De voorraad challenge: Zo maak je geen boodschappen doen leuk!

Met de voorraad challenge maak je geen boodschappen doen leuk! Ik deed de challenge 2 weken met een boodschappenbudget van maar €0! En het is me nog gelukt ook :)
In de laatste week van februari en de eerste week van maart deed ik mee aan de voorraad challenge van One Broke Girl. Zij had de challenge op haar Instagram pagina gepost en het idee sprak mij meteen aan. Ik ben namelijk stiekem een beetje een food hoarder! Daardoor heb ik vrijwel altijd meer dan genoeg eten in huis waarmee ik makkelijk 2 weken (of langer!) kan overbruggen zonder boodschappen te doen. In deze blog vertel ik hoe de voorraad challenge mij is afgegaan en hoe je zelf ook een voorraad challenge kan doen!

Deel deze blog:

#coronahulp

Mocht je in deze tijd van corona geen boodschappen kunnen of willen doen, dan is het misschien wel een heel leuk idee om van geen boodschappen doen een challenge te maken! Dan neem je zelf de regie over je situatie en misschien vind je het nog wel leuk ook! Mocht je nou wel echt heel graag verse producten willen, maar kan je de deur niet uit? Kijk dan op de website van NL voor elkaar of op social media onder de hashtag #coronahulp. Daar kan je oproepjes plaatsen als je hulp nodig hebt of juist hulp wil aanbieden.

Hoe werkt de #voorraadchallenge?

Het idee is super simpel: Doe zo min mogelijk boodschappen en maak maaltijden met zo veel mogelijk ingrediënten uit je voorraadkast, diepvries of andere dingen die je nog in huis hebt. Daarnaast kan je nog een apart boodschappenbudget voor die week instellen. Het is trouwens niet de bedoeling dat je de week of weken voordat je deze challenge je voorraad extra gaat aanvullen 😉 Het doel is juist om je voorraad wat te laten slinken en te voorkomen dat je eten weg moet gooien dat niet meer goed is.

Voor mezelf maakte ik de challenge nog wat moeilijker door een boodschappenbudget in te stellen van welgeteld €0! Mijn doel was namelijk om helemaal geen boodschappen doen. Natuurlijk kan je het zo moeilijk of makkelijk voor jezelf maken als je wil. Maak het in ieder geval niet onmogelijk, want het moet natuurlijk wel realistisch en (ook niet onbelangrijk) leuk blijven!

Helemaal geen boodschappen doen!

Ik begon met het inventariseren van wat ik allemaal nog in huis had. Omdat dat best wel veel bleek te zijn, dacht ik dat het me wel zou moeten lukken om een week helemaal geen boodschappen te doen. Uiteindelijk is een week twee weken geworden! Ik ging op dinsdagavond namelijk eten met commissiegenootjes, en in het weekend was ik bij mijn ouders, waardoor die ene week geen boodschappen doen wel heel makkelijk werd! Daarom besloot ik om de voorraad challenge nog een tweede week te proberen. 

Het drukke leven van een student

Halverwege de tweede week was ik echter wel een beetje klaar met de voorraad challenge. Bijna al mijn verse producten waren op en ik snakte echt naar vers fruit. Daarom besloot ik na anderhalve week op Instagram stories aan te kondigen dat ik een eind ging breien aan de challenge en ik de volgende dag boodschappen zou gaan doen. Maar, natuurlijk kwam er weer van alles tussen en had ik de volgende dag geen tijd om boodschappen te doen, en de twee dagen erna ook niet! Dat is nou eenmaal het drukke leven van een student 😉 Daardoor heb ik de challenge toch twee weken volgehouden. Best wel knap van mezelf vind ik!

Wat vond ik ervan?

Ik vond het super leuk om mee te doen aan de challenge! Het laat je op een andere manier naar je keukenkastjes kijken. Ik houd sowieso wel van koken en nieuwe recepten uitproberen, maar door de challenge werd ik nog veel creatiever! Zo heb ik voor het eerst zelf avocado-pesto pasta saus gemaakt (was wel oke) en de combinatie avocado-pesto op brood gegeten (super lekker). Ook heb ik zelf brood gebakken en een teriyaki woksausje gemaakt met dingen die ik nog in huis had. Ik kan het dus ook echt iedereen aanraden, al zou ik wel voor 1 of maximaal 1,5 week gaan als je helemaal geen boodschappen wil doen, want het moet wel gewoon leuk blijven!

Doe ook mee met de #voorraadchallenge!

Lijkt het jou nou ook leuk om mee te doen aan de voorraad challenge? Deel het dan op social media met de hashtag #voorraadchallenge. Vind ik leuk! Als je eerst nog wat inspiratie wil opdoen kan je op mijn Instagram (@skere_student) de highlight #voorraadchalle bekijken. De highlight heet trouwens zo omdat het hele woord niet paste haha! Ik heb zo goed als al mijn maaltijden (ook ontbijt en lunch) gedeeld, dus dat is zeker even het bekijken waard denk ik. 

Ga jij ook meedoen aan de #voorraadchallenge binnenkort? Lees dan eerst nog even deze blogpost voordat je boodschappen gaat doen. Dan haal je het meeste uit je boodschappenbudget!

Met de voorraad challenge maak je geen boodschappen doen leuk! Ik deed de challenge 2 weken met een boodschappenbudget van maar €0! En het is me nog gelukt ook :)
Met de voorraad challenge maak je geen boodschappen doen leuk! Ik deed de challenge 2 weken met een boodschappenbudget van maar €0! En het is me nog gelukt ook :)

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken