Boek review: ‘Duur huis, nooit thuis’ van Renée Lamboo

Renée Lamboo (aka Porterenee) ging van €40.000 schuld naar €100.000 op de bank. Daarover vertelt ze in haar boek 'Duur huis, nooit thuis' die ik heb gereviewd op SkereStudent.com

Deel deze blog:

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, ben ik een echt leesmonster. Ondanks mijn dyslexie lees en luister ik zo’n 100 boeken per jaar (ja, echt!!) en ik vind het nog leuk ook. De laatste tijd lees en luister ik ook veel financiële boeken. Bovenop de stapel lag ‘Duur huis, nooit thuis’ van Renée Lamboo, en velen van jullie gaven op Instagram aan dat jullie wel een review wilden als ik hem uit had. Dus, bij deze! 

Een dure les

In ‘Duur huis, nooit thuis’ vertelt Renée Lamboo hoe zij op 21-jarige leeftijd een appartement kocht samen met haar toenmalige vriend, waarvan ze de aankoop en de verbouwing volledig lieten financieren. Nadat die relatie uitging, bleef Renée in het appartement wonen dat ondertussen onder water stond (de hypotheek was hoger dan de waarde van het appartement). Uiteindelijk verkocht ze het appartement met een restschuld van ongeveer €40.000. 

Samen sparen voor een huis

Daarna gooide ze het roer om. Renée en haar man gingen sparen en besparen, en dat had een bijzonder resultaat: Binnen een paar jaar spaarden zij maar liefst €100.000 bij elkaar! Dat bedrag gebruikten zij uiteindelijk als aanbetaling voor een nieuw huis. Daardoor zijn hun maandelijkse hypotheeklasten nu erg laag en hoeven ze nog maar een paar dagen per week te werken. Ze zijn uit de ratrace gestapt en hebben ze geen luxe auto voor de deur, maar wél alle tijd om bijvoorbeeld op een dinsdagmiddag naar het strand te gaan in hun kleine auto vol met deuken. Zo veel vrije tijd hebben lijkt mij ook wel wat!

Je studieschuld telt ook mee

Nu denk je misschien “huh, een huis kopen? Daar zijn studenten toch nog helemaal niet mee bezig?!” Het lijkt natuurlijk alsof dat ver weg in de toekomst ligt als je op dit moment nog aan het studeren bent, maar de keuzes die je nu maakt kunnen wel heel veel invloed hebben op je mogelijkheden over een paar jaar. Je studieschuld telt namelijk best zwaar mee op het moment dat een je een hypotheekaanvraag doet. Dus stel je wil binnen een paar jaar na je afstuderen een huis kopen (of in ieder geval die optie open houden), dan is de hoogte van je studieschuld dus wel degelijk iets waar je rekening mee moet houden!

Wat vond ik van ‘Duur huis, nooit thuis’?

Renée’s artikelen zijn altijd heel toegankelijk en herkenbaar. Dat zie je ook terugkomen in ‘Duur huis, nooit thuis’. De zinnen zijn niet te langdradig en er komen geen ingewikkelde termen aan bod. Helaas waren er wel heel veel passages die mij erg bekend voorkwamen van Renée’s blog. Wat dat betreft stond er dus relatief weinig nieuwe informatie in en voelde het boek meer als een uitbreiding van wat ze al over haar verhaal heeft geschreven op haar blog. 

Desondanks vond ik ‘Duur huis, nooit thuis’ wel een inspirerend boek. Renée laat je zien hoe zij een slechte situatie heeft omgekeerd en er iets moois uit heeft weten te halen. Nadat ik het boek uit had, was ik zelf ook weer helemaal gemotiveerd om aan mijn eigen financiële doelen te werken!

Aan wie raad ik ‘Duur huis, nooit thuis’ aan?

  • Als je onbekend bent met het verhaal van Renée Lamboo en nooit haar blog leest
  • Als je op zoek bent naar een inspirerend en motiverend boek
  • Als je een boek wil lezen dat toegankelijk is

Voor wie is ‘Duur huis, nooit thuis’ minder geschikt?

  • Als je op zoek bent naar diepgaande informatie over woonlasten en hypotheken
  • Als je bekend bent met het verhaal van Renée Lamboo of regelmatig haar blog leest

In welk format raad ik ‘Duur huis, nooit thuis’ aan?

  • Zelf luisterde ik het luisterboek via Storytel, maar je kan het luisterboek ook los aanschaffen
  • Het ebook is een goede deal qua prijs: Deze kost €13,50
  • Als je graag een goedgevulde boekenkast wil, is de paperback versie een goede optie
Renée Lamboo (aka Porterenee) ging van €40.000 schuld naar €100.000 op de bank. Daarover vertelt ze in haar boek 'Duur huis, nooit thuis' die ik heb gereviewd op SkereStudent.com
Renée Lamboo (aka Porterenee) ging van €40.000 schuld naar €100.000 op de bank. Daarover vertelt ze in haar boek 'Duur huis, nooit thuis' die ik heb gereviewd op SkereStudent.com

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Geldhacks voor Skere Studenten' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken