Kun je echt geld verdienen met online enquêtes invullen?

Deel deze blog:

Een van de meest genoemde manieren om gemakkelijk geld te verdienen, is het invullen van online enquêtes. Telkens als ik dat voorbij zie komen, vraag ik me af hoe dit er aan toe gaat en of er daadwerkelijk zo makkelijk geld mee verdiend kan worden als wordt beweerd. Voor deze blog heb ik gedurende een periode van twee maanden drie sites getest waar je online enquêtes kan doen, namelijk Opinieland, Waardevolle Mening en Toluna. Wat mijn ervaringen zijn met deze drie bedrijven en of online enquêtes invullen daadwerkelijk een goede manier van geld verdienen is lees je in deze blog.

Hoe werkt geld verdienen met online enquêtes?

De meeste online enquêtes zijn een vorm van marktonderzoek waarbij er wordt gekeken hoe de markt voor bepaalde producten in elkaar zit en hoe de doelgroep eruit ziet. Door een marktonderzoek krijgt een bedrijf een beter beeld van wie haar potentiële klanten zijn en zo kunnen ze nieuwe producten beter in de markt zetten door de marketing beter op de doelgroep in te laten spelen. Het uiteindelijke doel van zo’n bedrijf is natuurlijk om meer producten te verkopen. Vul je zo’n enquête in, dan krijg je een beloning, vaak in de vorm van punten. Die kan je vervolgens inwisselen voor tegoedbonnen van bekende winkels of uit laten keren in de vorm van geld via Paypal. 

Hoeveel geld kan je verdienen met online enquêtes invullen?

Veel blogs over geld verdienen doen het voorkomen alsof online enquêtes invullen super makkelijk en snel geld verdienen is. Er zijn een hele hoop sites te vinden waar je online surveys in kan vullen, maar de meeste vertellen niet erg concreet hoeveel geld je ermee kan verdienen. Ook geven die bedrijven vaak een “tot wel” bedrag of puntenaantal dat verdiend kan worden per ingevulde enquête of in een bepaald tijdsbestek. In de realiteit is dat bedrag vaak veel lager, dat was ook het geval bij de drie websites die ik heb getest. Daarnaast is er bijna altijd een uitbetalingsdrempel, terwijl je die niet altijd kan bereiken binnen een redelijke termijn. Dat betekent dat je het geld dat je hebt verdient niet kunt laten uitkeren. Zuur!

Review Opinieland

“Ontvang beloningen voor het delen van uw mening en verbeter de toekomst” is waar het om draait bij Opinieland. Je vergoeding kan oplopen tot 300 punten per survey, maar het wordt nadat je een account hebt aangemaakt pas duidelijk dat je alleen beloningen kan laten uitkeren als je de uitbetalingsdrempel van 1000 punten, oftewel €10, hebt behaald.

Pluspunten:

✅ Voordat je aan een onderzoek begint, wordt er een geschatte tijd aangegeven hoe lang je met de enquête bezig zal zijn. Deze tijd klopt meestal wel redelijk. 
✅ Inschrijven gaat erg snel en gemakkelijk. De bevestigingsmail kwam binnen 1 minuut in mijn mailbox. 
✅ Duidelijke site, die makkelijk in gebruik is. 
✅ Er zijn meerdere manieren waarop je jouw verdiende punten kan laten uitkeren, namelijk als geld via PayPal of in de vorm van cadeaubonnen voor Virtual Mastercard, Amazon, Apple AppStore, iTunes, bol.com, De Bijenkorf of Zalando. 
✅ Per enquête kan je tot 300 punten verdienen, oftewel €3. Dat betekent dat je na 4 van deze enquêtes (een bon van) €10 kan laten uitkeren in ruil voor 1000 punten.

Minpunten:

❌ Ondanks het feit dat ik de gevraagde aanvullende informatie ingevuld heb, kreeg ik nog steeds enquêtes die niet aansloten op mijn profiel. Soms kreeg ik zelfs vier of vijf keer achter elkaar een enquête die niet aansloot.
❌ Na vijf dagen telkens enquêtes ingevuld te hebben die na een aantal vragen toch niet bleken aan te sluiten op mijn profiel, kreeg ik geen nieuwe enquêtes meer. Hoewel ik meerdere keren heb ingelogd op mijn account heb ik al ruim anderhalve maand geen nieuwe enquête meer gekregen om in te vullen. 
❌ De ene enquête die ik wel heb af kunnen maken leverde maar 80 punten op en dat betekent dat je veel meer dan 4 enquêtes moet invullen voordat je de uitbetalingsdrempel van 1000 punten hebt bereikt. 

Mijn ervaring met Opinieland

Hoewel de site van Opinieland overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik is, ben ik niet heel positief over deze site. De match met mijn profiel was denk ik te minimaal om hier veel enquêtes te kunnen invullen, dus het zou kunnen dat de site voor andere mensen wel werkt. Mijn puntenaantal is, na twee maanden enquêtes invullen, blijven steken op 120. Niet erg veel, zeker als je beseft dat ik er 40 cadeau heb gekregen na de eerste enquête. 

Review Waardevolle Mening

“Wij belonen uw mening. Verdien vouchers en cadeaubonnen door uw standpunt te delen met merken over de hele wereld.” is te vinden op de website van Waardevolle Mening. Het bedrijf wil graag meer horen over jouw mening en betaalt je hiervoor. Ze beloven dat je tot wel €7 per enquête kunt verdienen.

Pluspunten:

✅ De site van Waardevolle Mening is erg overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken.
✅ De beloning die je krijgt voor de enquêtes is best wel hoog, zeker in verhouding met de andere sites. 
✅ Door extra gegevens achter te laten, krijg je geen enquêtes die niet passen bij jouw profiel. 
✅ Ook bij deze site gaat het inschrijven snel en gemakkelijk. 

Minpunten:

❌ Na één enquête te hebben ingevuld op deze site, heb ik geen nieuwe enquêtes meer gekregen. Ook hier denk ik dat mijn profiel niet aansluit op het profiel dat gezocht wordt. 
❌ Minder mogelijkheden om je tegoed in te leveren, uitbetalen kan alleen via een tegoedbon voor Zalando, bol.com en Virtual Mastercard. 

Mijn ervaring met Waardevolle Mening

Om echt een goede mening te vormen over Waardevolle Mening, had ik meerdere enquêtes in moeten vullen. Aangezien deze niet beschikbaar kwamen in de twee maanden die ik de site getest hebt, ben ik niet echt positief over deze site. Wel vind ik dat deze site een hoge beloning had voor de ene enquête die ik heb ingevuld, namelijk €2,25. Dat betekent dat je al na vijf enquêtes de uitbetalingsdrempel zou kunnen behalen. Dit is niet mogelijk op de andere websites. 

Review Toluna

“Beïnvloed jouw wereld” is de boodschap van Toluna. “Jij hebt de mogelijkheid om een aantal van de grootste merken te beïnvloeden, deel jouw inzichten en wordt beloond. Onmiddellijk.” De focus ligt voor Toluna echt op het beïnvloeden van de merken met jouw mening, maar hier staat natuurlijk ook iets tegenover: op de site van Toluna staat “Met geweldige feedback, komen geweldige beloningen.” Ze doen geen echte belofte wat betreft hoeveel geld en/of punten je kan verdienen in een bepaalde tijd of per enquête. 

Pluspunten

✅ De enquêtes duren ongeveer even lang als van tevoren wordt aangegeven. 
✅ Er zijn elke dag meerdere enquêtes beschikbaar. 
✅ Er zijn veel verschillende manieren om de verzamelde punten te verzilveren, namelijk in de vorm van een cadeaubon voor Decathlon, Steam, Zalando, bol.com of Amazon en in de vorm van geld via PayPal.

Minpunten

❌ Het gebruiksgemak is niet optimaal, al helemaal bij het aanmaken van je account. Ik heb de bevestigingsmail bijvoorbeeld drie keer moeten aanvragen voordat ik die daadwerkelijk ontving.
❌ Je hebt veel punten nodig voordat je een beloning krijgt. Voor 40.000 punten krijg je een tegoedbon van €10 bij Zalando, Steam en Decathlon. Wil je je punten inzetten bij bol.com, dan heb je 60.000 punten nodig voor een tegoedbon van €15. 
❌ Bij sommige enquête kan je na een korte vragenlijst niet meer verder doordat je profiel bij nader inzien toch niet aansluit. 

Mijn ervaring met Toluna

Over het gebruik van Toluna ben ik erg tevreden. Mijn verwachtingen waren niet erg hoog, omdat ik meerdere keren de bevestigingsmail moest opvragen. Het tegenovergestelde bleek waar te zijn: van de sites die ik gebruikte, is Toluna de enige site waarvan ik gedurende de twee maanden waarin ik de websites getest heb, vrijwel elke dag een mail kreeg met een enquête die ik kon invullen. Dit heb ik niet elke dag gedaan, maar ik heb toch al aardig wat punten bij elkaar verzameld. Mijn puntentotaal zit nu op ongeveer 16.000 punten, maar de uitbetalingsdrempel is 40.000 punten. Dit betekent dat je best veel enquêtes in moet vullen voordat je de punten die je hebt verdient kan laten uitkeren. Dat is wat mij betreft dan ook het grootste minpunt aan deze site. 

Mijn resultaten

Voordat ik aan deze blog begon, verwachtte ik dat ik elke dag één à twee enquêtes per website zou invullen en dat ik uiteindelijk op deze manier in korte tijd een mooie beloning bij elkaar verdiend zou hebben. Zoals je al hebt kunnen lezen zijn mijn verwachtingen niet uitgekomen. Bij Opinieland en Waardevolle Mening kon ik vrijwel geen enquêtes invullen. Bij Toluna was dit wel het geval, maar ook daar heb ik niet genoeg enquêtes ingevuld om de uitbetalingsdrempel te behalen, al kan dat ook liggen aan het feit dat ik niet elke dag zin of tijd had om een enquête in te vullen. Als ik daadwerkelijk elke dag op Toluna een enquête had ingevuld, had ik misschien wel een beloning uit kunnen laten keren en toe kunnen lichten of ze wat dat betreft betrouwbaar zijn, maar daar kan ik nu niks over zeggen.

Dus, is snel geld verdienen met online enquêtes invullen realistisch?

Nee! Mocht je snel geld willen verdienen, dan zou ik online enquêtes invullen niet aanraden, want in veel gevallen duurt het wel eventjes voordat je de uitbetalingsdrempel hebt behaald. Van de drie bedrijven die ik heb getest zou ik zeggen dat Toluna de beste is, maar er zijn makkelijkere manieren om geld te verdienen vanuit huis dan het invullen van online enquêtes. 

Heb jij ooit geprobeerd geld te verdienen via online enquêtes? En werkte dit voor jou?

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken