5x low-budget corona-proof activiteiten

Deel deze blog:

Ondanks dat de terrassen sinds kort weer open zijn en je ook weer kunt winkelen zonder afspraak, zijn heel veel activiteiten nog steeds niet mogelijk. Begrijpelijk dus dat de verveling toe kan slaan! Je kan dan de wildste gameconsoles, dikste boeken of zelfs alle beschikbare streamingsdiensten aanschaffen, maar het kost allemaal redelijk wat geld. Het is niet makkelijk om jezelf te blijven vermaken zonder dat het al teveel geld kost, maar Rebecca coming to the rescue! Ik zal je wat activiteiten voorleggen die mij en mijn portemonnee goed zijn bevallen de afgelopen tijd. 

1. Online musea

Het is nou eenmaal een feit dat we op dit moment redelijk beperkt zijn in ons gaan en staan en ons halve leven online plaatsvindt. Een belangrijk deel van de samenleving is op dit moment gesloten: de culturele sector. Musea, bioscopen en andere culturele centra zijn al een tijdje niet meer open en ik persoonlijk snak naar wat cultuur. Door het reisverbod kunnen we helaas ook geen cultuur snuiven in andere landen.

Kunst en cultuur van over de hele wereld

Echter is er een oplossing die het gemis van cultuur combineert met het reisverbod: online musea bezoeken! Via deze website van Google kun je verschillende grote musea over de hele wereld bezoeken. Denk aan het Rijksmuseum in Amsterdam, The British Museum in London en het Paleis van Versailles in de gelijknamige stad. Verder zijn er ook zo nu en dan al gesloten exhibities te zien, wat het natuurlijk nog leuker maakt, aangezien deze in het echt niet meer te zien zijn! 

Tips: het ISS, Machu Picchu en het Smithsonian

Je kan door middel van de 360° view alle hoeken van de musea te bekijken en een goed beeld te krijgen van de zalen. Ook zijn er plekken die je normaal niet zo snel bezoekt te bekijken, zoals het Anne Frank huis, Machu Picchu en het ISS! Andere aanbevelingen zijn het Smithsonian in Washington en het Louvre in Parijs. Het beste? Het is allemaal gratis!

2. De natuur in!

De sportscholen zijn dicht en ook de wandelingen tijdens je pauzes in de collegezaal of op werk zijn verdwenen door het gedwongen thuiswerken. Conclusie: menigeen is wat kilo’s aangekomen sinds het begin van de pandemie. Na wat speurwerk ben ik uitgekomen op een leuk alternatief wat mensen waarschijnlijk al doen, maar het benadrukken zeker waard is: het ANWB niveau in je leven iets omhoog gooien.

Wandelend of fietsend de Nederlandse natuur verkennen

Nu ben je waarschijnlijk hard aan het brainstormen wat hier staat en ik zou je graag willen verwijzen naar de sketch van Brigitte Kaandorp over ‘het ANWB-echtpaar’, zodat je er een iets beter beeld bij krijgt. Wat ik hiermee bedoel is dat je heerlijk de natuur in moet gaan! Download verschillende fietsroutes, of stap een keer in de auto of trein om in een ander gebied al wandelend de natuur te verkennen: nieuwe stranden, natuurgebieden en grote stukken bos blijven leuk om te voet te ontdekken! 

Kan ook: SUP-pen of kanoën

Ook een kano of sup-route in één van de vele Nederlandse wateren is leuk als het weer wat beter wordt (is namelijk niet aan te raden met 3°C en eventuele windstoten). Ga erop uit en verbrand onderweg ook nog eens wat corona-calorieën! Mijn aanbevelingen zijn de verschillende stranden in Zeeland of de Waddeneilanden en grote natuurgebieden als de Veluwe en de Loonsche Duinen.

3. Online vermaak

Misschien heb je al wat vaker borrels online gehad of andere gezellige avonden. Nu is alleen borrelen en praten heel leuk, maar spelletjes doen bevalt ook altijd zeer goed op borrels en vandaar mijn (niet helemaal gratis, maar toch low-budget) optie: Jackbox. Met deze online spelletjesverzameling kan je met een groep mensen naar keuze de leukste spelletjes starten en elkaar eruit proberen te spelen. Met minigames die draaien om daten, de leukste captions verzinnen à la Cards Against Humanity en moorden oplossen zoals CSI nog nooit gezien heeft kan je jou en je vrienden vast een hele avond vermaken!

De gratis optie: Catan Universe

Een andere leuke optie (welke wel gratis is) is Catan Universe! Zoals je misschien al aan de naam kan zien gaat dit om het bordspel Catan, maar dan online. Aangezien we nu niet met een hele klap mensen aan tafel kunnen vechten om wie nou een houtje krijgt of een schaap, doen we het maar online. Je kunt deze app installeren op je telefoon, tablet of laptop, maar als je niks wilt installeren kan je Catan Universe ook via je browser spelen. Zo krijgen we toch weer een ouderwets bordspel avondje met een modern (online) tintje!

4. Culinaire wandelingen

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en je hebt ze dan vast ook wel al gezien; culinaire stadswandelingen. De wandelingen worden in meerdere steden aangeboden door verschillende aanbieders, en ook de opzet verschilt per wandeling. Zo bestaan er wandelingen waar je vooraf betaalt voor de culinaire stops die je maakt tijdens de wandeling (zoals bij Restaurant Wandelingen en WijnSpijs), maar er zijn ook wandelingen waar je helemaal zelf kan bepalen of je wat gaat eten of drinken bij de horeca waar je langs loopt (zoals bij De Stadswandeling, ook actief in België). 

Voor ieder wat wils

De prijs van de wandelingen incl. eten ligt over het algemeen tussen de €20 en €30 per persoon, maar er zijn natuurlijk ook luxere varianten, voor ieder wat wils. Voor de wandelingen zonder eten betaal je meestal minder dan €5. Ook zijn er vaak wijn-opties/arrangementen bij te boeken. Vrijwel elke aanbieder heeft ook culinaire wandelingen in de grote studentensteden in het arsenaal, dus dit is een leuke optie om toch even je medestudenten en/of collega’s weer eens te zien op een corona-proof manier! 

Skere tip: neem je eigen wijn mee

Wil je naast de basisprijs van het eten niet al te veel uitgeven, maar toch geweldig genieten van het échte restaurantgevoel? Koop dan een leuke fles wijn en neem bekertjes mee, zodat je deze tijdens de wandeling bij het eten kan schenken voor jou en je medewandelaars. Dan heb je toch dat extra beetje luxe, zonder de luxe prijs! 

5. Moordmysteries oplossen

In deze tijden van thuiszitten en weinig kunnen doen zijn alle Netflixseries natuurlijk al wel bekeken en CSI en NCIS kan je inmiddels misschien bijna wel dromen. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in mysteries en moorden oplossen is er een oplossing: de Crimibox! In elke Crimibox zit een moordzaak en alle bijbehorende items die nodig zijn om de zaak op te lossen. Zo krijg je politiedossiers, videobeelden, toegang tot politiedatabanken en kan je ook e-mails sturen naar verdachten. 

Geschikt voor ambitieuze speurders én kleine groepjes

De Crimiboxen kan je bestellen in analoge en in digitale vorm, waarbij alles zich vervolgens vanzelf wijst. Er wordt aangeraden om de moordzaken in kleine groepjes op te lossen, maar dat kan natuurlijk ook alleen als je een ambitieuze speurder bent! Met prijzen tussen de €15 en €50 per box is er voor elke prijsklasse wat en is het uiteindelijk een kleine prijs voor een avondvullend (misschien zelfs weekendvullend) programma met meerdere mensen! Er zijn veel verschillende Crimiboxen en vooral de Macdeath serie is zeker aan te raden aldus ondergetekende. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer opties, maar dit waren een paar van mijn highlights van de afgelopen maanden en sharing is caring! Wat zijn jouw favoriete corona-proof low budget activiteiten?

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken