De basisbeurs hack: Zo haal je het maximale uit de basisbeurs die in september weer wordt ingevoerd!

In september wordt de basisbeurs (hoogstwaarschijnlijk) weer ingevoerd, maar helaas hebben niet alle studenten recht op deze basisbeurs. Alleen als je nog recht hebt op de prestatiebeurs, kan je de basisbeurs aanvragen. Toch zijn er twee manieren om het maximale uit de basisbeurs te halen wanneer die weer wordt ingevoerd! Ik vertel het je in deze blog.

Deel deze blog:

Hoe kan het dat ik student ben maar zometeen geen basisbeurs krijg?

Het kromme is dat de prestatiebeurs de afgelopen jaren €0 per maand was, waardoor het aantal maanden waarop je recht hebt op de prestatiebeurs deels zijn verbruikt, zonder dat je iets hebt gekregen. Zo kan het dus zijn dat je nog nooit een basisbeurs hebt ontvangen, maar toch geen recht hebt op de basisbeurs vanaf september, omdat je resterende maanden prestatiebeurs al op zijn. Gelukkig kan je daar twee dingen aan doen!

1. Prestatiebeurs maanden opsparen (aka de basisbeurs hack)

Als eerste kan je je prestatiebeurs maanden opsparen. Dit gaat eigenlijk volgens hetzelfde principe als de DUO hack om de rente op je studieschuld stop te zetten, maar dan over een langere periode. Je moet alles wat je ontvangt of leent van DUO stop zetten. Dat is dus je studenten-OV, lening, collegegeldkrediet én je aanvullende beurs (als je die krijgt). Zet je één van die componenten niet stil, dan spaar je je prestatiebeurs maanden NIET op! Het verschil met de rente hack, is dat je dit zal moeten doen tot en met augustus 2023, zodat je alles in september weer pas aanzet. 

Je zal dus heel wat maanden moeten overbruggen met een stuk minder inkomen en hogere kosten (door het wegvallen van je studenten-OV), maar dit kan je vanaf september 2023 wel €440 per maand (€274,90 basisbeurs plus €164,30 tijdelijke verhoging vanwege de inflatie) opleveren als uitwonende student. Voor thuiswonende studenten kan deze hack je €110,30 per maand opleveren.

Hoe voer je deze hack uit?

Stap 1: Hoeveel resterende maanden prestatiebeursrecht heb je?

Log in bij DUO en check hoeveel resterende maanden prestatiebeursrecht je hebt. Dit bepaalt of je de basisbeurs zal ontvangen wanneer die weer wordt ingevoerd in september 2023. Verwacht je binnen het aantal maanden recht dat je over hebt afgestudeerd te zijn? Dan is de hack niet interessant. Heb je 0 resterende maanden? Ga dan meteen door naar de tweede hack.

Stap 2: Wat zijn je extra kosten als je de hack uitvoert?

Maak een overzicht van de extra kosten die je zal maken door het wegvallen van je studenten-OV. Check ook hoeveel lager je bestedingsruimte zal zijn door het wegvallen van je lening, collegegeldkrediet en/of aanvullende beurs en maak een plan om die hogere kosten en lagere inkomsten te overbruggen. Heb je een spaarrekening waar je een tijdje op kan teren? Een baantje waarbij je tijdelijk meer kan werken? Of een andere inkomstenbron die je aan kan boren? Je kan er ook voor kiezen om de hack maar één of twee maanden uit te voeren, als meer maanden financieel gezien niet mogelijk is. Dit levert je dan toch 1 of 2 x €440 of €110 op, en elke euro is mooi meegenomen natuurlijk.

Stap 3: Wat levert het uitvoeren van de hack je op?

Check ook of de hack financieel gezien wel interessant voor je is. Als het uitvoeren van de hack er voor zorgt dat je €440 basisbeurs per maand krijgt in plaats van €0, betekent dat dus dat de hack financieel gezien interessant is zolang je extra kosten (zoals je OV-kosten die je zelf moet betalen door het wegvallen van je studenten-OV) per maand minder dan €440 zijn. Maar let op: voor thuiswonende studenten levert deze hack maar €110,30 per maand op. Als thuiswonende student zal deze hack dus al sneller financieel gezien niet interessant zijn dan voor uitwonende studenten.

Stap 4: Voer de hack uit en zet alle onderdelen van je studiefinanciering stop

Heb je bepaald dat je de hack wil uitvoeren? Zet dan alle onderdelen van je studiefinanciering stop. Dit zijn je aanvullende beurs (als je daar recht op hebt), je lening, je collegegeldkrediet en je studentenreisproduct. Zet ook je studenten-OV op tijd stop op een OV automaat, alleen online is niet genoeg. Voor elke maand dat je alles wat je van DUO ontvangt stop zet, spaar je één maand prestatiebeursrecht op die je kan inzetten vanaf september 2023, wanneer de basisbeurs niet langer €0 per maand is, maar €440 of €110,30 per maand.

Stap 5: Zet je studiefinanciering weer aan

Zet alle onderdelen van je studiefinanciering weer aan met ingang van september 2023 en geniet van de maanden prestatiebeursrecht die je hebt uitgespaard en die je vervolgens €110 of €440 opleveren per maand dat je de hack hebt uitgevoerd!

Is deze hack interessant voor jou?

Deze hack is in ieder geval niet interessant voor jou als je in september 2023 al bent afgestudeerd. Om de basisbeurs te ontvangen zal je namelijk wel nog steeds moeten staan ingeschreven als student. Ook is de hack niet interessant voor jou als je verwacht afgestudeerd te zijn binnen het resterende aantal maanden prestatiebeurs. Of deze hack voor jou mogelijk is om uit te voeren, en de moeite waard is, verschilt per student. Mocht je twijfelen, bespreek je persoonlijke situatie dan met een familielid of kennis die goed financieel onderlegd is. Hij of zij kan je waarschijnlijk wel helpen met het maken van een keuze!

Update: De hack om je prestatiebeurs maanden op te sparen is – twee maanden nadat ik het deelde op TikTok en Instagram – ook bevestigd door DUO! Hier lees je er meer over.

2. Prestatiebeurs verlengen

De tweede mogelijkheid om het maximale uit de basisbeurs te halen (en die je ook in combinatie met de eerste kan gebruiken) is om je prestatiebeurs in zijn geheel te laten verlengen. Dit kan je in heel veel gevallen doen wanneer je studievertraging hebt of verwacht, maar het is wel slim om dit zo snel mogelijk te doen nadat je het probleem hebt geïdentificeerd dat je studievertraging veroorzaakt. Qua voorbeelden kan je denken aan autisme, ADHD, migraines, maar ook persoonlijke problemen, fysieke ziekte en bijzondere omstandigheden. Deze verlenging kan je aanvragen via de studiebegeleiding of de studentendecaan van je opleiding. Hij of zij dient dan samen met jou de aanvraag om je prestatiebeurs te verlengen in bij DUO. Je kunt deze verlenging van je prestatiebeursperiode ook nog aanvragen met terugwerkende kracht, dus wanneer je prestatiebeursperiode al is afgelopen, maar het wordt dan wel moeilijker voor je decaan om een causaal verband vast te stellen tussen het probleem dat je studievertraging heeft veroorzaakt, en je studievertraging.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

41 gedachten over “De basisbeurs hack: Zo haal je het maximale uit de basisbeurs die in september weer wordt ingevoerd!”

 1. hallo vraagje: ik studeer af in 23/24. als ik nu alle financiering stopzet, krijg ik dan vanaf september prestatiebeurs? of krijg ik dat sowieso, ook als ik blijf lenen? ik heb inmiddels 1 jaar studievertraging maar heb in de afgelopen 5 jaar bijna altijd alle financiering uit gehad.

  1. Hee Gerard! Dat zou ik niet weten, dat hangt namelijk af van je persoonlijke situatie. Wanneer je inlogt op DUO kan je zien hoeveel maanden prestatiebeurs recht je nu nog hebt, dan weet je hoe lang je nog basisbeurs krijgt 🙂

 2. Tatum Simons

  Hi Emma,

  Bij ons op de universiteit nemen studenten, ikzelf daarbij meegerekend, vaak een extra jaar om fulltime bij een studententeam te gaan. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de zonneauto’s die vaak in het nieuws komen. Hiervoor heeft de universiteit geen beursen beschikbaar gesteld en het collegegeld moest wel gewoon worden betaald om gebruik te kunnen blijven maken van de faciliteiten van de universiteit.

  Weet jij of een fulltime jaar bij een studententeam recht op verleging van de basisbeurs geeft?

  1. Hee Tatum,
   Dat is een hele goede vraag! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet weet, maar ik zou het sowieso met je studentendecaan bespreken om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Waarschijnlijk weet je studentendecaan nog wel van bepaalde beurzen of potjes waar je aanspraak op zou kunnen maken, mocht een jaar prestatiebeursrechtverlenging er niet in zitten!

    1. Hoi Ed, ja dat gaat helaas ten kosten van de resterende maanden prestatiebeurs die je hebt. Het studenten-OV is namelijk ook een onderdeel van de prestatiebeurs. Als alternatief kan je kijken naar een abonnement van de NS. Die zijn helemaal niet zo heel erg duur, al helemaal als je voor een weekend-studenten-OV zou kiezen. In deze blog lees je er meer over: https://skerestudent.com/basisbeurshack-ov/

 3. Hoi!

  Is het zag zojuist in jouw artikel dat je een verlenging in maanden prestatiebeurs aan kan vragen.

  Ik heb eenmaal eerder een studie gevolgd en ben toen in het eerste jaar afgehaakt vanwege meerdere omstandigheden (thuissituatie en add).

  Hierna ben ik een nieuwe studie gestart, wat wel betekend dat mijn maanden prestatiebeurs in september op zijn, waardoor ik geen basisbeurs krijg.

  Ik vraag mij af of ik verlenging van mijn maanden prestatiebeurs aan kan vragen en of mijn situatie (het stoppen met de ene studie vanwege omstandigheden en het later starten van een nieuwe studie) onder studievertraging kan worden gerekend?

  1. Hee Boukje! Goede vraag. Ik denk dat die omstandigheden wel voldoen ja! Het is vooral belangrijk dat je het goed kan uitleggen en onderbouwen/bewijzen voor zover mogelijk. Verder ligt het dan bij je decaan en bij DUO. Succes!!!

 4. Hey!

  Mijn teller prestatiebeurs staat onderhand op 0 maanden, dus geen recht meer. Nog wel door aan het studeren. Werkt deze hack alleen als je nog een aantal maanden over hebt, of bouwen deze maanden weer langzaam op als je alles stopzet?

  1. Hee Eva, nee de maanden bouw je niet langzaam opnieuw op als je alles stopzet. Alles stopzetten is alleen een manier om het gebruik van de prestatiebeurs te pauzeren nu de prestatiebeurs €0 per maand is. Als je geen prestatiebeurs maanden meer hebt kan je de andere hack uitvoeren in combinatie met deze! Ook krijg je extra prestatiebeurs maanden als je je na een bachelor inschrijft voor een master.

 5. Hoi Emma,

  Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van mijn HBO bachelor studie en heb nog 6 maanden prestatiebeurs over. Na mijn Bachelor zou ik nog een pre-master en een master willen doen. Krijg ik als ik mij inschrijf voor de pre-master of master weer opnieuw prestatiebeurs?
  (Bij de pre-master wordt ik wel ingeschreven als bachelor student)
  Ik zit nu te twijfelen of ik mijn prestatiebeurs niet moet pauzeren, aangezien ik dus door wil studeren.

  1. Hoi hoi, voor zover ik weet krijg je geen extra maanden prestatiebeursrecht voor een pre-master, maar wel voor een master. Hoeveel maanden precies verschilt helaas per master, dus dat kan ik zo niet zeggen. DUO weet het wel, dus als je zeker wil weten hoeveel maanden dat op levert zou ik ze even bellen!

 6. Hi, ik heb dit jaar 6 maanden in totaal ondergehuurd, vanaf mei woon ik weer thuis. Kan ik dan op een of andere manier 440 euro basisbeurs ipv 110 euro basisbeurs ontvangen?
  Ik ben heel erg benieuwd, alvast bedankt!
  Gr, Els

  1. Hee Elsemijn! Nee helaas niet, je moet wel echt uitwonend zijn. Wel zou je misschien kunnen kijken of je ergens een hele goedkope kamer kan vinden die minder is dan €330 per maand (€440 – €110), en je dan vervolgens daar inschrijven. Dan zou je “winst” maken ten opzichte van bij je ouders blijven wonen. Maar vind maar eens een kamer voor €330 per maand haha. En dan heb je daarnaast natuurlijk ook nog meer andere kosten als uitwonende student, zoals boodschappen e.d., dus je zal een hele goede afweging moeten maken of het dan nog wel de moeite waard is. Succes!

 7. Hi Emma!
  Als je de basisbeurs hack gebruikt dan bouw je dus een aantal paar maanden op waarin je dus recht hebt op de prestatiebeurs. Maar worden deze maanden dan in September uitbetaalt? Of betekent dit gewoon dat je prestatie beurs langer doorloopt omdat je meer resterende maanden hebt?

  Groetjes!

  1. Hee Giorgia! Het is niet zozeer dat je iets opbouwt, het is juist dat je het prestatiebeursrecht niet verbruikt. Als je de hack niet uitvoert maak je namelijk ook prestatiebeursrecht maanden op, want er is nu wel een basisbeurs, maar die is €0 per maand. Vanaf september is er weer een basisbeurs van €110 of €440 per maand, afhankelijk van of je thuis woont of uitwonend bent. Wanneer je gaat studeren krijg je maar een X aantal maanden prestatiebeursrecht, wat er aan het eind van je studie voor kan zorgen dat je nog studeert terwijl je prestatiebeursrecht al op is. Door de hack spaar je die maanden prestatiebeursrecht op, waardoor je later in je studie langer recht hebt op de basisbeurs. Het wordt dus niet in één keer uitgekeerd oid 🙂

 8. Hi! Ik studeer aan de uni van Tilburg en had even een vraagje.. Ik wil graag met terugwerkende kracht de verlenging prestatiebeurs aanvragen via mijn decaan, maar vroeg me af of dat bedrag dan in één keer wordt uitgekeerd? En om hoeveel het ongeveer maximaal gaat, is dat dan inclusief de optie tot verlenging van de lening?

  Alvast bedankt!

  1. Hee Diederick!
   Nee dat bedrag wordt niet in één keer uitgekeerd. Het wordt opgeteld bij je aantal maanden prestatiebeursrecht. Hoeveel geld je dat oplevert hangt af van wanneer je dat recht inzet. Zet je het nu in, dan levert je dat €0 per maand op, omdat de basisbeurs nu €0 per maand is. Zet je dat recht pas vanaf september in doordat je gebruik maakt van de basisbeurs hack, dan levert het je €110 à €440 per maand op, afhankelijk van of je thuis woont of bij je ouders 🙂

    1. Hee Yannick!
     Dank voor je compliment 🙂 Helaas is het studiefinancieringssysteem voor MBO weer net wat anders. Ik durf dus niet te zeggen of het op dezelfde manier werkt… sorry!

     1. Hey!
      Als ik m’n studiefinanciering op de laatste dag van de maand stopzet, telt de volgende maand dan al niet meer voor de prestatiebeurs?
      Of moet je dit eerder in de maand doen?
      Alvast bedankt!

     2. Hee Maurice!
      Wanneer je je studiefinanciering stopzet bij DUO staat er bij per wanneer dit stopgezet wordt. Dat gaat meestal per de eerste van de maand. Ik denk niet dat je nog op tijd bent om ‘m voor 1 april stop te zetten, want meestal heeft DUO wel een paar dagen nodig om zoiets door te voeren, maar je kan het proberen! Succes!!

    2. Hoi,
     Ik loop studievertraging op mede door medisch reden en thuis situatie. Ik heb dit aangegeven bij de studieadviseur al 4 maanden terug. Hier is mijn probleem ik doe twee studie bij 1 zit ik in jaar 1 en bij de andere in jaar 4. Bij beide loop ik studievertraging op. Kan ik de verlenging als nog aanvragen. Bij welke zou je aanraden om het te doen? Op mijn HBO waar ik in jaar 4 zit of op de universiteit. De universiteit is op de hoogte van de situatie en hogeschool nog niet daarvoor kan ik mijn dossier aanvragen bij de unie en die doorsturen naar de Universiteit.

     Ik hoop dat je kan helpen.

     1. Hee Zara!! Wat vervelend dat je studievertraging oploopt, sterkte! Ik durf niet te zeggen wat in dit geval beter zou zijn. Misschien gewoon met beide studieadviseurs/decanen open kaart spelen en hun om advies vragen? Of gewoon eerst proberen bij de decaan waar je zelf het beste gevoel bij hebt. Via allebei tegelijkertijd aanvragen zonder dat ze het van elkaar weten lijkt me in ieder geval sowieso niet handig, maar helaas kan ik je niet vertellen wat dan wel de beste optie zou zijn… Heel veel succes en hopelijk kan een van de twee je goed helpen!

   1. Dankje voor je antwoord! Ik begreep wel dat een goedgekeurde aanvraag betekent dat ik ook verlenging van de lening zou kunnen krijgen? Klopt dat?

 9. Hi!
  Ik heb momenteel 0 maanden prestatiebeurs over. Ik heb wel studievertraging opgelopen door een medisch ongeval en krijg hier waarschijnlijk een jaar prestatiebeurs voor terug. Ik studeer als het goed is juli 2024 af. Nu is mijn vraag of je extra toegekende maanden prestatiebeurs met terugwerkende kracht krijgt? Mijn originele prestatiebeurs liep namelijk februari dit jaar af, maar ik zit nog in het proces van aanvragen van de teruggave van prestatiebeurs. Ik wil dus graag weten of het verstandig is om nu al mijn volledige studiefinanciering uit te zetten, of te wachten tot ik bevestiging krijg van DUO dat ik weer één jaar prestatiebeurs krijg en ‘m dan pas uit te zetten tot september. Zodat ik op die manier wel nog 1 jaar basisbeurs kan krijgen en nu wel zo lang mogelijk gebruik kan maken van mijn OV.
  Alvast bedankt & met vriendelijke groet, Mo

  1. Hi Mo!
   Van wat ik van andere studenten heb gehoord, is dat de extra maanden prestatiebeurs die je krijgt ingaan vanaf het moment dat je prestatiebeursrecht was afgelopen. Dus stel je recht is al 2 maanden afgelopen, maar je krijgt er vervolgens 12 maanden bij, dan heb je vanaf het heden nog 10 maanden recht. Succes!!

 10. Hoi Emma,
  Ik snap eigenlijk helemaal niet zo goed wat het “opsparen” eigenlijk precies inhoudt. Ik lees dat je dan langer kan profiteren van de basisbeurs vanaf september. Stel ik spaar 3 maanden op, betekent dat dan dat ik de eerste 3 maanden vanaf september 2x 440eu ontvang?
  Daarnaast vroeg ik me af: is het zinvol om de 1e hack toe te passen wanneer je alleen van het studentenreisproduct gebruik maakt, en dus niet leent?
  Alvast enorm bedankt voor je antwoord!
  Groet, Jelle

  1. Hoi Jelle,
   Door het opsparen kan je inderdaad langer profiteren van de basisbeurs. Je ontvangt dan niet op een bepaald moment extra basisbeurs, maar je ontvangt die langer. Stel je hebt nog 10 maanden basisbeursrecht over, maar je moet nog 15 maanden studeren, dan heb je in de laatste 5 maanden van je studie geen recht op de basisbeurs (die tegen die tijd weer is ingevoerd). Aangezien de basisbeurs op dit moment €0 per maand is, is het slimmer om je basisbeursrecht op te sparen, en pas over een paar maanden in te zetten. Dat recht is dan €110 of €440 per maand waar (afhankelijk van of je thuis woont of uitwonend bent. De basisbeurshack kan er in dat geval zo uitzien: 4 maanden alles stopzetten (inclusief lening, studenten-OV en collegegeldkrediet), dan 10 maanden basisbeursrecht inzetten op het moment dat de basisbeurs €110 of €440 per maand is, en dan aan het eind van je studie nog één maandje zonder basisbeurs. Als je de basisbeurshack niet uitvoert zou datzelfde scenario er zo uit zien: 4 maanden basisbeurs van €0 ontvangen en studenten-OV gebruiken, dan 6 maanden basisbeurs, en vervolgens nog 5 maanden zonder basisbeurs. In dit scenario ontvang je dus in totaal veel minder basisbeurs, omdat je je maanden basisbeursrecht op een minder nuttig moment hebt ingezet. Hopelijk helpt dit. Succes met het maken van een keuze!
   Groetjes,
   Emma

 11. Een beetje onhandig, maar ik wil graag nog wat toevoegen aan mijn vorige reactie.
  Ik heb volgens DUO nog 28 maanden recht op prestatiebeurs. Ik verwacht eigenlijk dat ik binnen 2 jaar mijn studie afgerond heb. Dan heb ik toch eigenlijk niks aan het opsparen van mijn prestatiebeurs maanden? Of snap ik het dan verkeerd?
  Ik snap niet zo goed waar ik concreet het geld krijg door de hack. Sorry voor mijn verwarring! Hopelijk kan je helpen.
  Groet, Jelle

  1. Hoi Jelle,
   Als je nog 28 maanden over hebt en je verwacht binnen 24 maanden af te studeren, dan is het opsparen voor jou inderdaad niet nuttig. Maar, mocht je meer dan 4 maanden uitlopen, dan zou het wel weer interessant kunnen zijn 🙂
   Groetjes,
   Emma

 12. Hoi! vraagje, ik studeer dit jaar af aan het HBO. Ik heb dus al mn prestatiebeurs maanden in principe gebruikt. Nou ga ik wel een pre master en master doen. Krijg ik dan extra prestatiebeurs maanden of niet? kan het niet echt vinden op de duo site, want daar staat niets over pre masters en hoe ze die periode zien. weet jij dit wellicht?

  groetjes,
  Floris Faas

  1. Hee Floris!
   Ik durf het met een pre-master niet met zekerheid te zeggen of je extra maanden krijgt. Zelf heb ik een zogenaamd schakeljaar gedaan en kreeg ik geen extra recht, maar ik kan me voorstellen dat het voor een pre-master weer anders is. Ik ga het even navragen bij iemand die ik ken die een pre-master heeft gedaan. Mocht hij zich nog herinneren hoe het zat dan zal ik het laten weten! Wanneer je je master start krijg je wel sowieso extra maanden toegewezen.
   Groetjes,
   Emma

 13. Hoi ! Vraagje, naar aanraden van vriendinnen heb ik ook de prestatie beurs gestopt om weer aan te zetten en dus later recht op dat maandelijkse geld te hebben. Nu bedenk ik me, ik doe nu 3e jaar geneeskunde dus klaar in juli en begin pas volgend jaar september met coschappen, hoe werkt het dan? Is t dan wel handig en krijg ik dan vanaf dan die basisbeurs? of kan ik m nu beter aanzetten ivm wel ov kosten die ik nu maak?

  1. Hee Romy!
   Heb je al gekeken naar stap 1 t/m 3 van het stappenplan? Dat helpt je denk ik om te bepalen of de hack voor jou de moeite waard is 🙂 Succes!

 14. Hi! Ik ben nu bijna klaar met mijn bachelor op de universiteit en zie dat ik nog 16 maanden prestatiebeurs heb. Ik wil echter twee masters van 1 jaar doen. Krijg ik dan voor die twee jaar wel aanvullende beurs en basisbeurs?

 15. Hoi! Als er staat ‘resterende maanden reisvoorziening: 2’ betekent dit dan dat je nog 2 maanden hebt ingaande vanaf de volgende maand, of dat de maand waar we nu in zitten ook mee telt?

  (Bijv. het is nu september. Heb ik nog september en oktober studenten ov? Of september, oktober én november?)

  1. Hee Roos!
   Hele goede vraag en ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat ook niet weet. Ik gok dat het betekent dat je naast de huidige maand ook nog twee maanden recht hebt, maar ik durf het je niet met zekerheid te zeggen. Je zou DUO even kunnen bellen en hen kunnen vragen hoe het precies zit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken