Review a.s.r. Vitality: Is het €3,50 per maand waard?

Een paar maanden geleden bracht a.s.r. een nieuw initiatief uit, genaamd a.s.r. Vitality. Als je voor €3,50 per maand lid wordt, kan je daarmee tot 20% cashback verdienen op je aanvullende zorgverzekering, en tot 10% cashback op je tandartsverzekering bij De Amersfoortse of Ditzo krijgen. Klinkt veelbelovend dus! Of toch niet…?

Wat is a.s.r. Vitality?

a.s.r. Vitality wordt door a.s.r zelf omschreven als “een verzekeringsprogramma dat klanten beloont voor hun gezonde keuzes en werkt volgens het shared value principe. Iedereen haalt er voordeel uit: klanten, de verzekeraar én de samenleving.” Door het voltooien van wekelijkse uitdagingen kan je tot wel 20% cashback op je aanvullende zorgverzekering van De Amersfoortse krijgen, of tot wel 5 maanden cashback op je aanvullende zorgverzekering van Ditzo. Naast de cashback kan je ook tegoedbonnen voor winkels zoals bol.com of Intersport verdienen, of geld doneren aan een goed doel.

Om mee te kunnen doen aan het programma heb je een activity tracker zoals een Fitbit of een Apple Watch nodig. Je kan deze kopen via a.s.r. Vitality, en vervolgens extra cashback verdienen door de doelen die worden gesteld door de app te behalen.

Hoeveel cashback kan je krijgen met a.s.r. Vitality?

a.s.r. Vitality kost €3,50 per maand. Dat klinkt misschien als een kleine fee, maar bij elkaar is dat toch alweer €42 per jaar! Aangezien de goedkoopste aanvullende verzekering van De Amersfoortse €9,25 is, oftewel €111 per jaar, is de maximale cashback die je daar mee kan krijgen maar €22,20. Dat is dus een korting (fee minus cashback) van -€19,80! Een enorm slecht idee dus om in dit geval a.s.r. Vitality af te sluiten.

Met de duurste aanvullende verzekering van De Amersfoortse heeft a.s.r. Vitality al iets meer nut. Die kost namelijk €38,25 per maand, oftewel €459 per jaar. De maximale cashback van 20% zou dan €91,80 zijn, oftewel een totale korting van €49,80.

Helaas is het zelfs dan nog maar de vraag of je die cashback eruit kunt halen. Je moet namelijk de hoogst mogelijke Vitality Status halen, Platinum status, om die 20% cashback te ontvangen. Als je die status niet haalt, maar in plaats daarvan Brons, Zilver of Goud status hebt, ontvang je welgeteld 0%, 5% of 10% cashback. Echt heel weinig dus.

Bij Ditzo werkt het Vitality programma weer net wat anders dan bij De Amersfoortse, en krijgt je 0, 1, 3 of 5 maanden cashback afhankelijk van je Vitality Status. De goedkoopste aanvullende verzekering van Ditzo is €5,95 per maand oftewel €71,40 per jaar. De maximale cashback is bij deze verzekering is €29,75, dus minder dan de €42 fee die je hebt betaald om mee te mogen doen aan het programma. De duurste aanvullende verzekering van Ditzo is €9,95 per maand, oftewel €119,40 per jaar. Daarmee kan je een maximale cashback krijgen van €49,75. Dat is dus maar €7,75 korting!

Wat is mijn ervaring met a.s.r. Vitality?

Zelf was ik heel erg benieuwd naar a.s.r. Vitality toen ik er voor het eerst over las. Omdat ik zelf een nogal dure aanvullende zorgverzekering van De Amersfoortse heb, leek a.s.r. Vitality me interessant omdat ik daarmee geld kon besparen. Daarnaast had ik al een Apple Watch en leek de fee van €3,50 per maand me niet al te gek.

Uiteindelijk ben ik ongeveer 2 maanden lid geweest van a.s.r. Vitality, en ik moet zeggen, ik ben er totaal NIET tevreden over. De app werkt erg slecht, en synchroniseren met mijn Apple Watch moet blijkbaar handmatig, maar hoe ik dat dan precies voor elkaar zou moeten krijgen is niet duidelijk. Zelfs de klantenservice kon me daar niet mee helpen!

Daarnaast vind ik de maandelijkse kosten veel te hoog vergeleken met de korting die ik zou kunnen krijgen als ik de hoogste Vitality Status zou halen. Ik zou dan namelijk €52 cashback kunnen krijgen, maar omdat meedoen al €42 kost, zou ik maar €10 korting krijgen! Niet echt de moeite waard dus. Natuurlijk kan je ook tegoedbonnen voor allerlei winkels zoals bol.com en Etos verdienen, maar aangezien de app bij mij totaal niet werkte, kon ik die tegoedbonnen ook niet verdienen.

Waarom ik me dan in eerste instantie toch had opgegeven? Pure hebberigheid! Ik zag een mooie actie, en kreeg dollartekens in mijn ogen. Ca-ching! Dat gaat me niet nog een keer gebeuren dus…

Wat vinden andere mensen van a.s.r. Vitality?

Ook in de Apple app store zijn mensen niet erg positief over a.s.r. Vitality. De gemiddelde beoordeling is 2,6 van de 5 sterren. Veel mensen melden dat ze problemen hebben met de synchronisatie van hun Apple Watch en Fitbit data naar de a.s.r. Vitality app. Ook het slechte functioneren van de app in het algemeen is een veelgenoemde klachten. De app crasht vaak, en sommige mensen kunnen überhaupt niet inloggen op de app.

Is a.s.r. Vitality het geld waard?

Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat a.s.r. Vitality niet het geld waard is. Alleen als je aanvullende verzekering hoog is, en je Vitality Status platinum weet te bereiken, heb je kans dat je cashback hoger is dan de fee die je betaald hebt. De uiteindelijke korting die je dan krijgt, ligt echter zelfs met de duurste aanvullende zorgverzekering onder de €50. Voor die €50 korting moet je dan ook nog eens een heel jaar zwoegen om verplicht die bewegingsdoelen te halen.

Natuurlijk kun je naast de cashback ook elke week een kortingsbon van €5 verdienen voor bijvoorbeeld Intersport of bol.com, of een gratis product ophalen bij de Etos, maar het is maar de vraag of je daar wat aan hebt. Als je bijvoorbeeld je sportkleding gewoon bij de Scapino koopt en nooit bodylotion van Etos huismerk gebruikt, heb je hier niks aan. Je kan ook €5 verdienen om te sparen voor een aankoop in de online webshop van a.s.r. Vitality, maar die heeft het bij mij nooit gedaan in die twee maanden (en nee ik ben geen digibeet haha). Daarom heb ik dit rewards systeem niet meegenomen in de berekening of a.s.r. Vitality het geld waard is.

Het hele programma voelt voor mij als een zeer vervelende cashgrab van a.s.r., met als bijverdienste dat ze heel veel data krijgen van hun klanten. Nu is a.s.r. Vitality wel ondergebracht in een andere BV dan a.s.r. zelf, maar toch. Wie weet wat ze in de toekomst met die data gaan doen… Ik zeg dus: Niet doen!

Heb jij wel eens mee gedaan aan een cashback actie van je zorgverzekeraar? Zo ja, hoe beviel dat?

a.s.r. Vitality review: Is asr Vitality €42 per jaar waard? Je leest het op SkereStudent.com!
a.s.r. Vitality review: Is asr Vitality €42 per jaar waard? Je leest het op SkereStudent.com!

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, kost dat jou niks extra’s, maar je helpt mij er wel enorm mee! Alvast bedankt dus! 🙂 Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere Student.

Vond jij dit een interessant artikel? Laat het weten in de comments!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

6 reacties op “Review a.s.r. Vitality: Is het €3,50 per maand waard?”

 1. Hoi Emma, ik heb echt een totaal andere ervaring met Vitality! Bij mij synchroniseert de app wel en krijg ik netjes mijn punten binnen. Ik heb nu (binnen 3 maanden) platinumstatus gehaald en hoewel ik geen aanvullende verzekering heb, haal ik mijn geld er makkelijk uit met de wekelijkse tegoedbon van €5,- die ik bijvoorbeeld bij Bol.com kan besteden. Daarnaast merk ik ook echt dat ik meer beweeg dan als ik de app niet had gehad (wat ik nooit verwacht had). Jammer dat jij tegen technische problemen aanliep! Misschien zijn dit kinderziektes die ondertussen verholpen zijn?

  1. Hoi Sietske,
   Wat fijn dat je zo’n goede ervaring hebt met a.s.r. Vitality! Ik heb contact gehad met de klantenservice van a.s.r. maar die konden geen oplossing bieden voor de problemen. Maar zoals ik ook in mijn blogpost zei, persoonlijk vind ik het eigenlijk ook niet zo’n goed idee om zo veel data over mijn gezondheid etc aan mijn zorgverzekeraar te geven. Wie weet wat ze daar in de toekomst allemaal mee gaan doen!
   Groetjes Emma

   1. Ik ben geen student Emma. Ik loop iedere week mijn weekdoel-stappen (easy) en verdien zo 5 euro per week die ik vervolgens bij bol.com kan besteden: 52 x 5 euro vs 3,50 per maand kosten. Makkelijke rekensom toch?
    Je kunt overigens ook jouw wekelijkse beloning aan een goed doel besteden!
    En dan laat ik de cashback op de watch en verzekeringen nog zelfs buiten beschouwing!
    Conclusie: zeer goede investering dat Vitality!

    1. Hoi Ronald,
     Fijn dat a.s.r Vitality je zo goed bevalt. Echter ben ik het niet met je eens. Dit heb ik in de tekst ook al gezegd: De app werkte bij mij (iPhone met Apple Watch) niet om de stappen te importeren en de beloningen die alleen te besteden zijn bij bol.com, Intersport en Etos zijn voor mij niet interessant. Natuurlijk is dat mijn mening, maar een zeer goede investering zou ik zelf in ieder geval niet noemen.

 2. Ik heb wel goede ervaringen met asr vitality. Het enige probleem dat ik heb gehad met de synchronizatie is dat er een vertraging in zit van een paar minuten. Maar zelfs toen ik mijn fitbit na zondagnacht had gesynchroniseerd heb ik mijn weekdoel behaald. Ik heb afgelopen weekend de zilver status behaald en heb op 1 week na alle doelen kunnen halen en ze in kunnen wisselen voor bol.com cadeau kaarten. Ik merk dat ik meer ben gaan bewegen wat fantastisch is.

  1. Fijn dat het jou zo goed bevalt! Ik heb ook gehoord dat a.s.r. Vitality met een Fitbit beter schijnt te werken dan met een Apple Watch. Maar bij mij deed ie het echt niet helaas 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *