Review a.s.r. Vitality: Is het €3,50 per maand waard?

a.s.r. Vitality review: Is asr Vitality €42 per jaar waard? Je leest het op SkereStudent.com!
Een paar maanden geleden bracht a.s.r. een nieuw initiatief uit, genaamd a.s.r. Vitality. Als je voor €3,50 per maand lid wordt, kan je daarmee tot 20% cashback verdienen op je aanvullende zorgverzekering, en tot 10% cashback op je tandartsverzekering bij De Amersfoortse of Ditzo krijgen. Klinkt veelbelovend dus! Of toch niet...?

Deel deze blog:

Wat is a.s.r. Vitality?

a.s.r. Vitality wordt door a.s.r zelf omschreven als “een verzekeringsprogramma dat klanten beloont voor hun gezonde keuzes en werkt volgens het shared value principe. Iedereen haalt er voordeel uit: klanten, de verzekeraar én de samenleving.” Door te bewegen kan je Vitality Punten verdienen. Als je elke week je bewegingsdoel haalt, kan je tot wel 20% cashback op je aanvullende zorgverzekering bij De Amersfoortse krijgen, of tot wel 5 maanden cashback op je aanvullende zorgverzekering bij Ditzo. Naast de cashback op je aanvullende zorgverzekering kan je door het halen van je bewegingsdoelen ook tegoedbonnen voor winkels zoals bol.com, Intersport en Zalando verdienen, of geld doneren aan een goed doel. Naarmate je in de voorgaande weken actiever of juist minder actief bent, veranderen je bewegingsdoelen ook mee.

Om mee te kunnen doen aan het a.s.r. Vitality programma heb je wel een activity tracker zoals een Apple Watch of Fitbit nodig. Je kan natuurlijk je eigen activity tracker gebruiken als je die al hebt, maar als je er een koopt via a.s.r. Vitality kan je daar vervolgens ook weer cashback op verdienen door de doelen te behalen.

Hoe kan je Vitality Punten verdienen?

Eigenlijk kan je met elke activiteit die je hartslag verhoogt Vitality Punten verdienen, dus ook als je met de hond aan het wandelen bent, of naar de supermarkt fietst. Hoeveel Vitality Punten je voor een bepaalde activiteit krijgt verschilt echter. Per dag kan je namelijk maar met één activiteit Vitality Punten verdienen. Heb je bijvoorbeeld een lange wandeling gemaakt en heb je daarmee 12.000 stappen gezet, dan levert dat je 100 Vitality Punten op. Als je daarna nog een korte maar intensieve workout doet die ook 100 Vitality Punten oplevert, dan telt alleen de activiteit waar je de meeste Vitality Punten mee hebt verdient mee.

Hoeveel cashback kan je krijgen met a.s.r. Vitality?

a.s.r. Vitality kost €3,50 per maand. Dat klinkt misschien als een kleine fee, maar bij elkaar is dat toch alweer €42 per jaar! Aangezien de goedkoopste aanvullende verzekering van De Amersfoortse €9,25 is, oftewel €111 per jaar, is de maximale cashback die je daar mee kan krijgen maar €22,20. Dat is dus een korting (fee minus cashback) van -€19,80! Een enorm slecht idee dus om in dit geval a.s.r. Vitality af te sluiten.

Met de duurste aanvullende verzekering van De Amersfoortse heeft a.s.r. Vitality al iets meer nut. Die kost namelijk €38,25 per maand, oftewel €459 per jaar. De maximale cashback van 20% die je met het a.s.r. Vitality programma zou kunnen behalen, is dan €91,80. Als je rekening houdt met de kosten van a.s.r. Vitality is dat een korting van €49,80 per jaar.

Helaas is het dan natuurlijk nog maar de vraag of je die cashback eruit kunt halen. Je moet namelijk de hoogst mogelijke Vitality Status halen, Platinum status, om die 20% cashback te ontvangen. Als je die status niet haalt, maar in plaats daarvan Brons, Zilver of Goud status hebt, ontvang je welgeteld 0%, 5% of 10% cashback. Echt heel weinig dus, en dan weegt de cashback al snel niet meer op tegen de kosten van het programma.

Bij Ditzo werkt het Vitality programma weer net wat anders dan bij De Amersfoortse, en krijgt je 0, 1, 3 of 5 maanden cashback afhankelijk van je Vitality Status. De goedkoopste aanvullende verzekering van Ditzo is €5,95 per maand oftewel €71,40 per jaar. De maximale cashback is bij deze verzekering is €29,75, dus minder dan de €42 fee die je hebt betaald om mee te mogen doen aan het programma. De duurste aanvullende verzekering van Ditzo is €9,95 per maand, oftewel €119,40 per jaar. Daarmee kan je een maximale cashback krijgen van €49,75. Dat is dus na aftrek van de kosten maar €7,75 korting als je de hoogste Vitality Status hebt behaald!

Wat is mijn ervaring met a.s.r. Vitality?

Zelf was ik heel erg benieuwd naar a.s.r. Vitality toen ik er voor het eerst over las. Omdat ik zelf een nogal dure aanvullende zorgverzekering van De Amersfoortse heb, leek a.s.r. Vitality me interessant omdat ik daarmee geld kon besparen. Daarnaast had ik al een Apple Watch en leek de fee van €3,50 per maand me niet al te gek.

Uiteindelijk ben ik ongeveer 2 maanden lid geweest van a.s.r. Vitality, en ik moet zeggen, ik ben er totaal NIET tevreden over. De app werkt erg slecht, en synchroniseren met mijn Apple Watch moet blijkbaar handmatig, maar hoe ik dat dan precies voor elkaar zou moeten krijgen is niet duidelijk. Zelfs de klantenservice kon me daar niet mee helpen helaas!

Daarnaast heb je een dure activity tracker zoals een Apple Watch of Fitbit nodig, en vind ik de maandelijkse kosten veel te hoog vergeleken met de korting die ik zou kunnen krijgen als ik de hoogste Vitality Status zou halen. Ik zou dan namelijk €52 cashback kunnen krijgen, maar omdat meedoen al €42 kost, zou ik maar €10 korting krijgen! En dan moet ik ook nog alle wekelijkse en maandelijkse doelen halen. Niet echt de moeite waard dus. Natuurlijk kan je ook tegoedbonnen voor allerlei winkels zoals bol.com en Etos verdienen, maar aangezien de a.s.r. Vitality app bij mij totaal niet werkte, kon ik die tegoedbonnen ook niet verdienen.

Waarom ik me dan in eerste instantie toch had opgegeven? Pure hebberigheid! Ik zag een mooie manier om makkelijk geld te verdienen door middel van de cashback, en kreeg dollartekens in mijn ogen. Ca-ching! Dat gaat me niet nog een keer gebeuren dus…

Wat vinden andere mensen van a.s.r. Vitality?

Ook in de Apple app store zijn mensen niet erg positief over a.s.r. Vitality. De gemiddelde beoordeling is 2,6 van de 5 sterren. Veel mensen melden dat ze problemen hebben met de synchronisatie van hun Apple Watch of Fitbit data naar de a.s.r. Vitality app. Ook het slechte functioneren van de app in het algemeen is een veelgenoemde klachten. De app crasht vaak, en sommige mensen kunnen überhaupt niet inloggen op de app.

Is a.s.r. Vitality het geld waard?

Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat a.s.r. Vitality niet het geld waard is. Alleen als je aanvullende verzekering hoog is, en je Vitality Status platinum weet te bereiken, heb je kans dat je cashback hoger is dan de fee die je betaald hebt. De uiteindelijke korting die je dan krijgt, ligt echter zelfs met de duurste aanvullende zorgverzekering onder de €50. Voor die €50 korting moet je dan ook nog eens een heel jaar zwoegen om verplicht die bewegingsdoelen te halen.

Natuurlijk kun je naast de cashback ook elke week een kortingsbon van €5 verdienen voor bijvoorbeeld Intersport of bol.com, of een gratis product ophalen bij de Etos, maar het is maar de vraag of je daar wat aan hebt. Als je bijvoorbeeld je sportkleding gewoon bij de Scapino koopt en nooit bodylotion van Etos huismerk gebruikt, heb je hier niks aan. Je kan ook €5 verdienen om te sparen voor een aankoop in de online webshop van a.s.r. Vitality, maar die heeft het bij mij nooit gedaan in die twee maanden (en nee ik ben geen digibeet haha). Daarom heb ik dit rewards systeem niet meegenomen in de berekening of a.s.r. Vitality het geld waard is.

Het hele programma voelt voor mij als een zeer vervelende cashgrab van a.s.r., met als bijverdienste dat ze heel veel (potentieel gevoelige) persoonsgegevens verzamelen van hun klanten. Nu is a.s.r. Vitality wel ondergebracht in een andere BV dan a.s.r. zelf, maar toch. Wie weet wat ze in de toekomst met die data gaan doen… Ik zeg dus: Niet doen!

Update april 2021

Na mijn ervaring begin 2020 met a.s.r. Vitality heb ik het programma niet nogmaals uitgeprobeerd om te zien of de problemen waar ik tegenaan liep ondertussen al opgelost zijn. Helaas blijkt uit de reacties op deze blog en andere fora dat er nog steeds veel mensen zijn die problemen hebben met de a.s.r. Vitality app, terwijl er ook veel mensen zijn die nooit problemen hebben gehad. Waar dat dan precies aan ligt heb ik nog niet kunnen ontdekken, maar ik raad je aan om in ieder geval geen jaarabonnement af te sluiten, maar gewoon voor een maandelijks opzegbaar abonnement te kiezen. Mocht de app dan om de een of andere reden niet werken, dan kan je er altijd nog vanaf!

Heb jij wel eens mee gedaan aan een cashback actie van je zorgverzekeraar? Zo ja, hoe beviel dat?

a.s.r. Vitality review: Is asr Vitality €42 per jaar waard? Je leest het op SkereStudent.com!
a.s.r. Vitality review: Is asr Vitality €42 per jaar waard? Je leest het op SkereStudent.com!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

17 gedachten over “Review a.s.r. Vitality: Is het €3,50 per maand waard?”

 1. Hoi Emma, ik heb echt een totaal andere ervaring met Vitality! Bij mij synchroniseert de app wel en krijg ik netjes mijn punten binnen. Ik heb nu (binnen 3 maanden) platinumstatus gehaald en hoewel ik geen aanvullende verzekering heb, haal ik mijn geld er makkelijk uit met de wekelijkse tegoedbon van €5,- die ik bijvoorbeeld bij Bol.com kan besteden. Daarnaast merk ik ook echt dat ik meer beweeg dan als ik de app niet had gehad (wat ik nooit verwacht had). Jammer dat jij tegen technische problemen aanliep! Misschien zijn dit kinderziektes die ondertussen verholpen zijn?

  1. Hoi Sietske,
   Wat fijn dat je zo’n goede ervaring hebt met a.s.r. Vitality! Ik heb contact gehad met de klantenservice van a.s.r. maar die konden geen oplossing bieden voor de problemen. Maar zoals ik ook in mijn blogpost zei, persoonlijk vind ik het eigenlijk ook niet zo’n goed idee om zo veel data over mijn gezondheid etc aan mijn zorgverzekeraar te geven. Wie weet wat ze daar in de toekomst allemaal mee gaan doen!
   Groetjes Emma

   1. Ik ben geen student Emma. Ik loop iedere week mijn weekdoel-stappen (easy) en verdien zo 5 euro per week die ik vervolgens bij bol.com kan besteden: 52 x 5 euro vs 3,50 per maand kosten. Makkelijke rekensom toch?
    Je kunt overigens ook jouw wekelijkse beloning aan een goed doel besteden!
    En dan laat ik de cashback op de watch en verzekeringen nog zelfs buiten beschouwing!
    Conclusie: zeer goede investering dat Vitality!

    1. Hoi Ronald,
     Fijn dat a.s.r Vitality je zo goed bevalt. Echter ben ik het niet met je eens. Dit heb ik in de tekst ook al gezegd: De app werkte bij mij (iPhone met Apple Watch) niet om de stappen te importeren en de beloningen die alleen te besteden zijn bij bol.com, Intersport en Etos zijn voor mij niet interessant. Natuurlijk is dat mijn mening, maar een zeer goede investering zou ik zelf in ieder geval niet noemen.

     1. Ik herken je helemaal Emma, de app en fietsapp is instabiel en onbetrouwbaar. Het aantal punten dat je moet halen wordt steeds hoger en ze baseren training-punten enkel op hartslag, dus ook als je eventjes 600kcal verbrand bij een workout, is dat geen sporten volgens ASR als je hartslag daarbij niet hoog genoeg was. Het is al het gedoe en de frustratie (hartslagverhogend, dat wel!) niet waard, doe het niet mensen, trap er niet in. (Gelukkig bieden ze vaak 3 maanden gratis proberen uit)

     2. Wow, wat bizar dat het allemaal nog steeds niet goed werkt zeg! Super vervelend. Gelukkig kon je het gratis uitproberen inderdaad!

 2. Ik heb wel goede ervaringen met asr vitality. Het enige probleem dat ik heb gehad met de synchronizatie is dat er een vertraging in zit van een paar minuten. Maar zelfs toen ik mijn fitbit na zondagnacht had gesynchroniseerd heb ik mijn weekdoel behaald. Ik heb afgelopen weekend de zilver status behaald en heb op 1 week na alle doelen kunnen halen en ze in kunnen wisselen voor bol.com cadeau kaarten. Ik merk dat ik meer ben gaan bewegen wat fantastisch is.

  1. Fijn dat het jou zo goed bevalt! Ik heb ook gehoord dat a.s.r. Vitality met een Fitbit beter schijnt te werken dan met een Apple Watch. Maar bij mij deed ie het echt niet helaas 🙁

   1. Sinds drie weken begonnen met asr Vitality via Ditzo en ik gebruik de Fitbit app met mijn android telefoon en dit werkt bij mij uitstekend! Nadeel is dat ik zoveel mogelijk met mijn telefoon loop of dans.
    Synchroniseert goed en mijn stappen worden dagelijks geteld tijdens wandelen en ook tijdens dansen. De eerste vier maanden is het gratis en daarna betaal je € 3,50 maandelijks. Die tegoedbonnen van € 5,00 per week behaal ik door mijn weekdoel (punten) te behalen.. Toch mooi meegenomen en het stimuleert mij ook om meer te bewegen! Sparen voor kortingen op aanvullende verzekeringen vind ik persoonlijk nog niet interessant, omdat ik die niet heb. Misschien ga ik in de toekomst nog eens een fitbit aanschaffen die ik terug kan verdienen. Kortom, ik ben tevreden over asr Vitality.

    1. Super dat je zo tevreden bent! Ik heb sinds ik deze blog heb geschreven ook al veel goede verhalen gehoord, dus het lijkt alsof het programma flink verbeterd is. Ik zal de blog daarom binnenkort ook updaten met alle nieuwe info die ik momenteel aan het verzamelen ben, zodat ie relevant blijft 🙂

 3. Ik herken het wel degelijk in degelijk blog. Bij mij is hij gesynchroniseerd met Strava maar niets komt door. Ik vind de app ook onoverzichtelijk en een weekdoel instellen lukt ook al niet.
  Daarnaast is de chat om voor hulp te vragen al weken niet bereikbaar.

 4. Kwam dit topic tegen, even een berichtje van iemand die het nu 2 maanden heeft (2021). De app en Apple Watch is nog steeds handmatig.
  Er zitten een paar vreemde dingen in. Als je bv op een ochtend 100 punten via hartslag hebt gehaald dan kan je niet nog 100 punten erbij lopen met 7500 stappen.. Nee dan moet je de volledige 200 punten stappen doen en dat is 15000 stappen.
  Als je iedere week je doelstelling haalt, lopen de punten die je moet halen snel op.. Je begint met 300 punten per week, dat is met lopen of twee lange trainingen te doen. Maar na 8 weken zit je al op 800 punten die je moet halen.. even in perspectief, dat is per week 60Km lopen..

  1. Wat gek zeg!! Ik had verwacht dat dat ondertussen wel opgelost zou zijn, ook naar aanleiding van de vorige reacties. Jammer! 60km lopen in een week is trouwens echt niet te doen, wow! Wat vind je verder van het programma?

 5. Marianne Huizer

  Ik heb sinds ruim een maand deze app via mijn werkgever (dus ik betaal niet zelf de fee)
  Eerst via een stappenteller app op mijn telefoon gedaan maar die app was niet ideaal, dus nu toch een Fitbit aangeschaft (een ouder model via Marktplaats, ik wilde er niet teveel aan uitgeven), en synchroniseren lukte vrij makkelijk. Voordeel van de Fitbit boven de app is dat mijn hartslag ook meetelt voor de punten, dus ik haal mijn weekdoel makkelijker.
  Na 4 weken mijn weekdoelen gehaald te hebben kon ik vandaag een Bol.com bon kopen voor €20, ideaal.

 6. Hii

  Ik heb nu sinds een paar weken de app en ik ben zeer tevreden. Ik
  Moet hem
  Inderdaad soms handmatig synchroniseren maar ik doe dit dan gewoon op het einde van de dag.

  Ik sport veel per week dus de doelen zijn redelijk makkelijk te halen.

  En de cadeaubonnen voor bijv bol.com
  Zijn op te sparen !

  Ik zie het toch als 16,50 aan “gratis geld”
  Pm. En zo spaar ik voor een grotere aankoop.

  Het motiveert om je doelen te halen en heb je bijna 15k stappen dan loop je toch nog even een extra rondje !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken