Hee!

Mijn naam is Emma Mouthaan en welkom op Skere Student. Tijdens mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in persoonlijke financiën en beleggen doordat ik er achter kwam dat mijn studieschuld de spuigaten uit was gelopen. Naar aanleiding daarvan heb ik mijn hele financiële leven omgegooid en ben ik me gaan focussen op sparen, besparen en beleggen.

Tijdens mijn zoektocht merkte ik dat er super weinig informatie te vinden was over financiën die van toepassing was op mijn situatie als jonge student in Nederland. Uit dat gebrek aan informatie is uiteindelijk Skere Student voorgekomen! Hier probeer ik andere skere studenten te informeren en inspireren over alles wat te maken heeft met geld.

De twee belangrijkste doelen die ik hoop te bereiken met Skere Student zijn om er uiteindelijk voor te zorgen dat elke student in Nederland kennis heeft van financiële zaken, en om bij te dragen aan het doorbreken van het taboe dat rust op praten over geld, want geld is té belangrijk om er niet over te praten.

De betekenis van skeer:

Skeer is straattaal voor blut, armzalig en armoedig, maar kan ook betekenen dat iets stom is, of dat iemand gierig is. Skeer komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit het Surinaams, waarin er “skeer” werd geroepen als kinderen al hun knikkers hadden verspeeld. Sinds ~2010 wordt skeer veel gebruikt onder jongeren en ik zou zeggen dat het tegenwoordig redelijk is ingeburgerd; het staat nu zelfs in de Van Dale!

Spreker

Ik ben in te huren als spreker over persoonlijke financiën, besparen, beleggen en student-gerelateerde zaken. Eerdere opdrachtgevers waren o.a. ABP, CNV Jongeren en Pepperminds.

Tekstschrijver

Ook ben ik in te huren als columnist en tekstschrijver. Op dit moment heb ik een vaste rubriek als columnist in Resource. Eerdere opdrachtgevers waren o.a. Pennywise, The Money Mate en Emma’s Tax Law.

Samenwerken?

Wil je samenwerken met Skere Student of heb je een zakelijke vraag? Dan kan je me mailen op [email protected] Is je vraag dringend? Stuur me dan een DM op Instagram.