Boekreview: ‘Koop je rijk’ van Myrthe de Groot (+ winactie)

Deel deze blog:

Jezelf rijk kopen, in plaats van jezelf rijk sparen of beleggen… Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is vastgoed al lang een bewezen manier om vermogen op te bouwen en vastgoed moet je natuurlijk – je raadt het al – kopen! In duidelijke no nonsense taal vertelt Myrthe de Groot in ‘Koop je rijk’ hoe iedereen vermogen kan opbouwen met vastgoed, wat ook meteen de ondertitel is van haar boek. Wat ik van Myrthe’s boek vond lees je in deze recensie!

Wie is Myrthe de Groot?

Als je je al wel eens hebt verdiept in vastgoed is de kans groot dat je Myrthe of haar bedrijf Actief al wel eens voorbij hebt zien komen op Instagram. Myrthe de Groot rolde bij toeval het vastgoed in, maar met meer dan 90 vastgoedbeleggingen die (deels) van haar zijn, waaronder appartementencomplexen en winkels, is ze ondertussen wel een vastgoedexpert te noemen. Tegenwoordig begeleidt ze met haar bedrijf Actief vele andere vastgoedbeleggers bij het aankopen van hun vastgoedbeleggingen. Ze bieden bijvoorbeeld trainingen en cursussen aan aan vastgoedbeleggers in spe, maar ook één-op-één begeleiding. Aanrader: Actief’s podcast ‘Koop je rijk’.

Waar gaat ‘Koop je rijk’ over?

In ‘Koop je rijk’ vertelt Myrthe de Groot je meer over alle principes achter beleggen in vastgoed. Waar staan de afkortingen BAR en NAR bijvoorbeeld voor? En nog belangrijker – hoe bereken je die? Myrthe neemt je stap voor stap mee door het hele proces en legt alles duidelijk uit. Ook laat ze in het boek en de gratis online vastgoed training die bij het boek zit zien hoe en waar je aantrekkelijk vastgoed vindt in deze oververhitte woningmarkt, hoe je je vastgoed kan financieren en de vele manieren waarop je geld kunt verdienen met vastgoed. Verder komen er allerlei specialisten zoals hypotheekadviseurs aan het woord en andere ervaringsdeskundigen zoals beleggers in garageboxen, woningen maar ook hele appartementencomplexen of winkelcentra. Ten slotte lees je in ‘Koop je rijk’ ook hoe je valkuilen kunt vermijden, want fouten maken met vastgoedinvesteringen kunnen erg duur zijn.

Iedereen kan investeren in vastgoed!

Met ‘Koop je rijk’ wil Myrthe laten zien dat in stenen beleggen voor iedereen interessant is, en dat investeren niet eng is, maar juist slim, leuk én lucratief! De overkoepelende boodschap van ‘Koop je rijk’ is dat iedereen rijk kan worden door te beleggen in vastgoed, en dat je daar niet perse veel geld voor nodig hebt. Of je beleggen in vastgoed overweegt voor je pensioen, voor extra inkomen of meer zekerheid, en of je nu veel of weinig geld tot je beschikking hebt maakt eigenlijk niet uit, Myrthe’s motto is dat iedereen kan investeren in vastgoed en dat je daar nog vermogen mee op kan bouwen ook.

Waarom zou je eigenlijk überhaupt investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed is een eenvoudige manier om je geld voor je te laten werken en een passief inkomen op te bouwen. Dat kan natuurlijk ook door te beginnen met beleggen, maar investeren in vastgoed kan in sommige gevallen ook heel erg interessant zijn. Ten eerste kan een vastgoedbelegging een goede toevoeging zijn aan je portefeuille als je deze wil diversificeren. Ten tweede kan investeren in vastgoed qua rendement interessanter zijn dan gewoon beleggen, doordat je gebruik kan maken van het hefboomeffect, waardoor je vermogen nog sneller groeit. Dat hefboomeffect ontstaat doordat je meestal voor een deel geleend geld (oftewel een hypotheek) gebruikt om vastgoed mee aan te kopen. Een hypotheek voor een vastgoedbelegging is wat mij betreft dan ook een perfect voorbeeld van een zogenaamde goede schuld, maar ik weet dat de meningen over wel of niet beleggen met geleend geld nogal verdeeld kunnen zijn.

Hoe is ‘Koop je rijk’ opgebouwd?

Het boek is opgedeeld in 8 hoofdstukken: 1) Schulden, Einstein en huisjesmelkers, over o.a. het rente-op-rente effect, beleggen met geleend geld en de morele bezwaren tegen investeren in vastgoed. 2) Lamborghini’s of Skoda’s: hoe je geld verdient met vastgoed, over direct en indirect rendement, rekensommetjes, de BAR en de NAR. 3) Waar de rijken rijker van worden: types vastgoed, over de verschillende soorten vastgoedbeleggingen die er zijn, hun voor- en nadelen en het rendement en risico dat daarbij komt kijken. 4) Kost dat? Geld financieren en meer, over o.a. money mindset, hefbomen en vormen van financiering. 5) Maar hoe kom ik eraan: vastgoed vinden en kopen, over vastgoed vinden via je eigen netwerk, Funda, een makelaar en off-market deals. 6) Kijken, kijken en kopen: aankopen in de praktijk, over o.a. de koopovereenkomst, taxaties en bieden. 7) De duurste fout die je kunt maken: (ruzie met) de Belastingdienst, over belastingen en wanneer vastgoedbeleggingen nou in box 1 of box 3 vallen. en ten slotte 8) Let hierop als je niet bij de Rijdende Rechter terecht wil komen: verhuren en huurovereenkomsten, over goede huurders vinden, problemen met huurders en tips en tricks.

Wat vond ik van Koop je rijk?

Nadat ik eenmaal was begonnen in ‘Koop je rijk’ las ik het binnen een paar dagen uit. Dat gebeurt me tegenwoordig niet meer zo heel vaak, dus dat zegt wel wat! Het boek is erg praktisch en geschreven in heldere taal waardoor het ook voor iemand met weinig kennis van vastgoedbeleggen (zoals ik) heel erg goed te begrijpen is. De uitleg van het hele proces van beginnen met beleggen in vastgoed is ook erg volledig. Natuurlijk is er altijd meer te leren, maar ik denk oprecht dat je na het lezen van ‘Koop je rijk’ wel grotendeels klaar bent om je eerste vastgoedbelegging te doen. Wel zorgt die volledigheid en het feit dat het boek voornamelijk gericht is op de praktijk ervoor dat het soms een beetje taai wordt. Van mij hadden er wel meer persoonlijke anekdotes in mogen staan over Myrthe’s eigen vastgoedportefeuille en haar ervaringen, maar wie weet komt dat nog in een tweede boek.

Ga ik nu ook beleggen in vastgoed?

Voor mij persoonlijk heeft ‘Koop je rijk’ me wel nog meer overtuigd van het feit dat investeren in woonvastgoed niet echt iets voor mij is. Een REIT (real estate investment trust, een soort ETF maar dan met allerlei vastgoedbeleggingen erin in plaats van aandelen) zou ik nog wel een goede toevoeging vinden aan mijn beleggingsportefeuille, maar echt zelf een vastgoedbelegging beheren… Nah. Dat laat ik wel aan Myrthe en co over 😉

In het kort

✅ Duidelijke taal
✅ Ook toegankelijk voor mensen die weinig weten van investeren in vastgoed
✅ Diepgaande uitleg
✅ Heel praktisch

❌ Hier en daar een beetje taai
❌ Weinig persoonlijke anekdotes

Win een exemplaar van ‘Koop je rijk’!

Van Uitgeverij Kosmos ontving ik een extra exemplaar van ‘Koop je rijk’ om weg te geven! Laat onder deze blog weten waarom dit boek je interessant lijkt om te lezen. Je hebt t/m 29 juni (mijn verjaardag) de tijd om mee te doen met de winactie. Mocht je hebben gewonnen, dan neem ik via het emailadres dat je hebt gebruikt om een reactie achter te laten contact met je op. Zorg dus dat die klopt!

Ik ontving het boek ‘Koop je rijk’ van Uitgeverij Kosmos in ruil voor een eerlijke review op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Geldhacks voor Skere Studenten' er gratis bij

27 gedachten over “Boekreview: ‘Koop je rijk’ van Myrthe de Groot (+ winactie)”

 1. Thanks voor deze mooie review! Ik volg Myrthe al een tijdje met veel interesse en zou dolgraag de ins en outs te weten willen komen rond vastgoedbeleggen. Vooral voor de toekomst lijkt me dit heel interessant. I’m in voor de winactie!

  1. Hoi Emma,
   Leuke review heb je geschreven!
   Ik zou daarom ook dit boek 📖 willen winnen en kijken of het ook voor iets voor mij zou kunnen zijn..
   En verder zou ik nog willen zeggen dat je lekker moet doorgaan waar je mee bezig bent; je doet het hartstikke leuk! 👍

   Groetjes, Miranda 🤗

  2. Bedankt voor de eerlijke review! Ik ben nog lang niet op het punt van vastgoed, maar dit wil ik zeker gaan doen in de toekomst. Dit boek lijkt mij erg leuk om te lezen, vroeg kennis opdoen kan zeker geen kwaad! 😉

 2. Dank je wel voor review ik ben hierdoor ontzettend nieuwsgierig geworden naar het boek. Ik luister al een poos naar diverse podcasten…en zolang we in Nederland een woning te kort hebben is vastgoed een goede investering! Maar goed waar begin je dan? Bar en Nar ik lees het vaker maar het zegt me niets😂. Ik hoop dat het boek mij kan helpen om mijn droom waar te maken.

 3. Leuke review! Ben erg benieuwd naar het boek én ook in juni jarig dus zou een top verjaardag cadeau zijn 😇

 4. Hoi,

  Dit boek lijkt mij super interessant omdat mijn partner en ik al een tijdje geinteresseerd zijn in de vastgoed wereld. Er valt nog veel te leren en daar zou dit boek perfect bij kunnen helpen!

 5. Het lezen van deze review heeft mij erg benieuwd gemaakt naar de inhoud van het boek! Mijn schoonouders zitten momenteel in het vastgoed, waarbij de kans groot is dat mijn vriend en ik deze stap in de toekomst ook gaan zetten. Momenteel kan ik er nog niet echt over meepraten, aangezien ik nog weinig kennis heb op dit gebied.
  Dit boek zou daar mogelijk verandering in kunnen brengen. Leuke winactie!

 6. Ik ben helemaal nog niet thuis in de vastgoed-wereld. Dit boek lijkt mij de ideale manier om alle ‘geheimen’ en tips te leren kennen.

 7. Wow! Wat een super duidelijk review over het boek. Ik zit al een tijdje te denken aan investeren in vastgoed en dit boek zal daar zeker bij helpen. Super tof dat ik het boek dan kan winnen!

 8. Hi Emma,

  Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik me zou willen verdiepen in het investeren in vastgoed, alleen weet ik zelf nog niet zo goed waar ik moet beginnen. 🏠 Mijn doel is om voor mijn 35e een garagebox te bezitten en deze te verhuren.

  ps: dit boek staat toevallig ook op mijn bol.com verlanglijstje 😁🤫

 9. Super interessant!! Dit boek staat al een tijdje op mijn lijstje. Ik investeer al tijden in crypto en aandelen maar wil mij ook nog in vastgoed verdiepen want geen hoe dit werkt en dit trekt mij wel. Sowieso over te leren en eventueel in te investeren. 😊

 10. Suzan van de Rijt

  Hallo Emma,

  Bedankt voor de review! Erg fijn! Ik ben ook student en ben nog redelijk nieuw in de investeringswereld, maar ben via verschillende kanalen informatie aan het verzamelen. Deze review komt goed van pas, ik ben erg enthousiast geworden over het boek! Ik zou graag meedoen aan de winactie.

  Verder denk ik dat er nog steeds een taboe heerst wanneer het over geld gaat. Toch denk ik dat investeren steeds populairder wordt onder jongeren en dat dit ervoor zorgt dat men makkelijker over geld praat. Dit komt mede door de hypes in investeren in crypto denk ik.

  Groetjes,
  Suzan

 11. Wat een fijne en heldere review van het boek. Het heeft me wel erg nieuwsgierig gemaakt en zou dan ook graag een kansje wagen om het boek te winnen. Ik ben ook meteen de podcast gaan volgen, kan ik eens lekker naar luisteren in de auto onderweg naar mijn werk.

 12. Heey,
  Goede review! Ik zit er al langer over te denken om te investeren in vastgoed. Daar ben ik nu nog niet aan toe, maar ik weet dat het belangrijk is al vroeg te beginnen met kennis opdoen. Daarom zou ik heel graag dit boek willen lezen! 🙃

 13. Super leuk, ben enorm benieuwd naar het boek gezien ik opzoek ben naar een goede basis voor mijn pensioen over 50 jaar!

  Gefeliciteerd alvast straks

 14. Leuk! Het lijkt me een boeiend boek. Jammer dat je het wat taai vond, Emma. Ik zou het wel willen winnen, omdat ik benieuwd ben naar Myrthe’s kijk op vastgoed. De juridische kant van vastgoed ken ik wel en een praktische kant gedeeltelijk ook, maar de beleggingskant is me nog vrij onbekend.

 15. Vastgoedinvesteerders. Dé nummer 1 oorzaak van een problematisch krappe woningmarkt. Nog boven kustmatige prijsopdrijving en stikstofproblematiek.

  1. Hee Bram!
   Volgens mij komt uit veel onderzoeken juist dat vastgoedinvesteerders helemaal niet zo’n grote impact hebben op de krapte van de woningmarkt als vaak wordt gedacht. Hoe duurder huizen worden, hoe minder interessant het natuurlijk wordt om iets te verhuren, zeker als je onder de liberalisatiegrens valt qua puntentelling.

 16. Bedankt voor de eerlijke review! Net als veel van je andere blogs en content wekt het interesse en geeft het veel duidelijkheid. Ik struggle best veel met hoe ik het beste écht goed met mijn geld om moet gaan voor later en met jou kom ik al een stukje verder. Super tof! En alvast gefeliciteerd voor de 29e 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken