Wat een valpartij op de piste je kan leren over je persoonlijke financiën

Als je ooit bent wezen wintersporten, heb je sowieso ook eens een flinke val gemaakt op de piste. Net als ik deze winter! Van wintersporten - en dan met name van het vallen en weer opstaan - kan je veel leren over omgaan met gemaakte fouten, bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke financiën. Ik vertel je er meer over in deze blog.

Deel deze blog:

Stel je bent lekker aan het skiën, en opeens kom je een ijzig stukje tegen. Je doet je best om overeind te blijven, probeert je te herinneren wat je skilerares vroeger altijd zei, maar voor je het weet lig je op je snufferd. Wat gebeurt er na zo’n valpartij op de piste? Je staat op, haalt zoveel mogelijk sneeuw uit je broek, en daarna ski of snowboard je weer verder. 

En weet je wat er dan gebeurt? Je maakt wéér fouten! Misschien val je nog een keer, maak je een verkeerde bocht of verlies je je evenwicht. Dat is allemaal niet erg, want van elke val leer je iets: Je leert wat je fout hebt gedaan en hoe je het de volgende keer beter kunt doen. 

Uiteindelijk word je beter en beter, tot je op een dag als een pro van de berg af sjeest. En als je nooit valt tijdens het skiën of snowboarden, dan ben je waarschijnlijk niet bezig met het verbeteren van je techniek! Dat betekent dat je misschien geen fouten maakt en dus niet valt, maar je zal ook nooit beter worden dan je skills op dat moment.

Ditzelfde principe geldt voor je persoonlijke financiën. Waarschijnlijk heb je wel eens een financiële fout gemaakt. Misschien heb je teveel geld uitgegeven aan iets wat je eigenlijk niet nodig had? Of misschien heb je een verkeerde belegging gedaan die je heel veel geld heeft gekost? 

Na zo’n fout voelen mensen zich vaak schuldig of denken ze dat ze gefaald hebben. Maar niets is minder waar! Net als bij skiën maken we allemaal fouten in ons leven. En net als bij skiën maakt het niet uit hoeveel fouten je maakt, als je er maar van leert! En net als bij skiën ben ik er ook van overtuigd dat als je nooit financiële fouten maakt, je financiële situatie ook nooit zal verbeteren. 

Ik ben er van overtuigd dat het niet erg is om fouten te maken. Of je nu valt op de piste, of een financiële fout maakt, het belangrijkste is dat je ervan leert. Als je bereid bent om te leren van je fouten, kun je uiteindelijk betere beslissingen nemen en je doelen bereiken. Of dat nou financiële doelen zijn, of wintersportdoelen!

Wanneer ging jij voor het laatst vol op je bek? In de breedste zin van het woord natuurlijk 😉

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, ontvang ik commissie. Dat kost jou niks extra, in sommige gevallen krijg je zelfs iets extra. Je helpt mij er zo enorm mee om Skere Student draaiende te houden, alvast bedankt dus! Hier kan je meer lezen over affiliate links en het gebruik daarvan op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken