Boekreview: ‘Slashwerk’ van Femke Meijboom

Twee weken geleden las ik het boek ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ van Femke Meijboom uit. In het boek volg je Femke’s ontdekkingsreis als ze de vraag wat ze wil doen na haar studie probeert te beantwoorden. Super interessant dus, zeker als je daar zelf soms ook wel eens mee struggled. In deze recensie vertel ik je meer over het boek en wat ik er precies van vond.

Deel deze blog:

Dit heeft Femke op de achterflap van Slashwerk gezet:

Weet jij al wat je wilt doen na je studie? Wil je als zelfstandig ondernemer aan de slag en je eigen empire opzetten? Of ga je voor een startersfunctie bij een tof bedrijf en de carrièreladder beklimmen? Ik twijfelde lang tussen beide opties, maar dat hoeft niet. Waarom zou je kiezen als je kan combineren?

Als oud-student herken ik de struggle; niet weten wat je met je leven moet nu je eindelijk, na jaren strijden, je diploma vast hebt. Er zijn zeeën van tijd, maar de volgende fase van het leven staat voor de deur. In Slashwerk vertel ik je hoe het is om binnen de huidige tijdsgeest een baan te zoeken of een eigen bedrijf te starten.

In dit boek leer je een balans te vinden tussen werken, ondernemen en een studie; positief opvallen als sollicitant en ondernemer; en dat je het waard bent om jouw ideale leven te creëren/leiden.

Ben je er klaar voor om je eigen weg te kiezen?

Nou, daar word je toch meteen enthousiast van? Ik tenminste wel! Ik begon meteen aan dit boek toen ik mijn vorige boek, Nice girls don’t get rich, uit had. Dat enthousiasme voor Slashwerk hield tijdens het lezen van het boek zelf trouwens ook gewoon aan, want binnen een middagje lezen wat ik al op de helft! Dat komt echt bijna nooit voor bij mij met mn dyslexie!

Over de opbouw van het boek

Slashwerk is opgedeeld in 5 delen (of eigenlijk 6 als je de introductiehoofdstukken van ~34 pagina’s ook meetelt): interviews, tips om te starten in loondienst, tips om te starten met ondernemen, ontdekken en alles over klanten. In totaal heeft het boek 220 bladzijden, en door Femke’s fijne schrijfstijl raas je er zo doorheen! 

Wat vond ik van Slashwerk?

Ondanks de relatief strikte opbouw, is er een heel duidelijke rode draad door het hele boek: Femke’s vraagstuk omtrent wat ze na haar studie wil gaan doen. In het eerste deel, met de interviews, zag ik deze rode draad het minst terug. Daarom vond ik dit deel ook het minst interessant van het hele boek. Juist Femke’s persoonlijke ontdekkingsreis en hoe open ze daarover is in Slashwerk, kan heel veel studenten of net afgestudeerden helpen in het maken van hun keuze! Zelf zit ik niet helemaal in hetzelfde schuitje, omdat ik op dit moment gelukkig wel heel helder heb wat ik wil qua werk (doorgaan met ondernemen met Skere Student!), maar ik kan me voorstellen dat ik er persoonlijk heel veel aan zou hebben gehad als ik dit boek een jaar of twee geleden had gelezen.

Conclusie

Femke is heel open over haar eigen zoektocht naar wat ze op zakelijk vlak wil met haar leven. Dat is leuk om te lezen, en zorgt voor veel herkenning. De interviews vond ik zelf wat minder interessant, maar door haar reflectie op de vragen die ze had gesteld voegt het wel weer wat toe aan het boek – en wie weet ga jij juist wel heel goed op die interviews! Al met al vond ik Slashwerk een heel inspirerend boek en denk ik dat haar persoonlijke verhaal heel goed aansluit bij de studenten en net afgestudeerden van nu.

Win ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kan combineren?’ van Femke Meijboom

Super leuk, Femke heeft twee exemplaren van Slashwerk beschikbaar gesteld voor lezers van Skere Student! Wil je een van de twee exemplaren winnen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Skere Student en laat hieronder in een reactie weten waarom het boek je interessant lijkt. De winnaars maak ik op 30 september bekend!

Ik ontving een recensie exemplaar van Slashwerk in ruil voor een eerlijke review op Skere Student. Dit beïnvloed mijn mening natuurlijk niet!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

12 gedachten over “Boekreview: ‘Slashwerk’ van Femke Meijboom”

 1. Dit boek lijkt mij super tof om te lezen! Helaas is ie niet beschikbaar bij onze bieb. Ik ben zelf altijd een hustlaar geweest en doe van alles naast elkaar. Dit boek is op mijn lijf geschreven. Hoe tof als ik ‘m win!!

  1. Klinkt interessant! Ik combineer al een baan met een onderneming, maar de laatste tijd is de balans een beetje zoek. Ik kan eigenlijk wel wat motivatie en tips gebruiken, dus maak graag kans op een exemplaar! 🙂

  2. Ben al jaren aan het denken om iets te “ondernemen” maar komt er niet van (hou ik mezelf voor).

   Nu ik een jaar in loondienst zit denk ik dat dit boek me kan helpen de sprong in het diepe te nemen, en laatste motivatie om daadwerkelijk te gaan beginnen of in ieder geval mezelf verder te ontwikkelen.

 2. Ik hoop dit boek te winnen voor mijn dochter die veel weet, maar wat voor baan of studie ze moet gaan doen daar heeft ze geen idee van. Dat ze haar geld wil laten werken daar is ze na het lezen van skere student wel druk mee, maar hier kan ze natuurlijk niet haar baan van maken.

 3. Ik begin bijna aan mijn laatste studiejaar en krijg minimaal 1x per week de vraag wat ik ga doen na m’n studie. Maar eigenlijk heb ik nog geen idee… Doorstuderen, werken of whatever er zijn veel te veel keuzes en geen van allen geeft me echt het gevoel van ‘ja dit wil ik!’ dus dit boek zou voor mij top zijn 🤩

 4. Aankomend jaar ga ik hopelijk na 8 jaar afstuderen, maar na een hoop gezondheidsproblemen ben ik nu ineens aan alles gaan twijfelen! Een beetje hulp kan ik dus wel gebruiken!

 5. Leuk! Ik werk nu een jaar en vind het zo lastig om te bepalen welke richting ik uit wil! Ik werk momenteel in loondienst maar ben onderzoek aan het doen naar het opstarten van mijn eigen onderneming. Ik heb nog een lange weg te gaan, en kan alle tips gebruiken!

 6. Hi Emma , ik doe mee omdat m’n dochter afgestudeerd is en ik dit boek voor haar wil winnen . Ze heeft in de horeca gewerkt en stages doorlopen en dit boek kan haar helpen weer richting te vinden !

  Fingers crossed !!!!

 7. Marinka van Wingen

  Dit boek lijkt me super interessant om te lezen! Ik ben bijna klaar met mijn bachelor en voel me best overspoeld met alle keuzes die er zijn en ben momenteel aan het ontdekken en oriënteren van wat ik nu echt wil: toch aan een master beginnen, een traineeship starten, reizen of gewoon maar aan de bak? Er is genoeg om uit te kiezen en ik ben er zeker nog niet uit, maar met een beetje geluk kan dit boek me wellicht een eindje op weg helpen!

 8. Ik zit in de laatste fase van mijn master en werk daarnaast 24 uur per week bij de overheid. Het lijkt mij heel interessant om na het afronden van de studie werken en ondernemen te combineren, maar ik heb geen idee. Het klinkt alsof dit boek daar interessante inzichten voor biedt. Klinkt mega interessant, ik ben erg nieuwsgierig geworden! 📚🤩

 9. Lijkt mij een interessant boek! Ik ben net afgestudeerd en weet niet zo goed wat ik nu wil. Het bekende zwarte gat is voor mij reeds aangebroken. Daarnaast struggle ik altijd met een balans vinden want ik doe namelijk graag veel tegelijkertijd (twee bijbaantjes, veel hobby’s, nu ook een verhuizing en het opzetten van een eigen onderneming). Daardoor zal dit boek mij ook echt wat opleveren, en ik kijk er naar uit om het te gaan lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken