9 manieren om geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie

Zit jij momenteel ook thuis door het coronavirus en heb je tijd om wat extra bij te verdienen? Of heb je een 0-uren contract of werk je op oproepbasis? Dan kan het zijn dat je de komende tijd wat minder of misschien wel helemaal geen salaris zal ontvangen. Om toch rond te kunnen komen heb ik 9 manieren verzameld om snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie. 

1. Verkoop spullen op Marktplaats en kleding op United Wardrobe

Dit is één van mijn favoriete manieren om snel en makkelijk wat extra geld te verdienen vanuit huis. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een account aan te maken en wat mooie foto’s te maken! Zelf verkoop ik ook spullen op Marktplaats en kleding op United Wardrobe en daar verdien ik elke maand een mooi zakcentje mee. Ik had verwacht dat de verkopen wel wat minder zouden worden de afgelopen tijd door het coronavirus, maar tot nu toe is daar nog geen sprake van en gaan mijn verkopen gewoon door zoals hiervoor!

TIP: Als je via deze link een account aanmaakt op United Wardrobe, dan krijg je €5 shoptegoed, en ik ook!

2. Doe je belastingaangifte en krijg geld terug van de Belastingdienst

Oké, eerlijk: Dit is een beetje een flauwe manier om geld te verdienen vanuit huis. Maar, als je in 2019 ingeschreven stond als student en een bijbaan had, is de kans heel groot dat je geld terug krijgt van de Belastingdienst. Snel je belastingaangifte invullen dus als je dat nog niet hebt gedaan!

3. Word freelancer zonder KvK-nummer

Ben je goed met SEO? Heb je ervaring met websites bouwen? Of ben je gewoon een hele goede tekstschrijver? Dit zijn allemaal dingen die je makkelijk vanuit huis kan doen, en het betaalt allemaal nog goed ook! Juist nu is er best veel vraag naar dit soort diensten, omdat bedrijven zich realiseren hoe belangrijk een online verdienmodel is voor hun bedrijf. Normaal gesproken moet je je inschrijven bij de KvK als je als ZZP’er aan het werk wil gaan, maar er zijn ook best wel wat websites waarvoor je niet ingeschreven hoeft te staan. Hier kan je meer lezen over freelancen zonder KvK inschrijving

4. Begin met beleggen

Misschien beleg je al een tijdje, maar zo niet, dan is nu misschien wel een heel goed moment om te beginnen met beleggen. Door het coronavirus, alle strenge maatregelen en de onzekerheid over het verdere verloop van COVID-19, zijn de koersen van veel bedrijven heel erg hard gedaald. Aandelen zijn dus eigenlijk nu in de uitverkoop! Naast dat je met beleggen geld kunt verdienen vanuit huis, is beleggen ook een heel goed voorbeeld van een passief inkomen waar je snel en makkelijk nu mee kunt beginnen.

TIP: Download nu gratis mijn ebook ‘Iedereen kan beleggen: In 5 stappen naar succes op de beurs’. Daarin vertel ik je alles wat je moet weten om te beginnen met beleggen.

5. Geef online Engelse les 

Is jouw Engels goed en heb je geen overduidelijk Nederlands accent? Dan is online Engelse les geven misschien wel een goede manier om geld te verdienen vanuit huis voor jou! Voor zover ik weet betaalt online Engelse les geven best goed. Natuurlijk kan je ook andere (bij)lessen geven via internet!

6. Start een side hustle

Toevallig plaatste ik vorige week een recensie online van het boek ‘De Side Hustle’ van Chris Guillebeau. Een side hustle opzetten is helaas niet een manier om snel geld te verdienen vanuit huis, maar op de lange termijn is het opzetten van een side hustle (als het goed is) je tijdsinvestering aan het begin meer dan waard. Overigens duurt een succesvolle side hustle opzetten nou ook weer niet zó lang. Met het boek van Guillebeau kan je binnen 27 uur klaar zijn! Ondanks dat ik al meerdere side hustle heb, vond ik ‘De Side Hustle’ echt geweldig! Mijn volledige review kan je hier lezen.

7. Verkoop foto’s op stockfoto websites

Neem jij altijd veel foto’s op vakantie, of gewoon voor de lol? Dan is foto’s verkopen op stockfoto websites misschien wel iets voor jou om wat extra bij te verdienen vanuit huis. Zelfs als je foto’s geen meesterwerken zijn, kunnen ze nog best wel wat geld opleveren! Er van uitgaande dat je al een flinke backlog hebt van bijvoorbeeld vakantiefoto’s, hoef je voor deze manier van geld verdienen vanuit huis alleen maar je foto’s te uploaden op jouw favoriete stockfoto platform. Simpel!

8. Maak gebruik van “gratis geld” acties

Veel beleggingsplatformen, cryptocurrency brokers en grootbanken bieden regelmatig “gratis geld” acties aan in de vorm van een bonus als je je aanmeldt voor hun service. De meeste van deze “gratis geld” acties lopen ook tijdens deze pandemie gewoon door, en kan je vanuit huis doen. Zo biedt Peaks bijvoorbeeld €5 gratis beleg-tegoed aan als je je aanmeldt met via deze link en mijn affiliate code EMMAAV1JD gebruikt, krijg je €15 gratis op je Semmie rekening als je je aanmeldt via mijn affiliate link, en krijg je van BuxZero zelfs een gratis aandeel ter waarde van maximaal €200 als je je aanmeldt via mijn affiliate link! Voor deze tip zal je (tijdelijk) wat geld moeten investeren, maar dat is meestal maar een paar maanden. Voor Peaks is de inleg €20, voor Semmie €50 en voor BuxZero maar €0,01. Dan is die €5 of €15 gratis bonus of dat ene gratis aandeel na een paar maanden toch een heel mooi gegarandeerd rendement! Na de actieperiode kan je natuurlijk je account gewoon weer opzeggen bij deze brokers en je gratis geld innen, mocht je geen gebruik meer willen maken van hun platforms. Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

TIP: Op deze pagina staan nog meer “gratis geld” acties waar je wellicht wat aan hebt!

9. Vul online enquêtes in

Mijn laatste tip om tijdens de corona pandemie snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis is online enquêtes invullen. De meningen over online enquêtes invullen verschillen echter sterk. Sommige mensen zweren erbij en krijgen regelmatig en snel uitbetaald, maar er zijn ook veel mensen die slechte ervaringen hebben. Lees dus altijd veel reviews voordat je je aansluit bij een enquête website.

Verwacht jij de komende tijd wat minder of misschien wel helemaal geen salaris te ontvangen? Om toch rond te kunnen komen heb ik 9 manieren verzameld om snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie. Je leest het op SkereStudent.com
Verwacht jij de komende tijd wat minder of misschien wel helemaal geen salaris te ontvangen? Om toch rond te kunnen komen heb ik 9 manieren verzameld om snel en makkelijk geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie. Je leest het op SkereStudent.com

Deze blogpost bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, kost dat jou niks extra’s, maar je helpt mij er wel enorm mee, alvast bedankt dus! 🙂 Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere Student.

Vond jij dit een interessant artikel? Laat het weten in de comments!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

4 reacties op “9 manieren om geld te verdienen vanuit huis tijdens de corona pandemie”

  1. Gezien de markt op dit moment is het een ideaal moment om te starten met beleggen. Overigens: corona crisis of niet: NU is het beste moment om te starten met beleggen en niet morgen. Hoe eerder de geldmachine start, hoe beter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *