Boekreview: ‘De psychologie van geld’ van Morgan Housel

Wow. Ik denk dat dit het beste boek over persoonlijke financiën is dat ik dit jaar heb gelezen!! En het komt niet vaak voor dat ik dat al durf te zeggen voordat het jaar voorbij is, maar wow. ‘De psychologie van geld’ heeft écht veel indruk op me gemaakt! We denken misschien dat we beslissingen over geld nemen op grond van rationele overwegingen en feitelijke gegevens, dat is ons ook zo geleerd op school natuurlijk, maar in dit boek maakt Morgan Housel even heel duidelijk waarom dat in werkelijkheid niet zo is aan de hand van korte verhalen met tijdloze lessen over rijkdom, hebzucht en geluk.

Deel deze blog:

De psychologie van geld’ is geschreven door Morgan Housel. In het boek bespreekt hij niet zo zeer wat de juiste dingen zijn om te doen met je geld, maar hoe je de juiste beslissingen kan nemen. Morgan Housel is er namelijk van overtuigd dat goed omgaan met je geld niet per se gaat over wat je weet, maar om wat je doet. En daar komt psychologie om het hoekje kijken. “Mensen nemen financiële beslissingen niet op basis van spreadsheets, maar […] waar persoonlijke ervaringen, ego, trots, marketing en prikkels van buitenaf samenkomen.”

Mijn mening over ‘De psychologie van geld’ van Morgan Housel

Ik verklapte het natuurlijk al in de eerste alinea, maar ik ben echt een mega fan van dit boek. Morgan Housel brengt alles op zo’n prikkelende manier! Dit boek heeft er bij mij ook voor gezorgd dat ik niet alleen mijn persoonlijke financiën onder de loep neem, maar ook mijn eigen gedrag omtrent geld, welke prikkels mij beïnvloeden en het effect daarvan op mijn financiële beslissingen. ‘De psychologie van geld’ leest ook lekker weg. Het taalgebruik is niet te ingewikkeld en het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken waarbij er bij elk hoofdstuk een andere les over geld wordt besproken. Bij mij staat het boek alweer op mijn opnieuw-lezen-lijstje voor volgend jaar. En zo snel herlezen doe ik alleen bij boeken die ik écht écht écht top vind. Een echte aanrader dus!

Klik hier om ‘De psychologie van geld’ te bestellen bij bol.com

Ik heb ‘De psychologie van geld’ van Morgan Housel gekregen van Kosmos Uitgeverij in ruil voor een eerlijke review.

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, ontvang ik commissie. Dat kost jou niks extra, in sommige gevallen krijg je zelfs iets extra. Je helpt mij er zo enorm mee om Skere Student draaiende te houden, alvast bedankt dus! Hier kan je meer lezen over affiliate links en het gebruik daarvan op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

4 gedachten over “Boekreview: ‘De psychologie van geld’ van Morgan Housel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken