Dé hack om super snel een betaalbare studentenkamer te vinden

Een studentenkamer vinden na de middelbare school is vaak een hele lange zoektocht. Maar wist je dat je je al op je zestiende kan inschrijven bij een woningcorporatie voor een kamer? Zo bouw je wachttijd op en heb je veel meer kans op een leuke, betaalbare kamer zodra je gaat studeren.

Deel deze blog:

Veel (toekomstige) studenten weten niet dat je al tijdens de middelbare school je kan inschrijven bij een woningcorporatie voor een studentenkamer. Een vriendin van mij had zich al ingeschreven op haar zestiende bij woningcorporatie SSH. Het kostte haar € 20, maar daardoor had ze toen ze ging studeren wel meteen een kamer. Ik had me pas ingeschreven toen ik geslaagd was en ik ben nu nog steeds op zoek…

Hoe werkt het inschrijven?

Naast SSH zijn er nog veel meer woningcorporaties waar je je kan inschrijven. Je kan het beste eerst kiezen in welke stad je wilt gaan studeren en dan in die stad kijken welke woningcorporaties er studentenkamers aanbieden. Als je nog niet weet in welke stad je gaat studeren, kan je je bij je top drie steden inschrijven.  De kamers zijn een stuk goedkoper dan wanneer je onderhuurt bij particulieren. In Utrecht is een kamer van SSH rond € 300 euro per maand. 

Waar moet je je inschrijven?

Voorbeelden van grote woningcorporaties zijn SSH (Amersfoort, Rotterdam, Utrecht, Zwolle), DUWO (Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Haarlem), Vestide (Delft) en SSH& (Nijmegen en Arnhem). Ook kan je je inschrijven bij bijvoorbeeld Room (o.a. Groningen en Wagingen) en Roomspot. Bij deze organisaties zijn meerdere woningbouwverenigingen aangesloten, zodat je met één inschrijving bij veel verschillende verenigingen inschrijftijd opbouwt. Vaak is het inschrijven gratis of kost het een paar tientjes.

Tip: Wees er vroeg bij

Er is veel vraag naar gezellige, betaalbare studentenkamers en er is weinig aanbod. Daarom moet je vaak lang wachten voordat je een hospi of bezichtiging mag doen. Het is daarom het beste om je zo vroeg mogelijk in te schrijven bij een woningcorporatie, het liefst minimaal een jaar voordat je gaat studeren. Bij de meeste organisaties kan je je al inschrijven als je zestien bent, dus doe dat vooral! Hoe langer je staat ingeschreven, des te groter de kans op een kamer.  

Tip: Begin voor de zomervakantie

Het is ook slim om al vroeg in de zomer op zoek te gaan en te gaan reageren op kamers. In de maanden mei en juni is het aantal mensen dat reageert op een kamer veel lager, dus de kans dat je iets vindt is groter. 

Wat is jouw beste tip om super snel een studentenkamer te vinden?

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken