Emma Skerestudent

Waarschijnlijk weet je niet waar je moet beginnen als je je geldzaken goed wil regelen

...en daardoor gebruik je je geld niet optimaal!

Helaas, de deuren zijn gesloten!

De Skere Student cursus: een Instagram cursus waarin alles rondom geldzaken aan bod komt, speciaal voor studenten!

"Mijn geldzaken goed regelen is veel gezeik" ...toch?

De meeste studenten houden er van om hun geld uit te geven. Maar serieus in kaart brengen wat je elke maand uitgeeft? Of berekenen hoe hoog je studieschuld gaat zijn als je klaar bent met studeren? Oei… liever niet!

Je krijgt elke maand geld gestort op je rekening van je bijbaan, van DUO en wellicht ook nog van je ouders. Met dat geld doe je het elke maand, en als je eens een keer niet uitkomt haal je geld van je spaarrekening of leen je wat van vrienden.

Je werkt hard voor je bijbaan zonder dat daar een fijn loon tegenover staat en daarnaast loopt je studieschuld waarschijnlijk ook op. Geld uitgeven wordt steeds minder leuk, omdat je je zorgen maakt over je financiën. Hoe ziet je toekomst er straks uit met een enorme studieschuld als je bent afgestudeerd?

Tijd om te beginnen met besparen dan maar? Moet je gaan beleggen? Of kan je beter vragen om loonsverhoging?

Herkenbaar?

  • Je weet niet precies hoe hoog je inkomsten zijn elke maand
  • Je probeert zuinig te doen, maar toch is je bankrekening aan het eind van de maand weer leeg
  • Je hebt een hekel aan inloggen bij DUO, omdat je elke keer weer schrikt van dat studieschuld getal
  • Je weet dat er dingen bestaan als huurtoeslag en zorgtoeslag maar hebt geen idee of en hoe je daar aanspraak op kan maken
  • Je wil wel beginnen met beleggen, maar weet niet precies hoe
  • Alleen al denken aan geldzaken geeft je buikpijn, omdat er zo veel verschillende dingen bij komen kijken

Gelukkig kan het ook anders!

In de ideale situatie zou jij precies weten hoeveel geld er elke maand binnenkomt en weer uit gaat. Je geeft je geld met plezier uit aan de dingen die jij als student belangrijk vindt, zonder dat je daarbij je financiële toekomst en studieschuld uit het oog verliest. Maar het allerbelangrijkste: bezig zijn met je geldzaken doe je met plezier en niet meer met heel veel tegenzin!

We gaan in deze cursus het taboe rondom geld doorbreken en van jou net zo’n financieel gezonde student maken!

Ik vertel je precies welke stappen ik heb doorlopen om van een overwhelmde student naar een financieel gezonde student te gaan. Ik laat je zien hoe jij je financiële situatie ook 180 graden kan omdraaien én welke financiële fouten ik heb gemaakt zodat jij ze kan vermijden! Bezig zijn met je geld is leuk en helemaal niet meer overweldigend als je eenmaal weet hoe en waar je moet beginnen.

Nu maar €26,95!

de Skere Student cursus

De cursus voor studenten die je inzicht geeft in je geld en je handvatten geeft om je financiële situatie te verbeteren, zodat jij geen financiële stress meer hebt. Bezig zijn met je geldzaken wordt weer leuk!

Helaas, de deuren zijn gesloten!

Hoe is de cursus opgebouwd?

Module 1: Inzicht krijgen

Beter met je geld omgaan begint bij in kaart brengen wat er maandelijks binnenkomt en er weer uit gaat. Je leert om op een makkelijke manier je inkomsten en uitgaven van de afgelopen paar maanden te categoriseren en ik laat je zien hoe je dat vanaf nu netjes kan bijhouden.

Module 2: Money mindset

Als je eenmaal weet hoe je inkomsten en uitgaven er uit zien, kan je beginnen om daar wat aan te veranderen – althans, dat zou je denken! In real life heb je namelijk ook nog een goede money mindset nodig om écht stappen te kunnen zetten en je financiën aan te pakken. In deze module laat ik je zien hoe je een positieve money mindset kweekt en hoe je die welbekende stemmetjes vóór je kan laten werken, in plaats van tegen je.

Module 3: Besparen

Tijd om te gaan besparen! Één van de oefeningen uit module 1 laat je namelijk heel goed zien waar jij ongemerkt (te) veel geld aan uitgeeft. Ik geef je wat algemene bespaartips voor je vaste en variabele lasten. Ook ga je wat oefeningen doen om voor jezelf te bepalen waar je op wil besparen.

Module 4: Inkomsten verhogen

Natuurlijk kan je maar tot op zekere hoogte besparen op bepaalde dingen en leuk is het ook niet altijd. Daarom is het zo super belangrijk om ook met de andere kant van je geldstromen bezig te zijn: Je inkomsten! In deze module leer ik je allerlei makkelijke manieren om je inkomsten wat op te krikken, zoals vragen om salarisverhoging bij je bijbaantje en hoe je dat het beste kan aanpakken.

Module 5: De basis van beleggen

Op de lange termijn is beleggen ook een hele mooie manier om je inkomsten te verhogen. Zelfs als je in je inkomsten en uitgaven maar een klein bedrag per maand over hebt om mee te beleggen, denk ik dat het ontzettend leerzaam is voor elke student om zo vroeg mogelijk te beginnen met beleggen. De fouten die je maakt en de ervaring die je opdoet kan je goed gebruiken wanneer je eenmaal meer wil of kan gaan beleggen!

Module 6: Studiefinanciering

Natuurlijk kan een module over DUO en je studieschuld niet ontbreken. We maken je studieschuld bespreekbaar en gaan de voors en tegens van geld lenen van DUO behandelen. Aan de hand van allerlei verschillende aspecten kan jij uiteindelijk voor jezelf bepalen of je wel of geen geld wil lenen van DUO én weet je wat de impact van die keuze zal zijn.

Module 7: Doelen bepalen en plannen maken

De laatste module draait helemaal om doelen bepalen en plannen maken. In deze module combineer je alle kennis die je in modules één tot en met zes hebt geleerd. Je stelt enkele haalbare financiële doelen op en maakt een stappenplan zodat je die doelen ook daadwerkelijk gaat bereiken.

Extra: Live Q&A's, werkboek en spreadsheet

Naast deze zeven waardevolle modules zitten er ook twee live Q&A’s van 60 minuten bij de cursus. Als afronding van de cursus zal ik vragen beantwoorden en dieper op kwesties ingaan. Daarnaast zit er een online werkboek bij de cursus en krijg je toegang tot een super overzichtelijk spreadsheet om al je inkomsten, uitgaven en investeringen in bij te houden.

Hoe werkt zo'n Instagram cursus?

De cursus wordt gegeven op een besloten account op Instagram. Bij het kopen van een kaartje vul je het Instagram accountnaam in waarmee je de cursus wil volgen. Met dat account kan je een volgverzoek indienen bij het besloten account @skere_student_cursus. 

De eerste module zal op maandag 9 november op het Instagram account verschijnen in de vorm van stories, begeleid door vaste ‘gewone’ posts. Vervolgens zal er tot en met zondag 15 november elke dag een nieuwe module online komen. 

De cursus duurt dus precies een week, maar mocht je niet alles afkrijgen, dan kan je de hele cursus nog tot 9 december terugkijken. Daarna sluit ik het account!

Na de Skere Student cursus:

✅  Heb je inzicht in je inkomsten, uitgaven en investeringen
✅  Weet je hoe je studieschuld er nu uit ziet én hoe die er uit ziet als je bent afgestudeerd
✅  Is je money mindset positief en werken die stemmetjes vóór je in plaats van tegen je
✅  Maak je je geen zorgen meer over je financiële toekomst, want je hebt een plan!

Helaas, de deuren zijn gesloten!

Mijn verhaal: Van een uitzichtloze situatie met een mega studieschuld naar een positieve mindset en dito bankrekening

Er zijn allerlei blogs, cursussen, boeken, video’s en websites over de meest uiteenlopende financiële onderwerpen te vinden, maar informatie over je financiën speciaal voor studenten? Dat moet je toch echt zelf uitvogelen, kwam ik een paar jaar geleden achter.

Ik had toentertijd net ingelogd bij DUO en zag dat mijn studieschuld op dat moment ongemerkt opgelopen was tot ruim €60.000. Schrikken! Ik raakte totaal in paniek en ik had geen idee hoe ik dit nou het beste aan kon pakken. Google maakte me helaas ook niet heel veel wijzer. Engelstalige informatie over geldzaken voor studenten kon ik nog wel vinden, maar dat was dan vrijwel altijd op het Amerikaanse systeem gericht. Aangezien ik een flinke studieschuld had, wilde ik juist informatie die toepasbaar was op de Nederlandse situatie!

Ik stopte met lenen bij DUO, begon met besparen en beleggen en wist uiteindelijk zelfs mijn inkomen bijna te verdubbelen. Mijn studieschuld heb ik nog steeds, maar mijn money mindset is nu positief, netzoals mijn bank- en beleggingsrekeningen (nu meer dan €20.000 waard).

Uit gesprekken met vriendinnen wist ik dat ik niet de enige was die graag informatie wilde over geldzaken voor studenten, dus uiteindelijk ben ik Skere Student gestart. Naast dat ik heel veel informatie gratis deel, vond ik het ook tijd worden om mijn allerbeste tips en plan van aanpak te delen in een betaalde cursus.

Waarom betaald you may ask? Tja, daar kan ik eigenlijk best kort over zijn: omdat ik in deze cursus mijn allerbeste tips deel! Ook wil ik na mijn studie graag van Skere Student mijn werk maken, maar zonder inkomsten gaat dat natuurlijk niet lukken. Afhankelijk zijn van advertenties en gesponsorde content zie ik niet zo zitten, vandaar dat ik graag een direct-to-consumer businessmodel opzet. Daarnaast is de cursus bereikbaar voor elke student door de lage prijs van €26,95. Die €26,95 heb je binnen een week terugverdiend als je mijn tips toepast, dat durf ik je te garanderen!

Er zijn allerlei blogs, cursussen, boeken, video’s en websites over de meest uiteenlopende financiële onderwerpen te vinden, maar informatie over je financiën speciaal voor studenten? Dat moet je toch echt zelf uitvogelen, kwam ik een paar jaar geleden achter.

Ik had toentertijd net ingelogd bij DUO en zag dat mijn studieschuld op dat moment ongemerkt opgelopen was tot ruim €60.000. Schrikken! Ik raakte totaal in paniek en ik had geen idee hoe ik dit nou het beste aan kon pakken. Google maakte me helaas ook niet heel veel wijzer. Engelstalige informatie over geldzaken voor studenten kon ik nog wel vinden, maar dat was dan vrijwel altijd op het Amerikaanse systeem gericht. Aangezien ik een flinke studieschuld had, wilde ik juist informatie die toepasbaar was op de Nederlandse situatie!

Ik stopte met lenen bij DUO, begon met besparen en beleggen en wist uiteindelijk zelfs mijn inkomen bijna te verdubbelen. Mijn studieschuld heb ik nog steeds, maar mijn money mindset is nu positief, netzoals mijn bank- en beleggingsrekeningen (nu meer dan €20.000 waard).

Uit gesprekken met vriendinnen wist ik dat ik niet de enige was die graag informatie wilde over geldzaken voor studenten, dus uiteindelijk ben ik Skere Student gestart. Naast dat ik heel veel informatie gratis deel, vond ik het ook tijd worden om mijn allerbeste tips en plan van aanpak te delen in een betaalde cursus.

Waarom betaald you may ask? Tja, daar kan ik eigenlijk best kort over zijn: omdat ik in deze cursus mijn allerbeste tips deel! Ook wil ik na mijn studie graag van Skere Student mijn werk maken, maar zonder inkomsten gaat dat natuurlijk niet lukken. Afhankelijk zijn van advertenties en gesponsorde content zie ik niet zo zitten, vandaar dat ik graag een direct-to-consumer businessmodel opzet. Daarnaast is de cursus bereikbaar voor elke student door de lage prijs van €26,95. Die €26,95 heb je binnen een week terugverdiend als je mijn tips toepast, dat durf ik je te garanderen!

Nu maar €26,95!

de Skere Student cursus

De cursus voor studenten die je inzicht geeft in je geld en je handvatten geeft om je financiële situatie te verbeteren, zodat jij geen financiële stress meer hebt. Bezig zijn met je geldzaken wordt weer leuk!

Helaas, de deuren zijn gesloten!

De cursus is begonnen!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Niet tevreden? Geld terug!

Ik kan me bijna niet voorstellen dat je niks hebt gehad aan de Skere Student cursus als je hem helemaal hebt gevolgd, maar mocht het nou wel zo zijn, dan krijg je (na een belletje met mij voor feedback op de cursus) 100% je geld terug!