9 manieren om geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie

Verwacht jij de komende tijd wat minder of misschien wel helemaal geen salaris te ontvangen? Om toch rond te kunnen komen heb ik 9 manieren verzameld om snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie. Je leest het op SkereStudent.com

Deel deze blog:

Zit jij momenteel ook thuis door het coronavirus en heb je tijd om wat extra bij te verdienen? Of heb je een 0-uren contract of werk je op oproepbasis? Dan kan het zijn dat je de komende tijd wat minder of misschien wel helemaal geen salaris zal ontvangen. Om toch rond te kunnen komen heb ik 9 manieren verzameld om snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie. 

1. Verkoop je oude spullen

Dit is één van mijn favoriete manieren om snel en makkelijk wat extra geld te verdienen vanuit huis. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een account aan te maken op je favoriete verkoopplatform, een korte tekst te schrijven en wat mooie foto’s te maken! Mijn favoriete verkoopplatformen zijn Marktplaats en Vinted. Ik had in eerste instantie verwacht dat de verkopen wel wat minder zouden worden door corona, maar ik heb juist het idee dat mensen meer online shoppen doordat ze liever thuis blijven. Bijkomend voordeel is dat je een goede reden hebt om eens flink op te ruimen!

2. Word freelancer zonder KvK-nummer

Ben je goed met SEO? Heb je ervaring met websites bouwen? Of ben je gewoon een hele goede tekstschrijver? Dit zijn allemaal dingen die je makkelijk vanuit huis kan doen, en het betaalt allemaal nog goed ook! Juist nu is er best veel vraag naar dit soort diensten, omdat bedrijven zich realiseren hoe belangrijk een online verdienmodel is voor hun bedrijf. Normaal gesproken moet je je inschrijven bij de KvK als je als ZZP’er aan het werk wil gaan, maar er zijn ook best wel wat websites waarvoor je niet ingeschreven hoeft te staan. Hier kan je meer lezen over freelancen zonder KvK inschrijving.

Een andere mogelijkheid is om je freelance inkomsten op te geven als inkomsten uit overig werk wanneer je je belastingaangifte gaat doen. Dat kan tot ~€5.000 per jaar, maar over dit bedrag moet je wel nog belasting betalen. Houd daar dus rekening mee wanneer je je diensten aanbied!

3. Begin met beleggen

Misschien beleg je al een tijdje, maar zo niet, dan is nu misschien wel een heel goed moment om te beginnen met beleggen. Door corona, alle strenge maatregelen en de onzekerheid over het verdere verloop van COVID-19, zijn de koersen van veel bedrijven heel erg hard gedaald. Aandelen zijn dus eigenlijk nu in de uitverkoop! Naast dat je met beleggen geld kunt verdienen vanuit huis, is beleggen ook een heel goed voorbeeld van een passief inkomen waar je snel en makkelijk nu mee kunt beginnen.

TIP: Download nu gratis mijn ebook ‘Iedereen kan beleggen: In 5 stappen naar succes op de beurs’. Daarin vertel ik je alles wat je moet weten om te beginnen met beleggen.

4. Geef online Engelse les 

Is jouw Engels goed en heb je geen overduidelijk Nederlands accent? Dan is online Engelse les geven misschien wel een goede manier om geld te verdienen vanuit huis voor jou! Voor zover ik weet betaalt online Engelse les geven best goed. Natuurlijk kan je ook andere (bij)lessen geven via internet, of zelfs een eigen online cursus opzetten als je veel verstand hebt van een bepaald onderwerp. Zelf ga ik bijvoorbeeld op 9 november de eerste echte Skere Student cursus geven, vol met info over geldzaken, speciaal voor studenten.

5. Start een side hustle

Toevallig plaatste ik laatst een recensie online van het boek ‘De Side Hustle’ van Chris Guillebeau. Een side hustle opzetten is helaas niet een manier om snel geld te verdienen vanuit huis, maar op de lange termijn is het opzetten van een side hustle (als het goed is) je tijdsinvestering meer dan waard. Overigens duurt een succesvolle side hustle opzetten nou ook weer niet zó lang. Met het boek van Guillebeau kan je binnen 27 uur klaar zijn! Mijn volledige review kan je hier lezen. Twee specifieke side-hustles waar ik al eens een blog over heb geschreven zijn het beginnen van je eigen bol.com webshop en beginnen met affiliate marketing. Deze side-hustles zijn allebei 100% online en je hebt maar weinig kennis en kapitaal nodig om er mee te beginnen!

6. Verkoop foto’s op stockfoto websites

Neem jij altijd veel foto’s op vakantie, of gewoon voor de lol? Dan is foto’s verkopen op stockfoto websites misschien wel iets voor jou om wat extra bij te verdienen vanuit huis. Zelfs als je foto’s geen meesterwerken zijn, kunnen ze nog best wel wat geld opleveren! Er van uitgaande dat je al een flinke backlog hebt van bijvoorbeeld vakantiefoto’s, hoef je voor deze manier van geld verdienen vanuit huis alleen maar je foto’s te uploaden op jouw favoriete stockfoto platform. Simpel!

7. Maak gebruik van “gratis geld” acties

Veel beleggingsplatformen, cryptocurrency brokers en grootbanken bieden regelmatig “gratis geld” acties aan in de vorm van een bonus als je je aanmeldt voor hun service. De meeste van deze “gratis geld” acties lopen ook tijdens deze pandemie gewoon door, en kan je vanuit huis doen. Zo biedt Peaks bijvoorbeeld €5 gratis beleg-tegoed aan als je je aanmeldt met via deze link, en krijg je van BuxZero zelfs een gratis aandeel ter waarde van maximaal €200 als je je aanmeldt via mijn affiliate link! Voor deze tip zal je (tijdelijk) wat geld moeten investeren, maar dat is meestal maar een paar maanden. Voor Peaks is de minimale inleg €20 en voor BuxZero maar €0,01. Dan is die €5 gratis bonus of dat ene gratis aandeel toch een heel mooi gegarandeerd rendement! Na de actieperiode kan je natuurlijk je account gewoon weer opzeggen bij deze brokers en je gratis geld innen, mocht je geen gebruik meer willen maken van hun platforms.

TIP: Op deze pagina staan nog meer “gratis geld” acties waar je wellicht wat aan hebt!

8. Vul online enquêtes in

Mijn een-na-laatste tip om tijdens de corona pandemie snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis is online enquêtes invullen. De meningen over online enquêtes invullen verschillen echter sterk. Sommige mensen zweren erbij en krijgen regelmatig en snel uitbetaald, maar er zijn ook veel mensen die slechte ervaringen hebben. Lees dus altijd veel reviews voordat je je aansluit bij een enquête website. Ik heb veel goede dingen gehoord over Euroclix, maar zelf heb ik er geen ervaring mee.

9. Doe je belastingaangifte en krijg geld terug van de Belastingdienst

Oké, eerlijk: Dit is een beetje een flauwe manier om geld te verdienen vanuit huis. Maar, als je vorig jaar ingeschreven stond als student én een bijbaan had, is de kans heel groot dat je geld terug krijgt van de Belastingdienst. Snel je belastingaangifte invullen dus als je dat nog niet hebt gedaan!

Er zijn dus best veel mogelijkheden om nu, tijdens de corona pandemie, wat extra geld te verdienen vanuit huis! Zelf maak ik ook gebruik van veel van deze bijverdien mogelijkheden, waardoor ik veel verschillende inkomstenstromen heb. Dat is best wel voordelig, want als één van mijn inkomstenstromen (mijn bijbaan bijvoorbeeld) wegvalt, heb ik mijn andere inkomstenstromen nog over. Beetje kwestie van spreiding en “don’t put all your eggs in one basket” dus. Als je trouwens benieuwd bent naar hoe mijn inkomsten eruit zien, lees dan mijn Sparen of Spenden blogs! Daarin vertel ik je dat precies.

Heb jij al meerdere inkomstenstromen?

Verwacht jij de komende tijd wat minder of misschien wel helemaal geen salaris te ontvangen? Om toch rond te kunnen komen heb ik 9 manieren verzameld om snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie. Je leest het op SkereStudent.com
Verwacht jij de komende tijd wat minder of misschien wel helemaal geen salaris te ontvangen? Om toch rond te kunnen komen heb ik 9 manieren verzameld om snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie. Je leest het op SkereStudent.com

Beleggen kent risico’s. Je kan je inleg verliezen.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Geldhacks voor Skere Studenten' er gratis bij

4 gedachten over “9 manieren om geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie”

  1. Gezien de markt op dit moment is het een ideaal moment om te starten met beleggen. Overigens: corona crisis of niet: NU is het beste moment om te starten met beleggen en niet morgen. Hoe eerder de geldmachine start, hoe beter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken