Zo krijg je tot 4% rente op je spaargeld bij Scalable!

Brokers ken je misschien vooral als plekken waar je kunt beleggen, maar bij steeds meer beleggingsplatformen kun je tegenwoordig ook geld sparen. En dan vaak ook nog eens tegen veel hogere rentes dan je krijgt op een gewone spaarrekening bij de bank! Ook bij Scalable kan je sinds kort geld sparen, en hoe! Je krijgt bij Scalable tot wel 4% rente. Hoe dat precies zit en hoe sparen bij een broker precies werkt vertel ik je in deze blog.

Deel deze blog:

Wat is Scalable?

Scalable (officieel Scalable Capital GmbH) is een Duitse broker die sinds september 2022 actief is in Nederland. Je kunt er indexbeleggen door ETF’s te kopen, maar ook investeren in losse aandelen en ETP’s. Doordat Scalable in Duitsland gevestigd is, valt het onder de Duitse versie van de AFM, de BaFin. Doordat ze door de BaFin gereguleerd worden, kan Scalable ook in andere Europese landen hun beleggingsplatform aanbieden. Daarnaast kan je sinds januari 2023 ook bij Scalable terecht als je geld wil sparen. Scalable Capital werkt samen met de Duitse bank Baader Bank, waardoor zij bankdiensten kunnen aanbieden, zoals het bewaren van spaargeld van klanten.

Sparen bij Scalable vs sparen bij een gewone bank

Eigenlijk is geld sparen bij Scalable niet heel anders dan je normaal gesproken zou doen: Je stort geld, en daar wordt rente over betaald. In het geval van Scalable is dat tot 4% rente. Lang gezegd zit het iets ingewikkelder in elkaar. Als je geld gaat sparen bij Scalable open je namelijk geen spaarrekening, maar een beleggingsrekening. Normaal gesproken gebruik je het geld dat je op deze rekening stort ook daadwerkelijk om te beleggen, maar nu laat je je spaargeld gewoon op de beleggingsrekening staan zonder hier iets mee te doen. Doordat Scalable samenwerkt met een Duitse bank , mag deze partnerbank de onbelegde tegoeden (oftewel het geld dat niet gebruikt wordt om te beleggen) van klanten beheren.

Hoe krijg je 4% rente op je spaargeld?

4% rente op je spaargeld is natuurlijk geweldig als je het vergelijkt met de 0% rente die tot zo’n twee jaar geleden heel normaal was. Ook zitten er gelukkig weinig voorwaarden aan vast om recht te hebben op die 4% rente. Wat je wel moet weten is dat je die 4% rente gedurende 4 maanden krijgt tot maximaal €1.000.000. Na die vier maanden krijg je 2,6% rente per jaar tot maximaal €100.000. Ook is je geld altijd vrij opneembaar, en is er ook geen minimum periode waarin je je geld bij Scalable moet laten staan. Ten slotte  moet je een PRIME+ account hebben om gebruik te kunnen maken van de 4% rente op je onbelegde tegoeden. Heb je een FREE of gewoon PRIME account, dan krijg je helaas geen 4% rente.

Geld sparen bij Scalable in 3 stappen

Wil je je geld apart zetten bij Scalable tegen tot wel 4% rente? Dan zijn dit concreet de stappen die je moet nemen om dat voor elkaar te krijgen:

  1. Open een PRIME+ account bij Scalable.
  2. Stort geld op je beleggingsrekening door een instant transfer of automatische overboeking
  3. De rente wordt dagelijks berekend over het saldo dat je op je beleggingsrekening hebt staan en wordt eens per kwartaal uitgekeerd.

Staat mijn spaargeld wel veilig bij Scalable?

Veiligheid is mega belangrijk, en dat geldt natuurlijk ook voor je spaargeld. Gelukkig zit dat bij Scalable wel goed. Zo wordt je spaargeld bijvoorbeeld niet door Scalable Capital GmbH bewaard, maar door een speciaal bewaarbedrijf. Mocht Scalable bijvoorbeeld failliet gaan, dan is jouw spaargeld dus gewoon veilig! Ook valt je spaargeld onder het Duitse depositogarantiestelsel. Dat betekent dat het geld op je rekening tot €100.000 ook nog eens beschermd wordt door de EdB, oftewel de Entschädigungseinrichtung deutscher Banken. 

Wil je ook beginnen met sparen bij Scalable en tot wel 4% rente op je spaargeld verdienen? Klik dan hier om een account aan te maken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Scalable. Er zijn risico’s verbonden aan beleggen.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken