De 4 dingen die het meest worden vergeten op je cv

Je cv in elkaar zetten kan soms lastig zijn (en saai misschien), vooral als je dit voor het eerst doet. Ik snap helemaal dat je wel betere dingen te doen hebt, maar tegelijkertijd wil je wel dat een bedrijf jouw cv goed genoeg vindt om je aan te nemen. Tijd om je cv een boost te geven dus! In deze blog delen we 4 dingen die vaak worden vergeten op je cv.

Deel deze blog:

1. Profielschets

Je zou denken dat bedrijven wel graag weet met wie ze te maken krijgen, toch? Daarvoor is een profielschets ideaal, maar toch vergeten veel mensen ‘m. Je profiel of profielschets is een stukje tekst van maximaal vijf zinnen bovenaan je cv. Schrijf hier dan niet “ik ben geïnteresseerd” zonder uitleg. Probeer jezelf te verkopen in woorden. Persoonlijkheid begint belangrijker te worden voor bedrijven, dus vergeet je profielschets niet. Geen inspiratie? Hieronder heb ik de profielschets van mijn eigen cv toegevoegd:

Ik ben een gedreven student met een grote interesse in marketing en communicatie. Mijn interesse voor dit vakgebied komt tot uiting in mijn actieve deelname aan verschillende projecten binnen mijn opleiding en mijn streven naar een creatieve oplossing voor elk probleem. Ik ben altijd op zoek naar vernieuwende manieren om dingen aan te pakken en kijk er naar uit om mijn kennis in de praktijk toe te passen.

2. Sidehustles

Of je nou tweedehands kleding een tweede leven geeft via Vinted, zelfgemaakte taarten verkoopt of handgemaakte producten verkoopt, ook een sidehustle kan je tegenwoordig op je cv zetten. Als je er op regelmatige basis mee bezig bent en/of geld mee verdient, is het cv-waardig. Dit laat namelijk zien dat je ondernemend bent, wat natuurlijk iets zegt over jou als werknemer. Als je vrijwilligerswerk hebt gedaan, zoals bijvoorbeeld in een commissie gezeten, dan is het slim om dit ook op je cv zetten.

3. Skills

Skills zijn heel belangrijk, het laat zien welke kwaliteiten je hebt. Er bestaan ‘soft skills’ (persoonlijke kenmerken) en ‘hard skills’ (kennis). Als je gaat werken zijn zowel soft skills als hard skills heel belangrijk. Met goede soft skills en slechte hard skills ben je bijvoorbeeld geweldig om mee samen te werken, maar ben je eigenlijk qua kennis geen goede toevoeging aan het team. En met alleen goede hard skills ben je een soort robot die niet goed kan samenwerken of communiceren. Schrijf daarom onder het kopje skills de vaardigheden en kwaliteiten die je hebt geleerd of verbeterd tijdens je eerdere bijbaantjes, sidehustles, of vrijwilligerswerk zoals commissies.

4. Niet te lang

Het laatste punt wordt ook heel vaak vergeten, terwijl het wel belangrijk is: Zorg ervoor dat je cv niet te lang is! Je cv zou eigenlijk op één A4’tje moeten passen. Laat overbodige tekst dus lekker zitten, en speel met de opmaak om alles toch te laten passen zonder dat het rommelig wordt. Als je cv nou niet op een of twee A4’tjes past, moet je echt dingen gaan schrappen, want recruiters hebben vaak geen zin om alles te lezen. Zorg er dus voor dat je cv kort maar krachtig is. 

Nu je weet welke vier dingen je absoluut niet mag vergeten op je cv, is het tijd voor een opfrisbeurt. Een goed cv kan het verschil maken bij sollicitaties. Pas deze tips toe en zorg ervoor dat jouw cv opvalt. Succes! 


Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Geldhacks voor Skere Studenten' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken