5 must-read blogs als je naar het buitenland gaat voor je studie of stage

Ga jij binnenkort naar het buitenland voor je studie? Bijvoorbeeld voor een stage of minor? Of ga je zelfs je hele studie in het buitenland volgen? Dan moet je deze 5 blogs met tips, tricks & weetjes écht hebben gelezen voordat je gaat!

Deel deze blog:

1. Hoe je in het buitenland maandelijks €100 extra krijgt van DUO: de ov-vergoeding

‘s Ochtends met de bus naar de universiteit, na je college met de tram naar het strand of ‘s weekends met de trein naar een nieuwe stad: tijdens je studie in het buitenland ben je makkelijk veel geld kwijt aan vervoerskosten. Tel daar nog een hoge huur, nieuwe studieboeken en een duur vliegticket bij op, en dan wordt studeren in het buitenland al snel erg prijzig. In Nederland krijg je als student een studentenov waardoor je goedkoper met het vervoer kunt reizen, maar daar heb je in het buitenland natuurlijk helemaal niets aan. Gelukkig heeft de overheid daar wat op bedacht, dus neem ik je in deze blog daarin mee. Klik hier om verder te lezen.

2. Hoe je als (top)sporter gratis kan studeren in Amerika met een sportbeurs

Sinds jongs af aan was het Nina’s droom om naar school in Amerika te gaan. In films zag ze scholen met enorme sportvelden en een cultuur die was verweven met sport. Ze werd verliefd op Troye Sivan in High School Musical, maar was vooral benieuwd hoe het kon dat hij mocht basketballen tijdens schooltijd. Zo werd Nina gefascineerd door het land met dezelfde liefde voor sport als zij. Maar studeren in Amerika is super duur… Tenminste dat dacht ze! Want, als je een sportbeurs kunt bemachtigen kan je (bijna) gratis studeren in Amerika. Dat heeft Nina ook gedaan en zo heeft ze nu een Amerikaanse bachelor op zak voor een prikkie. In deze blog lees je hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen! Klik hier om verder te lezen.

3. Studeren in het buitenland? Zo krijg je jouw studiefinanciering mee!

Hoera, je gaat in het buitenland studeren! Een droom die veel studenten hebben, maar die voor de één financieel net wat realistischer is dan voor de ander. Zeker als je in landen als Amerika of Engeland wilt studeren, waar het collegegeld jaarlijks toch écht nog een stukje duurder is dan in Nederland. Vanaf dit studiejaar hebben we gelukkig weer recht op de basisbeurs waardoor studeren een stukje betaalbaarder wordt, maar wist je dat je die in bepaalde gevallen ook krijgt als je naar het buitenland gaat? Of je daar recht op hebt en welke voorwaarden eraan vastzitten, leg ik je graag uit in deze blog! Klik hier om verder te lezen.

4. 10 dingen die ik moest regelen toen ik in het buitenland ging studeren

In het buitenland studeren klinkt geweldig, maar je moet er helaas ook veel voor regelen. Voordat Nina in Amerika ging studeren met een voetbalbeurs had ze echt onderschat hoeveel dingen ze van tevoren moest doen. De voorbereiding was bijna nog meer werk dan de studie zelf! Nu is ze ook iemand die graag alles tot in de puntjes regelt, maar aan de andere kant waren er alsnog dingen die ze was vergeten mee te nemen of voor te bereiden… Om jou dit hopelijk te besparen, vertelt ze je in deze blog alles wat je moet regelen voordat je in het buitenland gaat studeren. Klik hier om verder te lezen.

5. Waarom een creditcard een must-have is op vakantie in het buitenland

Oke, ik zal eerlijk toegeven: deze blog was eigenlijk geschreven gericht op vakantie in het buitenland. Maarrrrr, de tips en redenen waarom een creditcard onmisbaar is, gelden eigenlijk net zo goed als je voor je studie/stage/minor naar het buitenland gaat! Ergens vast komen te zitten zonder geld, of zonder dat je bij je geld kunt, is namelijk echt heel heel heel erg naar – speaking from experience. In deze blog lees je daar meer over! Klik hier om verder te lezen.

Ga jij ook naar het buitenland om te studeren? En zijn er nog specifieke dingen waar je tegenaan loopt? Laat het weten in een reactie, dan gaan we ons best doen om dat ook uit te zoeken!

Deel deze blog:

Schrijf je in voor de Skere Student nieuwsbrief

En krijg het ebook 'Iedereen kan beleggen' er gratis bij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Als je op deze links klikt of via deze links iets doet, koopt of download, kost dat jou niks extra. Integendeel! Je helpt dan mee om Skere Student draaiende te houden. Alvast bedankt dus :) Hier kan je meer lezen over het gebruik van affiliate links op Skere StudentOok belangrijk om te onthouden: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Samenwerken?

Stuur een email om de mogelijkheden te bespreken