Boekreview: ‘De Side Hustle’ van Chris Guillebeau. De stap voor stap gids om in 27 uur een succesvolle side hustle op te zetten!

Een side hustle opzetten in 27 uur, wie wil dat nou niet? In het boek 'De Side Hustle' van Chris Guillebeau, legt hij uit hoe. Mijn review lees je op SkereStudent.com

Deel deze blog:

Afgelopen week luisterde ik het boek ‘De Side Hustle: Begin voor jezelf, zonder je baan op te zeggen’ van Chris Guillebeau op Storytel. Volgens de auteur zelf is het boek een praktisch stappenplan om in 27 dagen een idee of passie om te zetten naar een side hustle om extra inkomen te creëren. Klinkt veelbelovend, want wie wil nou niet met zijn of haar passie een extra zakcentje verdienen?

Een side hustle opzetten in 27 uur

Een side hustle hebben is steeds populairder. Eigen baas zijn, ZZP’er, freelancen, hoe je het ook wil noemen, het is allemaal on the rise. Chris Guillebeau speelt daar mooi op in met dit boek. Veel mensen zouden namelijk best een side hustle willen, maar weten niet hoe ze daarmee zouden moeten beginnen. ‘De Side Hustle’ biedt daar een perfecte oplossing voor, want in 27 dagen, met een tijdsinvestering van maar één uur per dag, wordt je stap voor stap door het hele proces heen geloodst. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet in maar 27 uur een side hustle opzetten?!

Beter goed gejat dan…

Van tevoren kan een side hustle starten een hele grote taak lijken. Maar doordat Guillebeau het hele proces heeft opgedeeld in kleine, behapbare dagtaken, is het echt heel goed te doen! Van dag 1 tot en met dag 27 wordt je gebombardeerd met to-do’s die allemaal zo simpel en laagdrempelig mogelijk worden gebracht, zodat je ze zelf ook makkelijk kan toepassen binnen een uur. Zo kan je elke dag een stap maken, waardoor het leuk is (en blijft) om je nieuwe idee door te zetten.

Ook staan er een heleboel voorbeelden van succesvolle side hustles in ‘De Side Hustle‘. Op dag 3 leer je al dat goede side hustle ideeën niet perse origineel hoeven te zijn, dus ik zou zeggen: maak ook gebruik van de voorbeelden! Er staan namelijk veel leuke en winstgevende ideeën in.

Week onderwerpen

Naast dat ‘De Side Hustle‘ opgedeeld is in dagtaken, zijn er ook overkoepelende onderwerpen per week waar je mee aan de slag gaat. In de eerste week richt je je vooral op het bedenken van zoveel mogelijk ideeën. In week twee selecteer je het beste idee om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. De derde week draait om het opzetten van je side hustle en je voorbereiden op de lancering. In week vier is het dan eindelijk echt zover en ga je je side hustle lanceren. De laatste week gaat over het verbeteren van je side hustle. 

Wat vond ik van het boek?

Ik vond ‘De Side Hustle’ echt geweldig!! Ik ben groot fan van praktische boeken, omdat ik houd van tips meteen toepassen in de praktijk. Ook al ben ik niet van plan om binnenkort een nieuwe side hustle te starten, ik vond dit boek alsnog super waardevol voor het verbeteren van mijn huidige side hustles. Ik heb bijvoorbeeld een paar handige tips uit het boek gehaald die ik kan gaan toepassen op mijn Marktplaats en United Wardrobe side hustles en natuurlijk voor Skere Student en misschien ook voor mijn foodblog That Healthy Kitchen.

Daarnaast vind ik de schrijfstijl van Chris Guillebeau erg chill, omdat hij direct to the point komt en hij nauwelijks dingen overbodig herhaalt. Dat laatste wil namelijk nog wel regelmatig voorkomen bij praktische boeken! Met minder dan 300 paginas is ‘De Side Hustle’ een kort maar krachtig boek!

Aan wie raad ik ‘De Side Hustle’ aan?

  • Als je (misschien) een side hustle wil opzetten
  • Als je houd van praktische boeken 
  • Als je al een side hustle hebt en deze naar het volgende niveau wil brengen

Voor wie is ‘De Side Hustle’ minder geschikt?

  • Als je op zoek bent naar een super gedetailleerd boek over side hustles
  • Als je geen interesse hebt in een extra zakcentje verdienen (als die mensen bestaan haha)

In welk format raad ik ‘De Side Hustle’ aan?

Een side hustle opzetten in 27 uur, wie wil dat nou niet? In het boek 'De Side Hustle' van Chris Guillebeau, legt hij uit hoe. Mijn review lees je op SkereStudent.com
Een side hustle opzetten in 27 uur, wie wil dat nou niet? In het boek 'De Side Hustle' van Chris Guillebeau, legt hij uit hoe. Mijn review lees je op SkereStudent.com

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken