Hee!

Mijn naam is Emma Mouthaan en welkom op Skere Student. Tijdens mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in persoonlijke financiën en beleggen doordat ik er achter kwam dat mijn studieschuld de spuigaten uit was gelopen. Naar aanleiding daarvan heb ik mijn hele financiële leven omgegooid en ben ik me gaan focussen op sparen, besparen en beleggen.

Tijdens mijn zoektocht merkte ik dat er super weinig informatie te vinden was over financiën die van toepassing was op mijn situatie als jonge studente in Nederland. Uit dat gebrek aan informatie is in januari 2020 uiteindelijk Skere Student voorgekomen! Hier, op Instagram en op TikTok probeer ik andere skere studenten te informeren en inspireren over alles wat te maken heeft met geld en persoonlijke financiën.

De twee belangrijkste doelen die ik hoop te bereiken met Skere Student zijn om er uiteindelijk voor te zorgen dat elke student in Nederland kennis heeft van financiële zaken, en om bij te dragen aan het doorbreken van het taboe dat rust op praten over geld, want geld is té belangrijk om er niet over te praten.

De betekenis van skeer:

Skeer is straattaal voor blut, armzalig en armoedig, maar kan ook betekenen dat iets stom is, of dat iemand gierig is. Skeer komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit het Surinaams, waarin er “skeer” werd geroepen als kinderen al hun knikkers hadden verspeeld. Sinds ~2010 wordt skeer veel gebruikt onder jongeren en ik zou zeggen dat het tegenwoordig redelijk is ingeburgerd in de Nederlandse taal; skeer staat nu zelfs in de Van Dale!

Spreker

Ik ben in te huren als spreker over persoonlijke financiën, besparen, beleggen en student-gerelateerde zaken via o.a. het Sprekershuys. Eerdere opdrachtgevers waren o.a. Pensioenfonds ABP, de Rabobank, CNV Jongeren, SNS, en meerdere hogescholen en universiteiten.

Samenwerken

Een samenwerking met Skere Student is dé manier om een hele specifieke, jonge doelgroep aan te spreken. Eerdere opdrachtgevers voor gesponsorde content waren o.a. ABN Amro, FNV Young & United, Brand New Day en de Pensioenchecker.

Contact

Wil je mijn mediakit ontvangen, of heb je een andere zakelijke vraag? Dan kan je me mailen op [email protected]Wil je mij inhuren als spreker, panellid of voor een workshop? Ook dan kan je me mailen op [email protected].