Wat ik had willen weten voordat ik een Skere Student werd: Beleggen

Achteraf is makkelijk praten, toch? Als Skere Student heb ik heel veel geleerd over persoonlijke financiën. Soms door schade en schande, soms “gewoon” uit een boekje. Sommige van die lessen had ik liever al veel eerder geleerd - en ook liever niet door schade en schande haha. Daarom heb ik besloten om juist die lessen met je te gaan delen in mijn nieuwe serie ‘Wat ik had willen weten voordat ik een Skere Student werd’. Hopelijk hoef jij dan niet dezelfde fouten te maken als ik om al die personal finance lessen te leren! Vandaag: beleggen.

Deel deze blog:

Een van de belangrijkste dingen die ik achteraf gezien heel graag eerder had willen weten, is hoe essentieel beleggen is voor vermogensopbouw, én hoe het precies werkt. Toen ik dat eenmaal snapte, werd mijn motivatie om met mijn studieschuld aan de slag te gaan namelijk nóg groter dan die al was. En die motivatie was al behoorlijk groot, want op dat moment had ik al een studieschuld van ruim €60.000. Met zo’n hoge studieschuld is je (negatieve) motivatie om daar wat aan te doen natuurlijk al vrij groot, maar alles wat ik leerde over beleggen heeft daar ook nog een heleboel positieve motivatie aan toegevoegd. De kracht en het belang van beleggen is namelijk echt HUGE door het rente-op-rente-effect.

Ik heb beleggen zelf altijd al interessant gevonden, al ver voordat ik met mijn studieschuld werd geconfronteerd. Toen ik 19 was heb ik zelfs eens aan een familielid die belegde gevraagd of hij me er wat over kon leren. Dat was niet zo’n groot succes. Hij verwees me naar IEX.nl en zei dat ik het FD moest gaan lezen, maar dat was echt een stap te ver. Daardoor werd mijn belemmerende overtuiging “beleggen is super moeilijk” alleen maar bevestigd. Daarnaast dacht ik ook nog eens dat beleggen vooral iets was voor oude, grijze mannen in pakken en niks voor mij als jonge studente, wat natuurlijk ook weer bevestigd werd door mijn familielid (hij was toentertijd ergens in de 40).

Oh, how wrong I was!

Want, toen ik me eenmaal ging verdiepen in beleggen, nadat mijn studieschuld me flink had gemotiveerd om écht met mijn persoonlijke financiën aan de slag te gaan, kwam ik er achter dat iedereen een goede belegger kan worden. Dus ook ik! Vandaar dat mijn ebook over beginnen met beleggen ook ‘Iedereen kan beleggen’ heet 😉 Je kan ‘m hier downloaden.

Ook kwam ik er achter dat beleggen helemaal niet zo ingewikkeld was als ik dacht. Je kunt beleggen namelijk zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil! De makkelijkste manier van beleggen is beheerd beleggen of vermogensbeheer. Daarbij hoef je zelf eigenlijk helemaal geen kennis te hebben van beleggen voordat je ermee begint. En je hoeft je dan ook niet bezig te houden met allerlei grafiekjes, jaarverslagen en andere cijfers!

Toen ik dat eenmaal wist, ben ik zelf ook begonnen met beheerd beleggen. Achteraf had ik al die kennis die ik nu heb over beleggen heel graag eerder willen weten, zodat ik ook al eerder had kunnen beginnen. Door het rente-op-rente-effect levert een jaar of twee eerder beginnen met beleggen namelijk mega veel rendement op aan het einde van je beleggingshorizon!

Wil jij nou ook weten hoe je moet beleggen en vind je het nu best wel spannend? Schrijf je dan hieronder in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief, dan krijg je mijn ebook over beginnen met beleggen er gratis bij. Daarin leg ik je uit hoe beleggen werkt en wat je allemaal moet weten voordat je kunt beginnen. En no worries, ik begin echt helemaal bij het begin. 100% beginner proof! 

Meld je aan voor de Skere Student nieuwsbrief om elke maand de beste geldtips te ontvangen. Als bedankje voor je aanmelding ontvang je ook het gratis ebook ‘Iedereen kan beleggen’

We sturen geen spam en uitschrijven kan op elk moment!

PS: Mocht je toch nog iets missen in het ebook wat het nog toegankelijker zou maken, dan hoor ik het natuurlijk graag! Dan kan ik ‘m nog beter maken, maar na meer dan 5000 lezers is ‘ie volgens mij al behoorlijk geoptimaliseerd 😉

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, ontvang ik commissie. Dat kost jou niks extra, in sommige gevallen krijg je zelfs iets extra. Je helpt mij er zo enorm mee om Skere Student draaiende te houden, alvast bedankt dus! Hier kan je meer lezen over affiliate links en het gebruik daarvan op Skere Student.

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets koopt of download, kost dat jou niks extra, maar je helpt Skere Student er wel mee om de website draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken