De voor- en nadelen van een werkplek huren

Zoals je misschien wel voorbij hebt zien komen op mijn Instagram (@skere_student) heb ik alweer bijna twee maanden een vaste werkplek buiten de deur in een coworkingspace. Vooraf twijfelde ik heel erg over of een (flex)werkplek huren wel een goed idee was en of het wel het geld waard zou zijn, maar achteraf gezien had ik het veel eerder moeten doen! Wellicht dat deze blog jou kan helpen met het maken van de beslissing om een werkplek te gaan huren.

Deel deze blog:

Voordelen van een werkplek huren

  • Een nieuwe omgeving is erg inspirerend en geeft een boost aan je creativiteit 
  • Je ontmoet andere ondernemers, dus dat is erg gezellig
  • Als de coworking waar je gaat werken groot is, kan je op een informele manier je netwerk flink uitbreiden
  • Doordat je je werk in principe alleen nog maar op je werkplek doet heb je een goede werk-privé balans
  • Je wordt niet afgeleid door huisgenoten of huishoudelijke taakjes die je “eigenlijk nog zou moeten doen”, waardoor je waarschijnlijk een stuk productiever zal zijn

Nadelen van een werkplek huren

  • Ten opzichte van thuiswerken heb je nu opeens weer reistijd en -kosten
  • Een (flex)werkplek huren kan duur zijn
  • Je kan niet meer “even een wasje draaien” tijdens je lunchpauze
  • Als je niet fulltime op je nieuwe flexwerkplek gaat werken, moet je niet één workstation inrichten, maar wel twee! Dat kan best prijzig zijn

Wat mij betreft wegen de voordelen wel echt veel zwaarder dan de nadelen. Ik heb persoonlijk zelfs bijna spijt dat ik niet eerder een werkplek bij een coworking heb gehuurd! 

Hoe kies je een flexwerkplek uit?

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een werkplek te gaan huren, moet je natuurlijk nog bedenken bij welke coworking space je dan precies wil gaan werken. Zelf woon ik in Utrecht, en daar is verrassend veel keuze! Dit is hoe ik het heb aangepakt: als eerste ben ik vooral online gaan kijken naar wat er allemaal beschikbaar is qua flexwerkkantoren en wat de verschillen zijn. Ik wist bijvoorbeeld nog niet zo goed of ik juist een heel groot flexwerkkantoor wilde of juist een heel kleinschalige, en of ik er eentje wilde met een formele of juist een informele sfeer. Vervolgens heb ik een bezichtiging gepland bij de vier coworkings die me het leukst leken. Na die bezichtigingen wist ik eigenlijk al wel bij welke flexwerkplek ik wilde gaan werken, maar voor de zekerheid ben ik toen toch nog bij twee kantoren een dagje gaan proefwerken. Die proefdag bevestigde wat ik daarvoor eigenlijk ook al wist!

Hoe heb jij jouw flexwerkplek uitgekozen? En zijn er nog voor- of nadelen aan het huren van een werkplek die ik heb gemist in deze blog? Laat het weten in een reactie!

Deze blog is geschreven in samenwerking met ikbenstil.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Geldhacks voor Skere Studenten' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken