Boek Emma Mouthaan als spreker, panellid, dagvoorzitter of workshophost

Emma Mouthaan is oprichter van het succesvolle personal finance platform Skere Student. Met Skere Student worden maandelijks meer dan 1.000.000 mensen bereikt, waarvan het grootste deel studenten of ouders van studenten zijn. Zij worden voorzien van tips, tricks en informatie over uiteenlopende financiële onderwerpen die voor studenten van toepassing zijn, zoals (be)sparen, belasting, studieschulden, toeslagen, beleggen, bijbaantjes, en nog veel meer.


Skere Student is ontstaan vanuit Emma’s eigen ervaring met een hoge studieschuld. Deze eigen ervaring neemt ze ook mee wanneer zij het podium opgaat. In haar sessies gaat zij graag het gesprek aan met deelnemers en zoekt ze de verbinding op, zonder daarbij terug te deinzen voor af en toe een prikkelende vraag. Daarnaast weet ze haar persoonlijke verhaal te verbinden met praktische tips die door iedere deelnemer direct toegepast kan worden. Emma spreekt ook over bredere economische onderwerpen, de huizenmarkt voor (toekomstige) starters, en het inzetten van social media voor ‘saaie onderwerpen’ om maatschappelijke verandering teweeg te brengen.

Emma Mouthaan is te boeken als spreker, dagvoorzitter, workshophost of panellid door te mailen naar [email protected]. Eerdere opdrachtgevers waren o.a. SNS, Pensioenfonds ABP, Cosmopolitan, CNV Jongeren, de Rabobank, en meerdere MBO-opleidingen, hogescholen, universiteiten, en studie- en studentenverenigingen.


Simone Bijvoet, NIBC: “We zijn er trots op dat Emma bij ons is geweest en haar verhaal met ons heeft willen delen. Na afloop vertelden de aanwezige collega’s dat ze de sessie erg inspirerend vonden en dat de insights en tips die Emma deelde heel relevant en bruikbaar zijn. Onze vier bedrijfswaarden zijn Professioneel, Wendbaar, Teamspirit en Ondernemend. Deze gelden ook allevier voor Emma! Het was duidelijk dat Emma heel betrokken was en zich verantwoordelijk voelde om echt iets goeds neer te zetten, onder andere door met ons mee te denken en suggesties aan te dragen. We willen Emma daarom nogmaals hartelijk bedanken voor de plezierige samenwerking.”

Anja Hemmes, Stichting Rijnstad: “Emma heeft, tijdens de Week van het Geld, 2 gastlessen gegeven op een MBO school. De gastles was erg informatief en sloot goed aan bij de doelgroep (16-25 jaar). Ze had zich goed voorbereid op de doelgroep middels een presentatie en zorgde voor een interactieve gastles. Tijdens de gastles konden studenten meedoen met stellingen en vragen beantwoorden via hun telefoon. Zo konden ze anoniem blijven, maar toch ook hun mening ventileren. Ook zorgde ze voor binding met het publiek. Ze ging af en toe het publiek in en ging het gesprek aan met een kleiner groepje studenten. Wij zijn erg blij dat we voor een gastles van Emma hebben gekozen en zouden deze samenwerking zo weer aangaan!


Op dit moment biedt Emma meerdere vaste sessies aan:

Workshop ‘De Kasboek Klas’ over hoe je je financiën netjes bij kunt houden met een kasboek. Hierbij hebben deelnemers een laptop met internet en toegang tot hun rekenafschriften of internetbankieren nodig. Ook krijgen deelnemers gratis toegang tot het Skere Student kasboek document (normaal €14,95). Dit is een praktische sessie waarbij deelnemers meteen worden aangespoord om met hun eigen financiën aan de slag te gaan.
Lezing ‘Beleggen Voor Beginners: De Basics’ over wat beleggen nou eigenlijk is, hoe het werkt, waarom het zo interessant kan zijn om zo jong mogelijk te beginnen, en als je dan wil beginnen met beleggen, hoe je dat dan praktisch aan kan pakken. Dit is een sessie waarin Emma’s eigen ervaring met beleggen wordt gebruikt om informatie over beleggen voor beginners te illustreren en is geschikt voor deelnemers vanaf 18 jaar.
Lezing ‘De Beste Geldhacks’ waarin ~8 zogenoemde “hacks” worden besproken voor meer inkomen of minder kosten die studenten vaak nog niet kennen. Denk bijvoorbeeld aan het profileringsfonds wat veel scholen hebben, de DUO rentetruc, de prestatiebeurs verlengen, de studietoeslag medische beperking, zorg- en huurtoeslag (ook als je op kamers woont), en de huurprijscheck van de Huurcommissie. Dit is een zeer inhoudelijke sessie met veel praktische informatie, welke deelnemers in hun eigen tijd kunnen toepassen. Deze sessie is specifiek gericht op mbo-, hbo- en wo-studenten, en niet geschikt voor scholieren of werkenden.
Lezing ‘Van Skeer Naar Meer’ over Emma’s persoonlijke ervaring met het (opbouwen van) een hoge studieschuld en hoe zij daar vervolgens mee is om gegaan. Dit persoonlijke verhaal wordt ook gebruikt om praktische tips te delen, en natuurlijk kunnen deelnemers (hopelijk) ook lessen en inspiratie halen uit Emma’s verhaal. In deze sessie is er ook veel aandacht voor het doorbreken van het taboe dat rust op praten over geld.
Collegetour-stijl sessie, waarin de interactie met, vragen en opmerkingen van het publiek én Emma’s reactie daarop centraal staan. Voor deze sessie is een gespreksleider of moderator nodig om de sessie in goede banen te leiden. Deze kan door Skere Student worden geregeld, maar iemand vanuit de eigen organisatie kan deze taak natuurlijk ook op zich nemen.

Emma Mouthaan ook inhuren voor jouw event, brand activation of podcast? Mail naar [email protected].