Hi!

Mijn naam is Emma Mouthaan en welkom op het platform Skere Student. Tijdens mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in persoonlijke financiën en beleggen doordat ik er achter kwam dat mijn studieschuld de spuigaten uit was gelopen. Naar aanleiding daarvan heb ik mijn hele financiële leven omgegooid en ben ik me gaan focussen op besparen, meer geld verdienen en beleggen.

Tijdens mijn zoektocht merkte ik dat er super weinig informatie te vinden was over financiën die van toepassing was op mijn situatie als jonge studente in Nederland. Uit dat gebrek aan informatie is in januari 2020 uiteindelijk Skere Student voorgekomen! Sindsdien plaats ik hier, op Instagram, en op TikTok content over geld, speciaal voor studenten. Sinds 2023 doe ik dit samen met het Skere Student team, aangezien ik zelf al een aantal jaar geen student bent. Samen informeren en inspireren we studenten over alles wat te maken heeft met geld en persoonlijke financiën.

De twee belangrijkste doelen die wij hopen te bereiken met Skere Student zijn 1) Dat elke student in Nederland kennis heeft van financiële zaken, en 2) Dat het taboe dat rust op praten over geld wordt doorbroken, want geld is té belangrijk om er niet over te praten.

De betekenis van skeer:

Skeer is straattaal voor blut, armzalig en armoedig, maar kan ook betekenen dat iets stom is, of dat iemand gierig is. Skeer komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit het Surinaams, waarin er “skeer” werd geroepen als kinderen al hun knikkers hadden verspeeld. Sinds ~2010 wordt skeer veel gebruikt onder jongeren en ik zou zeggen dat het tegenwoordig redelijk is ingeburgerd in de Nederlandse taal; skeer staat nu zelfs in de Van Dale!

Spreken

Emma Mouthaan is te boeken als spreker over persoonlijke financiën, besparen, beleggen, studieschulden en andere student-gerelateerde zaken. Eerdere opdrachtgevers waren o.a. Pensioenfonds ABP, de Rabobank, CNV Jongeren, SNS, en meerdere hogescholen en universiteiten. Klik hier voor meer informatie over de sessies.

Samenwerken

Een samenwerking met Skere Student is dé manier om een hele specifieke, jonge doelgroep aan te spreken die affiniteit heeft met het onderwerp persoonlijke financiën. Eerdere opdrachtgevers voor gesponsorde content waren o.a. ABN Amro, Vinted, de Woonbond, de NS, FNV Young & United, Brand New Day en de Pensioenchecker.

Contact

Interesse in een samenwerking met Skere Student en wil je onze mediakit ontvangen? Of heb je een andere zakelijke vraag? Mail dan naar [email protected]Wil je de oprichter van Skere Student, Emma Mouthaan, inhuren als spreker, dagvoorzitter, panellid of voor een workshop? Klik dan hier voor meer informatie.