 4 april, daarna sluit ik het Instagram account. De reden dat de cursus niet onbeperkt terug te kijken is, is zodat je ook echt een stok achter de deur hebt om met je financiën aan de slag te gaan. Eeuwig uitstellen kan dus niet!

Waarschijnlijk wel, maar niet voor deze prijs! Elke keer dat ik de Skere Student cursus geef, verbeter ik namelijk de inhoud en voeg ik extra content toe.

Dit is voor mij natuurlijk erg lastig te beoordelen zonder alle ins en outs te weten van jouw geldzaken, maar tijdens de vorige ronde dachten ook veel deelnemers dat ze wel wisten hoe hun financiën eruit zagen. Dat viel uiteindelijk toch een beetje tegen! Ik heb namelijk een (voor zover ik weet) unieke manier bedacht om jou inzicht te geven in je financiën en bij de deelnemers aan de vorige ronde van de Skere Student cursus heeft dat ze heel veel inzicht opgeleverd.

Jazeker! Als oud-deelnemer ontvang je een mail wanneer er een nieuwe cursusronde plaatsvindt. Voor een kleine prijs mag je dan nog een keer meedoen!

De cursus bestaat uit 7 modules in de vorm van Instagram Stories. Samen met het werkboek en de opdrachten die daar in staan, vormt dit het hart van de cursus. Daarnaast bevat de cursus extra content in de vorm van informatieve Instagram posts, IGTV video’s en natuurlijk de live Q&A.

Jazeker! De live Q&A vindt plaats op zondag 7 maart om 20:00 op het besloten Instagram account, maar deze kan je ook later terugkijken als IGTV. Dat kan tot het account gesloten wordt op zondag 4 april om 23:59.

Niet tevreden? Geld terug!

Ik kan me bijna niet voorstellen dat je niks hebt gehad aan de Skere Student cursus als je hem helemaal hebt gevolgd, maar mocht het nou wel zo zijn, dan krijg je (na feedback op de cursus) zonder gedoe je geld terug!

de Skere Student cursus

De cursus voor studenten die je inzicht geeft in je geld en je handvatten geeft om je financiële situatie te verbeteren. Na afloop heb jij geen financiële stress meer! Bezig zijn met je geld hoeft namelijk niet stom en stressvol te zijn, het kan ook leuk en motiverend zijn!

Nu: €48,90