Investeren of Uitkeren? Dit verdiende ik in 2020 met mijn blog

Yess, daar is ie dan: de eerste Investeren of Uitkeren, oftewel de zakelijke tegenhanger van mijn maandelijkse Sparen of Spenden blogs! Ik heb lang getwijfeld of ik mijn zakelijke financiën online wilde zetten, maar ik heb besloten het gewoon te doen! Normaal gesproken zal ik mijn zakelijke financiën per kwartaal bespreken, maar aangezien dit de eerste keer is heb ik heel 2020 meegepakt voor de berekeningen. In deze blog vertel ik je precies wat ik vorig jaar met mijn blog heb omgezet, waar ik dat geld vervolgens aan heb uitgegeven en of er nog wat overbleef om mezelf van te betalen. Lees je mee?

Deel deze blog:

Yess, daar is ie dan: de eerste Investeren of Uitkeren, oftewel de zakelijke tegenhanger van mijn maandelijkse Sparen of Spenden blogs! Ik heb lang getwijfeld of ik mijn zakelijke financiën online wilde zetten, maar ik heb besloten het gewoon te doen! Normaal gesproken zal ik mijn zakelijke financiën per kwartaal bespreken, maar aangezien dit de eerste keer is heb ik heel 2020 meegepakt voor de berekeningen. In deze blog vertel ik je precies wat ik vorig jaar met mijn blog heb omgezet, waar ik dat geld vervolgens aan heb uitgegeven en of er nog wat overbleef om mezelf van te betalen. Lees je mee?

Omzet (gemiddeld per maand)

Affiliate inkomsten: €261
Sprekersklussen: €92
de Skere Student cursus: €56
Gesponsorde content: €11
Overig: €3
Totaal: €422

Kosten (gemiddeld per maand)

Software en website: €58
Aanloopkosten: €11
Algemene kosten: €5
Kantoorbenodigdheden: €2
Transactiekosten: €1
Bankkosten: €1
Totaal: €78

Investeringen (gemiddeld per maand)

Laptop: €73

Uitkeringen (gemiddeld per maand)

Salaris aan mezelf: €189

Omzet

Zoals je ziet was affiliate marketing in 2020 het grootste gedeelte van mijn omzet. Super fijn, want zo kan ik Skere Student draaiende houden zonder dat het jou als lezers iets kost. Hier kan je meer lezen over hoe affiliate marketing werkt en op deze pagina vertel ik kort hoe ik affiliate links gebruik op Skere Student. Mijn drie andere vormen van omzet via Skere Student zijn sprekers klussen, de Skere Student cursus en gesponsorde content. Ik twijfelde er wel over of ik sprekers klussen mee moest nemen in dit overzicht, omdat spreken natuurlijk geen inkomstenbron is die direct voortvloeit uit mijn blog. Wat vind jij?

Advertenties 

Een heel bekend verdienmodel wat ik zelf niet gebruik op Skere Student is advertenties, zoals bijvoorbeeld AdSense van Google. Ik heb zelf bijna altijd een adblocker aan staan, omdat ik een best wel erge hekel heb aan van die advertentiebanners op websites die je afleiden van het artikel dat je probeert te lezen. Vandaar dat deze hoogstwaarschijnlijk dus ook nooit op Skere Student zullen verschijnen, maar het betekent ook dat ik een grote inkomstenbron misloop.

Out of the box geld verdienen

Doordat ik geen advertenties op Skere Student heb (en waarschijnlijk ook nooit zal plaatsen), zal op een andere manier voor omzet moet zorgen, want de (zakelijke en privé) rekeningen moeten natuurlijk ook gewoon betaald worden. Daarnaast komt er binnenkort ook een nieuwe kostenpost bij waar ik heel erg excited over ben: ik ga Skere Student uitbreiden en vaste gastbloggers aannemen! Gelukkig heb ik al wat nieuwe verdienmodellen bedacht die heel goed bij Skere Student zouden kunnen passen, dus dat gaat helemaal goedkomen!

Kosten

Een website onderhouden is, zeker als je het goed wil aanpakken, niet goedkoop. Zelf heb ik in 2020 €78 per maand uitgegeven aan kosten zoals de cloudhosting van mijn website (ik regel dit via AgenC), mn email, bankkosten van Knab, mijn boekhoudprogramma, overige software, etc. En dan doe ik echt nog geen hele gekke dingen! Sind ik mij in september inschreef bij de Kamer van Koophandel zijn mijn kosten sowieso flink opgelopen. Doordat mijn email lijst bijvoorbeeld hard is gegroeid dankzij mijn gratis weggever, ben ik alleen aan mijn mailprogramma ondertussen al meer dan €50 (!)  per maand kwijt.

Investeren of Uitkeren?

Twee andere soorten uitgaven die ik in 2020 heb gedaan om mijn blog draaiende te houden zijn een laptop kopen als investering en natuurlijk mijzelf een mini salaris uitkeren. Als ik die laptop niet had gekocht, had ik mijzelf meer salaris kunnen uitkeren, maar het idee van de investering is natuurlijk dat ik die op termijn terug zal verdienen, bijvoorbeeld doordat ik nu sneller kan werken. Vandaar ook de naam Investeren of Uitkeren voor deze nieuwe rubriek!

Mijn uurloon… Ouch!

Dat ik trouwens €422 per maand heb weten om te zetten met Skere Student in 2020 en dat ik mezelf gemiddeld €189 uitkeer per maand klinkt wellicht heel mooi, maar eigenlijk valt dat best wel mee (of tegen, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt haha). Ik besteed namelijk heel erg veel tijd aan Skere Student: in 2020 gemiddeld 31 uur per week! Als je dit meeneemt in je overweging heb ik in 2020 dus ruim 1600 uur gewerkt voor ~€1,53 per uur. Echt vet weinig! Gelukkig vind ik bloggen heel leuk om te doen, dat verzacht de pijn een beetje haha.

Brood op de plank

Dat ik per uur zo weinig heb verdiend met Skere Student is natuurlijk hartstikke logisch, want ik ben pas een jaar bezig, maar aan de andere kant heb ik wel al meer dan 10 jaar blog ervaring én wil ik van Skere Student mijn werk maken als ik over 1,5 jaar ben afgestudeerd! Dat betekent ook dat ik gewoon brood op de plank moet krijgen, want met lol, likes en leuke reacties kan ik de huur en boodschappen helaas niet betalen.

Mijn doelen voor 2021

Mijn plan voor 2021 is om me nog meer te gaan focussen op bezoekers naar Skere Student krijgen. 61.000 bezoekers per maand aan het eind van 2021 zou bijvoorbeeld echt geweldig zijn! Tegelijkertijd wil ik mijn omzet omhoog krikken naar €2.000 per maand, waardoor ik mezelf ook een hoger uurloon kan uitkeren. Mijn plan om dat te gaan bereiken is door onder andere meer te gaan werken met gesponsorde content en door meer betaalde sprekers klussen te bemachtigen. Als iemand tips heeft voor dat laatste, dan hoor ik het graag!

Gezocht: vaste gastbloggers!

Een andere (voor mij) hele grote stap, is dat ik voor Skere Student vaste gastbloggers zoek! Ik merk dat ik het lastig vind om genoeg tijd vrij te maken voor het schrijven van goede, uitgebreide blogs. Er komen namelijk ook nog heel veel andere dingen kijken bij het onderhouden van een website, dus ik heb besloten om uit te breiden en betaalde vaste gastbloggers toe te voegen aan het Skere Student team. In deze blog kan je daar meer over lezen, wie weet is het wat voor jou?

Lees ook: Sparen of Spenden van het eerste kwartaal van 2021

Speaking it into existence!

Ik vind het best wel spannend om mijn zakelijke financiën en doelen voor Skere Student te delen, maar “I am speaking it into existence” denk ik dan maar! Wellicht dat iemand die dit leest mij tips kan geven of verder kan helpen. Daarnaast denk ik ook dat als ik er al niet in geloof dat het gaat lukken en het op zijn minst probeer, dan zal het me sowieso niet lukken! Ik zet dus gewoon mijn beste beentje voor en ga er voor 🙂

Had jij verwacht dat mijn uurloon voor Skere Student zo laag zou zijn?

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

16 gedachten over “Investeren of Uitkeren? Dit verdiende ik in 2020 met mijn blog”

 1. Hoi Emma.
  Goh, dat had ik niet verwacht! Met de kwaliteit die je laat zien, vind ik wel dat je meer verdiend! Dus hoop voor je dat het groeien snel lukt, zodat je wat meer binnenkrijgt.
  Verder neem ik meteen even een momentje om je complimenteren met de wijsheid op jouw leeftijd, had gewild dat ik al zover was geweest destijds! Ga vooral zo door en blijf plezier houden in wat je doet!
  Veel liefs.

  1. Haha, dat mag je zeker vragen! O.a. heel veel DMs en mails beantwoorden, TikToks maken, blogs schrijven, de website onderhouden, Clubhouse rooms hosten, aan mijn cursus werken, mn gratis ebook updaten, geïnterviewd worden, gesprekken hebben met potentiële opdrachtgevers, praatjes voorbereiden en geven, Instagram stories en posts maken, Pinterest pins maken en pinnen. En dan nog heel veel dingen maar dit is even wat ik voor nu kan bedenken 🙂

 2. Super interessant om te lezen Emma! Ik vind je Instagram en blog heel leuk om te volgen. Ben zelf dan al afgestudeerd maar het was voor mij nuttig geweest als student zoveel informatie had gekregen.

  En ik zou de sprekersklussen er inderdaad bij in doen. Vloeit wel voort uit het ‘concept’ Skere student, toch?

  En leuk ook de openheid over je cijfers!

  1. Thanks Jessy! Leuk om te horen 🙂 Meestal vinden opdrachtgevers me tot nu toe wel via Skere Student dus dat is ook wel weer waar haha. Goede reden om het er bij te laten staan inderdaad!

 3. En mensen maar denken dat bloggen “makkelijk geld verdienen” is… 😅 Een voordeel is wel dat je nog lang vruchten kunt plukken van het werk dat je afgelopen jaar hebt gedaan.

  Leuk artikel, thanks for sharing!

  1. Haha, ja dat is echt een groot misverstand. Met mn vorige blog, wat ook gewoon echt goed liep, heb ik in 5 jaar max €1000 verdiend in totaal… Niet erg maar wel goed om te weten 🙂

 4. Hoi Emma,

  Ik ben erg benieuwd hoe je beleggingsportefeuille er tegenwoordig uit ziet. Ben je intussen meer gaan spreiden? Koop je nog nieuwe Galapagos aandelen bij?

  Gegroet,

  1. Hoi DW,
   Dit voorjaar (waarschijnlijk maart/april) deel ik weer een nieuwe portefeuille update. Ik kan je in ieder geval alvast verklappen dat er veel is veranderd sinds mijn laatste update!

 5. Hoi Emma, wat ben je transparant en eerlijk met dit artikel.Daar hou ik van & word ik blij van. Ik hoop voor je dat de blijdschap er ook komt bij vele anderen die deze prachtige en leerzame site bezoeken.Zie al je energie en tijd die je in deze site investeert maar als een proces om te rijpen in de complexe beleggingswereld en als het ontstaan van je eigen fanclub.😉
  In ieder geval ben je een slimme meid en een dappere jonge investeerder die bereid is de eigen fouten in te zien en zelfs openbaar te maken.Dat zullen behoorlijk wat mensen herkennen en zal je tot een voorbeeld maken voor anderen & je geen windeieren leggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken