Studenten-OV kwijt? Zo reis je toch nog gratis!

Raak jij ook weleens je studenten ov kwijt? Dat is altijd een duur grapje, want je moet een nieuwe ov-chipkaart kopen. Misschien moet je daarnaast ook de volle mep betalen voor het OV als je deze hack nog niet kent. Zonde! Daarom vertel ik je in deze blog meer over hoe je als student toch nog gratis kunt reizen als je je studenten-ov kwijt bent, deze gestolen is of gewoon kapot is gegaan.

Deel deze blog:

Wat is het tijdelijke studentenreisproduct?

Het tijdelijke studentenreisproduct is de redder in nood voor studenten die hun studenten-ov zijn verloren. Je kunt ook gebruik maken van het tijdelijke studentenreisproduct als je ov-chipkaart met studentenreisproduct is gestolen, kapot is gegaan of is verlopen. Door het tijdelijke studentenreisproduct kun je nog steeds gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer terwijl je wacht op een vervangende ov-chipkaart.

Hoe vraag je het aan?

Stap 1: Ga naar studentenreisproduct.nl en klik op ‘Tijdelijk studentenreisproduct aanvragen’. 

Stap 2: Log in (dit kun je met of zonder DigiD doen) en vul de gegevens in van de OV chipkaart waar je het studentenreisproduct tijdelijk op wil laten zetten.

Stap 3: Je kunt je tijdelijke studenten-ov binnen 15 minuten gebruiken. 

Hoe lang kun je het tijdelijke studentenreisproduct gebruiken?

Na 7 dagen verloopt je tijdelijke studentenreisproduct automatisch. Vraag dus meteen een nieuwe persoonlijke ov-chipkaart aan waar je je normale studentenreisproduct op kunt zetten. Zo kom je niet zonder studentenreisproduct te zitten als je tijdelijke studentenreisproduct afloopt en hoef je niet te betalen voor het ov, zelfs als je je ov kaart tijdelijk niet kunt gebruiken. 

Kan je hierdoor je studenten-ov op twee kaarten tegelijkertijd gebruiken?

Zodra je het tijdelijke studentenreisproduct aanvraagt, wordt het studentenreisproduct op je gestolen/verloren/kapotte/verlopen ov-chipkaart automatisch geblokkeerd. Je kunt met deze hack dus niet je net afgestudeerde vrienden gratis laten reizen op het tijdelijke studentenreisproduct 😉 

Hoe vaak kan je het tijdelijke studentenreisproduct aanvragen?

Je kunt het tijdelijke studentenreisproduct maar twee keer per levensduur van een persoonlijke ov-chipkaart aanvragen. Zit je daaroverheen, dan moet je je ov kosten zelf betalen terwijl je wacht op een vervangende chipkaart. In sommige gevallen kun je de gemaakte ov-kosten van die periode wel declareren en dus terugkrijgen, maar het liefst wil je dit natuurlijk voorkomen. 

Heb je nog meer vragen over het tijdelijke studenten-ov? Stel ze in de comments hieronder!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Geldhacks voor Skere Studenten' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken