4 tools die je helpen bij het kiezen van je zorgverzekering

Een nieuwe zorgverzekering uitzoeken kan behoorlijk wat werk zijn. Ik heb zelf ook wel eens een jaar gehad waarin ik een nieuwe zorgverzekering uitzoeken niet genoeg een prioriteit gaf, uiteindelijk te laat was om over te stappen, en vervolgens de rest van het jaar spijt had dat ik geen nieuwe had uitgezocht. Balennnnnn. Maar helemaal mijn eigen schuld natuurlijk, en wie z’n billen brandt moet op de blaren zitten… of zoiets haha. Anyway, om het jou wat makkelijker te maken, heb ik deze lijst opgesteld met 4 tools die je helpen bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

Deel deze blog:

1. Geld.nl

Geld.nl werd *by far* het meest genoemd toen ik op mijn Instagram Stories vroeg naar de beste tools om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. Ik heb hun zorgverzekeringvergelijkingstool zelf nooit gebruikt, maar blijkbaar zijn andere skere studenten wel echt fan, dus zeker de moeite waard om hun tool even te bekijken. Dat kan trouwens hierzo!

2. Zorgwijzer

Een andere tip is Zorgwijzer. Dit is (in tegenstelling tot wat je misschien denkt door de naam) gewoon een commerciële instelling en ze laten in hun vergelijkingstool daardoor niet standaard alle zorgverzekeringen zien, maar door in de zorgvergelijker de ‘sorteer op’ functie te gebruiken en alle verzekeraars te selecteren, kan je ze wel allemaal zien.

3. Independer

Independer werd ook een aantal keer genoemd. Dit is volgens mij een van de oudste vergelijkingswebsites van Nederland, en ik zag op hun website zelfs dat ze onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en de NZa (Nederlandse zorgautoriteit). Wel moet je ook bij Independer, net zoals bij Zorgwijzer, zelf aanvinken dat je alle zorgverzekeraars wil zien in het overzicht, en niet alleen de verzekeraars waar ze een samenwerking mee hebben.

4. Mijn eigen tool!

Mega leuk, ik heb gewoon op de Skere Student website zelf een tool kunnen installeren om een zorgverzekering uit te zoeken! Je kunt zelf allemaal eisen instellen en vervolgens worden er wat zorgverzekering uitgelicht die een goede match zouden kunnen zijn. Ik heb ‘m hieronder ingevoegd, dus deze tool zou je ook nog kunnen gebruiken. Als je uiteindelijk via deze tool doorklikt naar een zorgverzekeraar en daar je zorgverzekering afsluit, levert dat mij een kleine commissie op (en o.a. door dit soort affiliate links wordt Skere Student mogelijk gemaakt). Dus zelfs als je andere tools gebruikt om een zorgverzekering uit te zoeken, zou je me heel erg helpen als je via onderstaande tool naar de desbetreffende zorgverzekeraar gaat om je polis af te sluiten!

[daisycon_health_insurance profile_id=”2″]

Tip: Gebruik meerdere tools

Sowieso zou ik je aanraden om meer dan één of twee tools te gebruiken (het liefst allemaal), omdat niet elke tool elke zorgverzekeraar meeneemt in hun overzicht. Check ook voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit of de polis echt zo is zoals je zag op alle vergelijkingswebsites. Soms verandert er toch nog iets, of heeft zo’n vergelijkingswebsite of tool de informatie per ongeluk verkeerd overgenomen, en zoals bij elke zorgverzekeraar zit je er wel gewoon het hele jaar aan vast als je pas na 31 december er achter komt dat je toch bij een andere verzekeraar je zorgverzekering had willen hebben. 

Tip: Weet waar je op moet letten

Ben je door de bomen het bos kwijt, en weet je even niet op welke dingen je nou moet letten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering? Bekijk dan deze video. Heel veel succes met uitzoeken en hopelijk helpen deze tools je om het wat makkelijker te maken!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

2 gedachten over “4 tools die je helpen bij het kiezen van je zorgverzekering”

  1. Ik heb dit jaar good ol’ Excel erbij gepakt, m’n gezonde verstand gebruikt wat ik qua zorg nodig zou kunnen hebben en de premies vs vergoedingen op een rij gezet.

    Dat gaf een heel goed inzicht in welke aanvullende zaken totaal nutteloos bleken t.o.v. de idioot hoge premie. Mocht je niet teveel alternatieve gekkie-dingen doen, dan is het vaak al een goed idee om te switchen naar een naturapolis. Die vergoedt bij ongecontracteerde zorgverleners bijv. 75 of 85%, maar nagenoeg alle ziekenhuizen in je buurt zullen waarschijnlijk gewoon gecontracteerd zijn. In mijn geval alleen m’n oogkliniek niet en de kosten daarvan wegen niet op tegen de hogere premie van de vrije keuze polis.

    Succes y’all

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken