Overweeg je de basisbeurshack, maar heb je hoge OV kosten? Ik heb een tip voor je!

Als je erover nadenkt om de basisbeurshack uit te voeren, maar je twijfelt nog vanwege de hogere OV kosten die je dan hebt door het wegvallen van je studenten OV, dan is deze blog voor jou. Die twijfel is namelijk (waarschijnlijk) helemaal niet nodig!! Hoe dat zit, vertel ik je in deze blog.

Deel deze blog:

Een paar jaar geleden kwam ik er per toeval achter dat de NS allerlei abonnementen aanbiedt waarmee je voor een vast bedrag onbeperkt kan reizen. Mijn nichtje had namelijk een studentenweek-OV zodat ze doordeweeks gratis kon reizen, maar daarnaast had ze ook voor €35 per maand een Weekend Vrij abonnement van de NS, zodat ze in de weekenden ook onbeperkt gratis met de (NS) trein kon. Mega handig!

Zo’n abonnement kan je dus ook nemen als je de basisbeurshack gaat uitvoeren. Om de hack uit te voeren moet je namelijk o.a. je studenten-OV tijdelijk stopzetten, maar als je vaak met het OV gaat kan dat behoorlijk prijzig zijn. Als je op dit moment een weekend studenten-OV hebt, dan kan het heel interessant zijn om voor €35 per maand een Weekend Vrij abonnement nemen. Je hebt dan ongeveer dezelfde perks als met een weekend studenten-OV. Het enige verschil is dat je met het weekend studenten-OV gratis met alle vervoerders kan reizen, terwijl je met het Weekend Vrij abonnement alleen met de NS gratis kan reizen. 

Daarnaast biedt NS ook een Dal Vrij abonnement aan voor €120 per maand, waarmee je in de daluren én de weekenden onbeperkt met de trein kunt, en een Altijd Vrij abonnement voor €354 per maand. Mochten hoge OV kosten dus de reden zijn dat je twijfelt over de basisbeurshack uitvoeren, neem dan eens een kijkje bij de abonnementen die NS aanbiedt. En ga je nou veel met een specifieke vervoerder, zoals Syntus, U-OV, of GVB, zoek dan ook even hun abonnementen op. Vaak is dat een stuk goedkoper dan je denkt!

Naast je OV kosten komt er natuurlijk nog veel meer kijken bij het bepalen of de basisbeurshack interessant is voor jou en het uitvoeren daarvan. Hoe dat zit, leg ik allemaal uit in deze blog.

Happy (basisbeurs)hacking!!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken