Dit zijn de leukste gratis festivals deze zomer!

Het is volop zomer. Dat betekent dat het festivalseizoen is begonnen! Het bezoeken van een festival is hartstikke leuk, maar kost vaak helaas ook veel geld. Gelukkig kan je hierop besparen door een van de vele gratis festivals die Nederland rijk is te bezoeken. In deze blog geef ik je een overzicht van de leukste gratis festivals die je deze zomer nog kunt bezoeken, en een aantal gratis festivals die je alvast voor volgende zomer in je agenda kunt zetten.

Deel deze blog:

Zomerparkfeest

Het Zomerparkfeest duurt vier dagen en vindt plaats van 8 t/m 11 augustus in de avond van 18:00 tot 00:00 uur. De locatie is het Julianapark in Venlo, Limburg. Op dit festival kan je genieten van maar liefst 100 acts. Hierdoor is het een van de grootste gratis festivals in Nederland. Naast muziek in alle genres vinden hier ook voorstellingen plaats op het gebied van theater, dans, film, literatuur, wetenschap, beeldende kunst en mode. Dit maakt het een heel divers festival. 

Zomer op het plein

Het gratis festival Zomer op het Plein begint op 28 juni in Alkmaar, Noord-Holland. Tijdens het festival vinden verschillende gratis cabaretvoorstellingen, dans acts, straattheater en concerten plaats. Op zondag 14 juli kun je genieten van de zangkunsten van Roxeanne Hazes. En op vrijdag 2 augustus kun je lachen bij cabaret Piet van Eeghen. Deze optredens vinden plaats op het Canadaplein. 

Absolutely Free Festival

Vind je het niet erg om een stukje te reizen? Bezoek dan het tweedaagse zomerfestival Absolutely Free Festival. Dit gratis festival vindt plaats in Genk in Limburg op 2 en 3 augustus. Bespaar op je overnachting door een tentje te zetten op een camping of te overnachten bij een hostel. Er is wel een voorwaarde om gratis naar dit festival te gaan. Je moet namelijk 3 gebruikte batterijen meenemen. Heb je dit niet? Dan betaal je 3 euro entreegeld. Dit jaar bestaat de line up onder andere uit de artiesten Ashley Morgan, Ghostwoman, Lifeguard en Wixcakes. Als je van muziek uit diverse landen houdt is dit het ideale festival voor jou.

Wild Rooster Festival

Op 23 en 24 augustus kan je tijdens het gratis Wild Rooster Festival in het centrum van Den Haag genieten van rootsmuziek, bier en Amerikaans comfort food. Het festival is in de sfeer van rock ’n roll. Wil je dit festival bezoeken? Trek dan je cowboylaarzen en cut-off jeans aan en ga lekker los. Als je helemaal uit je comfortzone wilt gaan kan je je opgeven voor mud wrestling op zaterdag 26 augustus. Wordt je liever niet vies? Dan kan je natuurlijk ook gewoon toekijken! 

Appelpop

Appelpop is een van de grootste gratis festivals van Nederland. Dit tweedaagse festival vindt plaats in Waalkade in Tiel, Gelderland. Dit jaar vindt plaats op 13 en 14 september van 12:00 tot 00:00. Je geniet hier elk jaar van optredens van grote namen. Dit jaar bestaat de line up onder andere uit de artiesten Roxy dekker, Di-rect, de jeugd van tegenwoordig en Douwe Bob.

Gratis festivals om volgend jaar te bezoeken

Helaas zijn er al een aantal leuke festivals geweest. Gelukkig is er volgend jaar weer een kans om hier aanwezig te zijn. Bezoek bijvoorbeeld een van deze gratis festivals.

  • Wantijpop in Dordrecht. Dit festival bestaat al meer dan 25 jaar. Het festival bestaat altijd uit mooie optredens en acts.
  • Totaalfestival in Blader. Dit festival duurt maar liefst 6 dagen. Je kunt hier genieten van optredens van alternatieve bands in diverse genres en theateracts.
  • Rotterdam Unlimited in Rotterdam. Op dit festival komen verschillende soorten cultuur en dans samen. 
  • Big Rivers in Dordrecht. Big Rivers begon in 1998 als bluesfestival, maar ondertussen is er met meer dan 150 artiesten verspreid over 10 podia in de historische binnenstad van Dordrecht voor elk soort muziekliefhebber wat wils. 
  • Matrixx at the Park in Nijmegen. Tijdens het gratis festival Matrixx at the Park, onderdeel van de Nijmeegse vierdaagsefeesten, wordt het Hunnerpark in Nijmegen een week lang omgetoverd tot dé place to be voor house-, urban- en hardstyle- muziekliefhebbers

Waar moet je op letten bij een gratis festival?

Geen kaartje kopen voor een festival is erg fijn. Het kan helaas ook nadelen hebben. Zo moet je wel echt op tijd komen, anders is er de kans dat het festival al vol is. Wees daarom liever niet fashionably late. Een ander nadeel van een gratis festival is dat de prijzen voor eten en drinken meestal relatief hoog zijn. Dit zijn namelijk de enige inkomsten die de organisatie krijgen. Houd daar rekening mee! Door de juiste tips kan je ook tijdens het festival geld besparen. Hoe doe je dat? Neem bijvoorbeeld tussendoortjes mee. Kies wel voor tussendoortjes die lang goed blijven. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ben je waarschijnlijk ook gezonder bezig. Op festivals is het namelijk vaak lastig om gezonde tussendoortjes te kopen. Neem bijvoorbeeld een havermout- of pindakaasreep, een hard stuk fruit of een zakje nootjes mee. Zacht fruit zoals een banaan blijft niet lang goed. 

Geld besparen op een betaald festival

Wil je toch graag naar een festival waar je een ticket voor moet kopen? Dan zijn er nog wat dingen die je kunt doen om te besparen op de kosten van je festivalbezoek

Bespaar geld door te werken op een festival

Door te werken op een festival bespaar je niet alleen geld, maar je verdient ook nog eens geld! Een echte win-win situatie. Kies het liefst voor een korte shift, zodat je nog kunt genieten van je vrije tijd op het festival. Wil je aan de slag op een festival? Kijk dan op een van deze websites:

Win gratis kaartjes

Als je naar een festival wilt gaan dat geld kost, kan je ook op zoek gaan naar gratis kaartjes. Regelmatig worden er door middel van winacties gratis kaartjes weggeven. Natuurlijk geeft dit geen zekerheid, maar nooit geschoten is altijd mis! Winacties voor gratis festivalkaartjes vind je onder andere op Facebook, Instagram en op de websites van radiozenders.

Ticketswap

Een andere manier om aan een goedkoper kaartje te komen voor een betaald festival, is door Ticketswap in de gaten te houden. Daar worden regelmatig kaartjes aangeboden door mensen die op het laatste moment toch niet kunnen. Voordeel van Ticketswap ten opzichte van Marktplaats of andere plekken waar je tweedehands kaartjes kunt kopen, is dat de tickets gecontroleerd worden op echtheid, maar echt zeker weten hoe het zit weet je natuurlijk pas als je aan de deur staat.

Conclusie

Naast de gratis festivals die ik in deze blog heb genoemd zijn er nog genoeg andere gratis festivals om te bezoeken deze zomer. Het belangrijkste is dat je er rekening mee houdt dat je waarschijnlijk meer geld kwijt bent aan eten en drinken als je zelf niks mee neemt. Maar, als je hierop bent voorbereid hoeft dat geen probleem te zijn. Welke gratis festivals heb jij op je agenda gezet?

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

2 gedachten over “Dit zijn de leukste gratis festivals deze zomer!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken