Zo verdien je het meeste met je kleding verkopen op Vinted!

Schoenen die al maanden onaangeraakt in de kast staan, een truitje dat inmiddels te klein is geworden en een stapel jeans die gewoon niet meer binnen jouw stijl past. Het neemt een hoop ruimte in beslag en je wilt er maar al te graag van af. Wat nou als je aan die oude kledingstukken nog een leuk extraatje kan verdienen? Je tweedehands spullen verkopen op het online platform Vinted is dan misschien wel de oplossing voor jou! In dit artikel lees je hoe kleding verkopen op Vinted werkt én wat je kan doen om er zoveel mogelijk uit te halen.

Deel deze blog:

Hoe werkt verkopen op Vinted?

Je kan Vinted gebruiken via de website en de gratis te downloaden Vinted app. Het werkt allemaal vrij eenvoudig en een profiel aanmaken is zo gepiept! Er zijn meerdere manieren om je te registeren, maar de meest eenvoudige is gewoon via je e-mailadres. Als je account eenmaal in de lucht is, kan je beginnen met je digitale winkeltje vullen! Online kleding verkopen was nog nooit zo makkelijk: Maak foto’s van de items die je wilt verkopen en bedenk een mooie prijs. Later in dit artikel geef ik je nog een aantal tips over hoe je dit het best kan aanpakken. Je kan trouwens heel veel verschillende tweedehands spullen aanbieden op je Vinted profiel. Kleding in goede staat is het populairst, maar je kan ook heel veel andere spullen verkopen voor geld, zoals boeken, ongeopende verzorgingsproducten en allerlei accessoires.

Onderhandelen en geld ontvangen

Wanneer je items in de verkoop staan kunnen klanten je item direct kopen, of ze kunnen een bod plaatsen. Als je een bod ontvangt, kan je zelf bepalen of je met dit bod akkoord gaat. Het staat je ook vrij om te onderhandelen met potentiële kopers via de chat. Wanneer de verkoop afgerond is, ontvang je het geld in de vorm van tegoed in je Vinted portemonnee. Wees niet bang: je kan er altijd voor kiezen om het meteen te laten uitbetalen op je bankrekening! Vergeet in dat geval niet je bankrekeningnummer toe te voegen aan je account. Je kan het tegoed natuurlijk ook gebruiken om zelf tweedehands kleding te kopen op Vinted.

Welke kosten maak jij als verkoper?

Vinted gebruiken kost jou als verkoper weinig tot niets De koper betaalt namelijk de verzend- en verwerkingskosten. Wel heb je voor de verzending van je tweedehands producten doosjes of zakken nodig om je artikelen in te verpakken. Hier zal je dus wat geld aan moeten uitgeven, maar je zou ervoor kunnen kiezen dit door te berekenen in je vraagprijs. Of hergebruik verpakkingen van pakketjes die jij hebt ontvangen. Op die manier kost verkopen op Vinted jou helemaal niks!

Lees ook: Tweedehands kleding kopen op Vinted

4 tips om meer geld te verdienen met verkopen op Vinted

Het doel van je tweedehands kleding op Vinted zetten, is natuurlijk om die items met succes te verkopen. Het is daarom belangrijk dat je je kleding op de juiste manier promoot. Hier heb ik een aantal tips voor.

1. Maak mooie en duidelijke foto’s 

Dit klinkt wellicht onwijs voor de hand liggend, maar vergis je niet. Er zijn nog steeds veel mensen die hier de fout in gaan. Let erop dat het beeld scherp is en het gehele kledingstuk goed zichtbaar is. Houd ook rekening met het licht in de ruimte waar je fotografeert. Wanneer de foto te donker of juist te overbelicht is, kan dat ervoor zorgen dat je kleding niet tot zijn recht komt, of dat de kleur anders lijkt dan in het echt. 

2. Vraag niet te veel, maar al helemaal niet te weinig

Als je tweedehands artikelen gaat verkopen ben je wellicht geneigd de vraagprijs laag te houden. Het is logisch dat je niet de volle mep vraagt, maar met een té lage prijs snijd je uiteindelijk alleen maar jezelf in de vingers. Je verdient er dan natuurlijk weinig aan, maar je onderhandelingsruimte wordt ook kleiner. Wanneer je de prijs nét iets hoger instelt dan dat je er eigenlijk voor wilt hebben, kan je nog iets zakken met de prijs als je potentiële kopers wil overhalen om iets te kopen. Jij hebt dan meer kans om je spullen te verkopen voor de prijs die jij er eigenlijk voor wil hebben. Misschien gaat de koper zelfs wel direct akkoord met deze net-iets-hogere-prijs en verdien je meer dan je er eigenlijk voor had willen hebben! 

3. Wees volledig in de informatie die je geeft 

Communicatie is erg belangrijk bij iedere vorm van verkopen, of dat nou online is, via Vinted of in een kledingzaak. Schrijf bij je kledingstukken altijd wat de maat is, waar het van gemaakt is en wat de eventuele gebreken zijn. Wees altijd eerlijk als het product beschadigd is of duidelijke gebruikssporen vertoont. Als de klant hier namelijk melding van maakt bij Vinted, kunnen de retourkosten bij jou in rekening kunnen gebracht. Standaard zijn de retourkosten wel voor de rekening van de koper. Ook is het slim om naast de kledingmaat op het label de afmetingen te vermelden. Online kleding verkopen is een stuk makkelijker als de koper precies weet wat ‘ie koopt.

4. Laat iedereen weten wát en dát je verkoopt!

Het is helemaal geen gek idee om je Vinted account een beetje te promoten! Stel iedereen op de hoogte van wat je aan het doen bent. Je vrienden, familie, buren, medestudenten, noem het maar op. Misschien is je klasgenoot wel op zoek naar een betaalbare, maar stijlvolle outfit voor het kerstgala en heb jij de perfecte schoenen in de aanbieding! Een win-win situatie. 

De keerzijde: fraude en oplichting 

Verkopen via Vinted is dus op veel vlakken erg voordelig. Wie wil er nou niet een opgeruimde kledingkast met zeeën van ruimte voor je nieuwe zomer- of wintergarderobe én een goed gevulde portemonnee? Helaas zitten er ook risico’s verbonden aan het gebruik van dit online verkoopplatform. Oplichters maken maar al te graag misbruik van verkopers (en kopers). Zo gebeurt het wel eens dat iemand iets koopt op Vinted, het ontvangt en vervolgens bij Vinted gaat klagen dat het nooit is aangekomen, of zegt dat het gekochte merkitem nep is, terwijl dat niet het geval is. 

Hoe bescherm je je tegen oplichters?

Tegen fraude op Vinted valt jammer genoeg weinig te doen. Wel kan je wat dingen doen om te voorkomen dat je wordt opgelicht. Check bijvoorbeeld altijd het profiel van potentiële kopers en verkoop dure items alleen aan mensen met positieve reviews op hun Vinted account. Je kunt ook de gebruikersnaam van je potentiële klant gebruiken om op het internet te zoeken. Misschien zijn er al verkopers die vervelende ervaringen hebben gehad met de persoon waar jij momenteel mee in gesprek bent. Ook wanneer je om de een andere reden twijfelt of je een koper kan vertrouwen, kun je beter niet tot verkoop overgaan. Helaas lost dit het probleem niet helemaal op, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Ga er lekker mee aan de slag! 

Uiteindelijk is verkopen via Vinted vooral erg leuk en lucratief! Dus laat je niet afschrikken door wat er mogelijk kan gebeuren, in de praktijk gebeurt er weinig geks. Misschien gaat het een keer mis, maar de meeste mensen hebben goede bedoelingen en willen graag op een eerlijke manier online shoppen. Denk er eens over na, misschien is dit wel echt iets voor jou!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

2 gedachten over “Zo verdien je het meeste met je kleding verkopen op Vinted!”

  1. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve ervaringen op Vinted. Eén keer kochten we Nikes die nep bleken, maar dit werd door Vinted keurig opgelost en we hadden het geld direct terug. Qua verkopen en kopen tot nu toe een enkele keer iets wat minder leuk is ‘in het echt’, maar dat is natuurlijk altijd het risico. He tis geen webshoppen, waarbij je kunt retourneren. Dit ging gelukkig altijd over heel goedkope items.

    1. Aah wat goed om te horen dat je zo veel positieve ervaringen hebt met Vinted! Op één truitje na geldt hetzelfde voor mij gelukkig 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken