De beste studenten-OV hack: Gratis naar het buitenland!

Dat je doordeweeks of in het weekend gratis door Nederland kunt reizen met je studenten-ov, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat er ook bepaalde steden in het buitenland zijn waar je ook met je studenten-ov gratis naartoe kunt? Bij deze steden kun je gewoon uitchecken met je studenten-ov, zonder dat het je iets kost! In deze blog vertellen we je naar welke steden je gratis kunt reizen en hoe je dat dan aanpakt.

Deel deze blog:

Gratis met je studenten-ov naar Aken

Ooit al eens aan een dagje Aken (of Aachen, zoals ze in Duitsland zeggen) gedacht? Vanaf Heerlen ben je er zo! Neem vanaf Heerlen de Arriva sneltrein richting ‘Aachen HBF’. Check op station Heerlen dus in bij Arriva. Dan sta je minder dan 30 minuten later in Aken, vlak bij de populairste winkelstraten! Eenmaal aangekomen in Aken check je weer uit. Deze trein gaat 2x per uur in beide richtingen en stopt ook in Herzogenrath in Duitsland, ook daar kun je uitchecken!

Gratis met je studenten-ov naar Gronau

Deze iets kleinere Duitse stad ligt net over de grens; vanaf Enschede ben je er in 11 minuten! Vanaf Enschede neem je de trein die naar Münster gaat, en in Gronau kun je gewoon uitchecken. Deze trein rijdt 2x per uur in beide richtingen. Let op: verder dan Gronau is je studenten ov niet geldig! 

Gratis met je studenten-ov naar Weener en Leer

Vanaf Groningen sta je na ongeveer een uur reizen in Weener of in Leer! Om het snelste in Leer te komen neem je vanaf Groningen de snelbus van Arriva. Deze gaat elke twee uur gaat en brengt je in 55 minuten naar Leer. Je zou ook eerst vanuit Groningen de trein kunnen nemen naar Bad Nieuweschans, daar stap je vervolgens over op de stopbus van Arriva naar Leer, welke ook een tussenstop heeft in Weener. Dit is momenteel ook de snelste optie om naar Weener te komen, de reis naar Weener duurt dan een uur en tien minuten vanaf Groningen.

Gratis met je studenten-ov naar Gent

Wist je dat er naar Gent ook een Nederlandse bus rijdt? Deze bus van Connexxion brengt je in anderhalf uur vanaf Middelburg (ook een hele mooie en leuke stad om een keer heen te gaan 😉 ) naar Gent, maar in bijna alle gevallen is het sneller om in Goes al over te stappen op de bus. Kijk voor vertrek wel even goed hoe laat je de bus moet hebben; deze bus (lijn 50) rijdt namelijk alleen op zaterdag en zondag 4x per dag door naar Gent. Op andere dagen/tijdstippen rijdt hij tot aan Terneuzen, wat ook een leuk klein stadje is, maar wel gewoon in Nederland.

Met je studenten-ov naar Gent vanaf Goes

Als je niet vanuit Middelburg of Vlissingen vertrekt, kun je het beste via Goes naar Gent reizen. Ook vanaf Goes sta je namelijk binnen anderhalf uur in Gent. In Goes stap je over op buslijn 20 van Connexxion (deze rijdt naar busstation Hulst) en stap je uit bij busstation Westerscheldetunnel. Vervolgens stap je hier over op buslijn 50 van Connexxion, waarmee je naar Gent gaat. Stap uit bij bushalte Zuid in Gent, vanaf hier is het tien tot 15 minuten lopen naar de stad!

Gratis met je studenten-ov naar Antwerpen

Ook vanaf Breda kun je onze zuiderburen gratis een bezoekje brengen met je studenten-ov. Dit doe je door vanaf Breda buslijn 19 van Connexxion te pakken, deze gaat naar Hulst (wat in Zeeuws-Vlaanderen ligt) maar stopt ook in Antwerpen! Vanaf de bushalte Halewijn in Antwerpen loop je via de Sint-Annatunnel zo het centrum van Antwerpen in. Van maart tot en met eind mei 2024 ging deze buslijn helaas niet, maar op dit moment (31 mei) stopt deze bus ook weer in Antwerpen!

Waar ga jij heen met je studenten ov?

Er zijn dus een aantal super leuke steden in het buitenland waar jij met je studenten-ov gratis naar toe kunt, en ik ben zeker van plan hier gebruik van te gaan maken! Of je nou vanuit het hoge noorden of het verre zuiden vertrekt; met je studenten OV naar het buitenland is altijd een mogelijkheid. Waar ga jij als eerst naartoe?

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Geldhacks voor Skere Studenten' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken